1 din 2
1
HELP! URGENT!!! [valoare MBP]
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.11.15

Salut! As avea nevoie de ajutor. Am un MBP 13,3 mid 2012, dual core i5 2.5 Ghz, 4gb ram 1600 mhz, 500 gb hdd. Aș vrea sa il dau la schimb pe un MBP 15.4 early 2011, quad core i7 2.2 Ghz, 8GB RAM 1600 mhz, 320 GB HDD. Respectivul mi-a mai cerut 800 de lei diferenta. Credeti ca se merita? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

[ Modificat: 02 Decembrie 2015 10:21 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

eu as da usb-u 3 pe quad core placa video dedicata si ecranul mai mare.
ai grija la placa video de pe cel de 15.

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Placa video nu prea mă interesează. Mai mult mă interesează că e quad core și că are ecranul mai mare. Totuși, la ce ziceai să am grijă la placa video?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

E o generatie cu probleme recunoscute de Apple, pica placa video dedicata. Eu as merge pe 13” 2012.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

https://www.apple.com/support/macbookpro-videoissues/

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Așa cum am zis, nu mă interesează placa video. În cazul în care va pica, o să îl pot folosi pe placa integrată?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
John B.A. - 02 Decembrie 2015 10:25 AM

Așa cum am zis, nu mă interesează placa video. În cazul în care va pica, o să îl pot folosi pe placa integrată?

Din pacate nu…

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Acolo scrie că, dacă apare defecțiunea respectivă, se repară pe gratis la orice service autorizat Apple. Cred că la mine nu e cazul, pentru că nu o să am factură, nu?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

@John B.A. N-are importanta daca ai sau nu factura. Daca te califici, se repara gratis. Il verifica ei. Eu as sta departe totusi. Dai Macbook bun si diferenta pe o potentiala pacoste. Aia 800 de lei da-i mai bine pe un monitor extern daca vrei ecran mai mare. Daca nu-ti trebuie performanta placii video dedicate, la ce ti-ar trebui performanta i7 quad core? Ca da bine la specs?

@dany_l Ca idee, daca scoti de tot procesorul grafic dedicat, eventual si alte acareturi aferente lui si cureti placa de baza, Macbook-ul va merge numai cu GPU integrat? Sau tot il va cauta si pe ala dedicat?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
daniel.t - 02 Decembrie 2015 11:16 AM

@dany_l Ca idee, daca scoti de tot procesorul grafic dedicat, eventual si alte acareturi aferente lui si cureti placa de baza, Macbook-ul va merge numai cu GPU integrat? Sau tot il va cauta si pe ala dedicat?

La boot Macurile folosesc video dedicat! pe OSX nu merg de nici o culoare fara placa video dedicata, pe Windows cu mici artifici se poate face sa functioneze…dar asta e o alta poveste.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Am decis să nu mai fac schimbul. Decât să stau cu frică, mai bine rămân cu al meu, iar cu cei 800 de lei, voi face upgrade la 16 GB Ram și un SSD șmecher :D. Se poate închide thread-ul. O zi plăcută tuturor!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Asa nici eu nu trebuia sa imi iau 6 Plus ca se indoaie. Iata ca l-am folosit 1 an fara protectie ca un animal si acum e la tatal meu, drept ca o sageata.
Nu trebuia sa imi iau nici Macbook Pro Retina, ca se duce coating-ul… si e recunoscuta problema de Apple. Am MBP-ul de 2 ani si ecranul e perfect.

Din punctul meu de vedere ai pierdut o ocazie buna.
Daca problema e recunoscuta de Apple nu ai nici o treaba. Stateai cateva zile pe iPad cat timp ti-l faceau gratis baietii de la Noumax.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu e vorba de cât stăteam. Am citit că una dintre probleme ar fi că se restartează des. Eu îl folosesc să pun muzică de pe el, în club. Chiar și un restart e nașpa în timpul programului, să nu vorbesc de mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
hamilton - 02 Decembrie 2015 06:50 PM

Din punctul meu de vedere ai pierdut o ocazie buna.
Daca problema e recunoscuta de Apple nu ai nici o treaba. Stateai cateva zile pe iPad cat timp ti-l faceau gratis baietii de la Noumax.

... “recunoscuta”....cum o fi e valabil programul pana in februarie 2016 din cate am inteles…. deci daca nu se strica pana in februarie e destul de trist, pentru ca apple nu schimba din oficiu…numai placile cu un anumit defect pe video cauzat de cupsetul AMD( asa zic ei;)
Deci: eu zic ca a facut o alegere buna:
MBP 13,3 un laptop cu o placa de baza foarte rece si stabila…
MBP 15,4 un laptop cu probleme GPU/ probleme cu heat pipeul, foarte fierbinte si problematic….

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cunosc foarte bine problema, se “numeste” Radeongate pe internet.

Dar nu ai inteles postarea mea. Daca au patit-o nu stiu cati, nu inseamna ca o patesti si tu.
In 2010 a fost Anntenagate, pe iPhone 4, daca il mai tineti minte. Strangeam cat puteam si imi scadea o linie, dar in viata mea nu am avut un apel esuat cu telefonul ala din caza aia.
In 2013 au inceput unii sa zica ca li se duce coating-ul de pe ecran pe MBP-urile Retina. Am 3 in casa, folosite zilnic, nu au nici o treaba.
Apoi bendgate cu iPhone 6 and so on..
Acum e chipgate cu 6s.. am 2 in fata mea.. unul Samsung unu TSMC.. absolut identice.

Daca “pui toate la suflet” o sa ajungi sa folosesti Nokia 3310 si Pannasonic Toughbook.

Si realistic, modelul lui de 13” nu se compara cu Pro-ul de 15” oferit la schimb.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

PS : John B.A., nu zic astea sa iti fac in ciuda acum, but don’t be afraid to embrace technology.

Semnătură 

1 din 2
1