1 din 3
1
Sugestie ptr diverse topicuri.
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

Am observat o chestie la unii colegi forumişti…. În loc să pună un titlu ca lumea ptr topicuri care să exprime exact ceea ce au nevoie… se văd titluri de genul:

AJUTOOOOR
NU STIU CE SA FAC!!!
Problema vitalaaaaaaaaaaaa
etc.
Lista poate continua. Poate ar fi bine să deschideţi un topic nou (New Topic) folosind un titlu scurt şi clar. Titlul oricărui topic ar putea totuşi reflecta pe cât posibil subiectul abordat.
O alta problemă, deranjantă sau nu, ar fi scrierea mesajelor folosind aberaţii gramaticale de genul TZ, SH, K în loc de “că” … etc. Daca doriţi neapărat să fiţi foarte bine înţeleşi puteţi folosi diacritice. Zic şi eu, nu dau cu parul.
Tot la fel, zic şi eu, nu dau cu parul, dacă topicul se referă la o problemă, poate oferiţi cât mai multe detalii despre aceasta şi nu să se aştepte ca ceilalţi utilizatori să ceară detaliile.

PS: Nu mă luaţi prea tare în seamă. Am răbufnit şi eu…  smirk

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
de aia e un REGULAMENT - nu-l citeste nimeni, apoi se supara la observatii

oare de ce sunt deja scrise aceste lucruri acolo?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 16 Martie 2007 11:46 PM

smile
de aia e un REGULAMENT - nu-l citeste nimeni, apoi se supara la observatii

oare de ce sunt deja scrise aceste lucruri acolo?

Păi e acolo ca să nu fie citit, nu?! Da’ cîți nu întreabă același lucru, fără să citească un rînd din cele scrise anterior!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
PallMAC - 16 Martie 2007 11:25 PM

Te înțelegem perfect smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
PallMAC - 16 Martie 2007 11:25 PM

Am observat o chestie la unii colegi forumişti…. În loc să pună un titlu ca lumea ptr topicuri care să exprime exact ceea ce au nevoie… se văd titluri de genul:

AJUTOOOOR
NU STIU CE SA FAC!!!
Problema vitalaaaaaaaaaaaa
etc.
[...]
O alta problemă, deranjantă sau nu, ar fi scrierea mesajelor folosind aberaţii gramaticale de genul TZ, SH, K în loc de “că” … etc. [...]

Ai perfectă dreptate în ambele cazuri, nici eu nu pricep de ce nu-și (și nu ne) simplifică viața cu titluri clare. Nu pricep nici de ce mulți nu folosesc diacritice, chiar nu mai e nicio problemă aici.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Cattus, am auzit că sunt noi reguli ortografice și alte alea…
„nicio” e corect?
Care sunt regulile astea noi, că l-am auzit pe CTPeposcu vorbind cu Rebort Sturcescu despre ele…

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Cattus - chiar te rugăm - dacă nu te superi și ai timp - să pui la .ro un articol cu titlu informativ despre ultimele știri în materie de limba română. Că unii dintre noi (eu de exemplu) sunt depășit de evenimente și nici nu știu unde aș putea să caut această informație.
Soției mele care e învățătoare i-am spus acuma de asta și aude pentru prima oară - ministerul învățământului nu a anunțat nimica la școala ei.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

noutatile din Doom si un interviu cu superba doamna Rodica Zafiu
e corect nicio si niciun

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Tot off-topic,
mă amuză teribil cum bucureștenii butează “după” CD sau DVD,
în vreme ce eu nu pot decît “de pe” CD sau DVD.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

=)) se baga dupa el si booteaza. dar nu numai bucurestenii ci si brailenii. ce-i drept, in scris, tot de pe cd/dvd bootez si eu dar cand vorbesc, se intampla destul de des sa ma dau si io dupa un cd/dvd.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

bootează (in loc de butează) mi se pare un fel de chaise longue (în loc de şezlong).

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sau monteaza in loc de mount-eaza

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06
nihilsineMac - 18 Martie 2007 05:17 AM

Tot off-topic,

Iar oltenii „dupe”... smile

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06
voll - 18 Martie 2007 12:45 PM
nihilsineMac - 18 Martie 2007 05:17 AM

Tot off-topic,

Iar oltenii „dupe”... smile

Corect zisesi .... vere ! wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 18 Martie 2007 04:17 AM

Cattus - chiar te rugăm - dacă nu te superi și ai timp - să pui la .ro un articol cu titlu informativ despre ultimele știri în materie de limba română. Că unii dintre noi (eu de exemplu) sunt depășit de evenimente și nici nu știu unde aș putea să caut această informație.
Soției mele care e învățătoare i-am spus acuma de asta și aude pentru prima oară - ministerul învățământului nu a anunțat nimica la școala ei.

Sincer să fiu, nu le-am pigulit pas cu pas, de fapt am multe împotriva noilor norme, precum am și contra â, reintrodus aiurea și fără nicio discuție serioasă.
DOOM2 nu face decît să revină, dar parțial, la vechile norme Pușcariu, ultima oară revizuite în 1948.
Ce rost au asemenea schimbări la fiecare 40 de ani? Cui ajută? Ce importanță are că e niciun, nicio (așa a fost pînă în 1953), apoi nici un, nici o, pînă la DOOM2, care revine la formele de dinainte de 1953? Pare un joc de-a copiii tîmpiți.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Rodica Zafiu ne lămurește foarte ușor: nici măcar o problemă. E, deci, absurd, să pui cuvîntul “măcar” la mijlocul altui cuvînt (nicio). Ceea ce înseamnă că “nicio” nu e un cuvînt. E două, tovarăși. Cum spuneam altă dată, dacă în Rusia comuniștii au introdus sistemul metric, asta nu înseamnă că lumea se va întoarce la verste și ocale! La fel și la noi. Limba trebuie să fie simplă într-un sens inteligent, nu prostesc! Î din i a simplificat grafic existența unui singur sunet (pentru că â nu se pronunță diferit de î), numai că deștepții de la Academie au zis: de ce simplu, cînd se poate complicat? Iar pentru calculatoriști e o pacoste! Ia poftiți de înlocuiți într-un text î din i cu â din a! Îmbătrînești pe taste!

1 din 3
1