Ajutor cumparare macbook
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.01.15

Salut! De curand m-am gandit sa imi achizitionez un macbook pro retina 2015.
Am gasit cateva oferte pe olx la preturi in jur de 5000 de lei. Intrebarea mea este: desi laptopurile sunt sigilate, exista riscul ca aceste laptopuri sa fie furate si la un viitor update de soft sa nu il mai pot folosi?

Specific ca ar fi primul meu macbook, asa ca nu sunt familiarizat cu domeniul.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 16.02.09

Cand cumperi orice de pe piata gri fara factura exista riscuri. Referitor strict la software update nu, nu o sa ai nici o surpriza. Cel mai mare risc e sa fie un produs raportat ca furat, si in eventualitatea in care se strica si ajungi cu el in service (unde se verifica dupa S/N) sa ti-l opreasca.
Inainte sa dai banii verifica serial number-ul pe https://checkcoverage.apple.com
Ai grija ca S/N-ul de MBP sa coincida cu cel de pe cutie… si multa bafta!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Nu exista temei legal sa ti-l opreasca.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 16.02.09

Eu asa auzisem ceva povesti, recunosc ca nu sunt trecut prin asa ceva. Pai si-atunci nu exista nici un risc?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Suceava
Macuser din: 25.05.14

Eu am fost in situatia ta acum 2 zile, doream sa achizitionez un Macbook in jurul sumei de 5000 lei. Tot si eu ca tine m-am documentat despre riscurile cumparatului secondhand sau nou fara factura, am mai intrebat de macuseri, si am luat o decizie: fara acte de provenienta nu cumpar. Insa uite ca am prins o reducere la laptopul dorit (cel din semnatura) de la 7100Lei la 5700Lei, o suma considerabila de 1400 lei. Eu ce te sfatuiesc mai bine ia-ti o configuratie mai modesta si nou din magazin, decat o configuratie ceva mai buna si fara acte de provienienta (, sau cel mai bine uitate dupa niste reduceri pe internet, dar si in magazine deoarece unele oferte nu sunt postate si online (oferta pe care am prins-o eu nu era posta pe magazinul online), mai ales ca acum este Craciunul si este sezonul reducerilor ai sanse ridicate sa gasesti ceva. Nu stiu ce fel de persoana esti tu, insa mie nu imi place sa cumpar numai sa fie cumparat si dupa sa am regrete, daca nu stiu provenienta lui, mai ales dupa ce unui prieten i-a fost blocat un Samsung Galaxy S6 edge luat tot de pe piata “gri”. Mai bine mai adaug ceva la buget si stiu ca este al meu si nu mi-l ia nimeni. Sper ca am fost inteles, si ca parerea mea te-a ajutat.

Semnătură 

 Macbook pro 13” Late 2016 [i5 2 Ghz @, Intel Iris Graphics 540 1536 MB , 8 GB RAM, SSD 256Gb ]
 iPad pro [32Gb Wi-Fi-Cellular]
 iPhone XS Max [256 Gb]