Eu am fost in situatia ta acum 2 zile, doream sa achizitionez un Macbook in jurul sumei de 5000 lei. Tot si eu ca tine m-am documentat despre riscurile cumparatului secondhand sau nou fara factura, am mai intrebat de macuseri, si am luat o decizie: fara acte de provenienta nu cumpar. Insa uite ca am prins o reducere la laptopul dorit (cel din semnatura) de la 7100Lei la 5700Lei, o suma considerabila de 1400 lei. Eu ce te sfatuiesc mai bine ia-ti o configuratie mai modesta si nou din magazin, decat o configuratie ceva mai buna si fara acte de provienienta (, sau cel mai bine uitate dupa niste reduceri pe internet, dar si in magazine deoarece unele oferte nu sunt postate si online (oferta pe care am prins-o eu nu era posta pe magazinul online), mai ales ca acum este Craciunul si este sezonul reducerilor ai sanse ridicate sa gasesti ceva. Nu stiu ce fel de persoana esti tu, insa mie nu imi place sa cumpar numai sa fie cumparat si dupa sa am regrete, daca nu stiu provenienta lui, mai ales dupa ce unui prieten i-a fost blocat un Samsung Galaxy S6 edge luat tot de pe piata “gri”. Mai bine mai adaug ceva la buget si stiu ca este al meu si nu mi-l ia nimeni. Sper ca am fost inteles, si ca parerea mea te-a ajutat.