Cineva interesat?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Iata ce am primit azi (oferta). E foarte ciudat de mic pretul, mai ales daca aveti pe careva in State sa vi-l trimita mai ieftin:
https://deals.cultofmac.com/sales/chugplug-portable-macbook-power-pack?utm_source=StackSocial+Deals+Newsletter&utm_campaign=20151211_AppleMac_DailyDeals_3000&utm_medium=email

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 18.01.09

Fake?!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Si eu m-am gandit ca probabil este o facatura. Puteau mult mai simplu sa faca un dispozitiv care sa alimenteze direct MacBook-ul cu tensiunea necesara, fara sa se mai chinuie sa ridice tensiunea de iesire la nivelul tensiunii din priza. Asa cum l-au facut, probabil sunt pierderi destul de mari.

Si la specificatiile tehnice vad informatii ciudate:
- la intrare scrie: AC input spec: 100-240VAC 1.2A/ 50-60Hz
- la iesire scrie: DC output spec: 120-250VDC

Ma asteptam ca la iesire sa fie tot AC de 50-60 Hz si nu DC de 120-250 V. Cel putin pe incarcatoarele MagSafe scrie la input: AC 100-240 V 50-60 Hz. Nu stiu cat de bine functioneaza un incarcator MagSafe ca si un convertor DC-DC… Si daca ar functiona, dispozitivul respectiv de ce nu da la iesire o tensiune predefinita in loc de intervalul de tensiune de 120-250 V? Poate cand este in priza la 220 V atunci tensiunea de iesire este de 250 V DC, iar cand merge de pe baterie (sau in priza la 110 V) atunci tensiunea de iesire scade la 120 V?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu m-am uitat la specificatii, dar dupa cum arata cand e cuplat, are un acu care se incarca (nu conteaza tensiunea), apoi un convertor (invertor) care transforma DC-ul in alternativ (pana la urma nu conteaza ce tensiune scoate, daca e in plaja de alimentare a macbook-ului).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si eu ma asteptam sa fie cu invertor care transforma DC in AC, insa la specificatiile tehnice scrie ca scoate DC. Probabil persoanele care sunt responsabile de marketing / publicitate nu au deloc habar de partea tehnica si au scris din greseala ca scoate DC. Deseori vad asa ceva ca la produse bune, persoanele responsabile de la marketing / publicitate fac niste greseli uriase in materialele publicitare si astfel scade credibilitatea oamenilor (din domeniu) in produsul respectiv.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

pentru un produs ieftin, cred ca este chiar ok sa nu dea tensiune direct in macbook si sa treaca prin alimentatorul acestuia. sunt pierderi dar ma gandesc ca alimentatorul este mai putin sensibil la ce primeste decat placa de baza (care vrea musai o anumita tensiune, frecventa si putere).
interesant conceptull, dar eu as fi gandit-o altfel: sa faca acest UPS de aceeasi dimensiune si forma cu alimentatorul oficial si sa le poti fixa din lateral, UPS-ul conectandu-se la pinii alimentatorului, iese o chestie patrata mult mai mica decat trenuletul asta.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
belasajgo - 12 Decembrie 2015 05:13 PM

Si eu ma asteptam sa fie cu invertor care transforma DC in AC, insa la specificatiile tehnice scrie ca scoate DC. Probabil persoanele care sunt responsabile de marketing / publicitate nu au deloc habar de partea tehnica si au scris din greseala ca scoate DC. Deseori vad asa ceva ca la produse bune, persoanele responsabile de la marketing / publicitate fac niste greseli uriase in materialele publicitare si astfel scade credibilitatea oamenilor (din domeniu) in produsul respectiv.

Nu e absolut nici o greseala!
Incarcatoarele de laptopuri functioneaza de minune cu DC( curent continu), explicatia este foarte simpla: primul lucru care il face un incarcator Magsafe(comutatie) spre ex. este sa filtreze/redreseze tensiunea AC->DC folosind o punte redresoare.
Producatorul…oarecum profita de acest lucru .... nemaifiind nevoie sa adauge un invertor DC-AC la iesirea aparatului, poate alimenta incarcatorul Magsafe cu o tensiune DC intre 100V si 300V.

Grija mare! aparatul e gandit sa mearga doar cu alimentatoare laptop Magsafe!!!

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dani, si de unde isi ia acea tensiune mare de DC ca s-o livreze la iesire device-ul? Din acumulatorul device-ului? Sau ar “n “celule de Li-ION inseriate?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
macold - 12 Decembrie 2015 09:56 PM

Dani, si de unde isi ia acea tensiune mare de DC ca s-o livreze la iesire device-ul? Din acumulatorul device-ului? Sau ar “n “celule de Li-ION inseriate?

intrebare de 10 puncte:)))
cel mai simplu ar fi sa ia tensiunea de pe celule inseriate dar asa inseriate e destul de greu sa le incarci, banuia mea e ca are un acumulator cu celule pana la aprox 25-35V dupa care foloseste un invertor banal DC-DC.
oricum bag mana n foc ca tot utilajul acela nu rezista la mai mult de 150-200 de incarcari/descarcari.
Sincer mi se par mult mai elegante solutile “power/hiper juice”
https://www.hypershop.com/products/hyperjuice-external-battery-pack-for-macbook

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
dany_l - 12 Decembrie 2015 10:06 PM
macold - 12 Decembrie 2015 09:56 PM

Intrebare de 10 puncte:)))
Cel mai simplu ar fi sa ia tensiunea de pe celule inseriate ,dar   inseriate e destul de greu sa le incarci, banuia mea e ca are un acumulator cu celule pana la aprox 25-35V dupa care foloseste un invertor banal DC-DC.
Oricum as baga mana n foc ca tot utilajul acela nu rezista la mai mult de 150-200 de incarcari/descarcari.
Sincer mi se par mult mai elegante solutile “power/hiper juice”
https://www.hypershop.com/products/hyperjuice-external-battery-pack-for-macbook

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dany_l - 12 Decembrie 2015 09:10 PM

Nu e absolut nici o greseala!
Incarcatoarele de laptopuri functioneaza de minune cu DC( curent continu), explicatia este foarte simpla: primul lucru care il face un incarcator Magsafe(comutatie) spre ex. este sa filtreze/redreseze tensiunea AC->DC folosind o punte redresoare.
Producatorul…oarecum profita de acest lucru .... nemaifiind nevoie sa adauge un invertor DC-AC la iesirea aparatului, poate alimenta incarcatorul Magsafe cu o tensiune DC intre 100V si 300V.

Grija mare! aparatul e gandit sa mearga doar cu alimentatoare laptop Magsafe!!!

De asta am scris mai sus ca “nu stiu cat de bine functioneaza un incarcator MagSafe ca si un convertor DC-DC”, nu am scris ca nu functioneaza, ci nu sunt sigur daca nu va fi afectat ceva in timp. Oare diodele care redreseaza in mod normal curentul alternativ, nu se incalzesc mai tare de la curentul continuu? Nu am deschis inca un incarcator MagSafe, insa ma gandesc ca are in interior o punte redresoare obisnuita cu 4 diode, din care la curent continuu doar doua sunt solicitate.

Eu inca nu m-am lamurit, de ce acel dispozitiv scoate la iesire intre 120-250 V DC. Cand scoate 250 V (poate cand este in priza la 220 V) si cand scoate 120 V (poate cand merge de pe baterie)? Ar trebui sa-l cumpere un coleg de forum din state si sa faca un teardown sa vedem cum functioneaza si ce acumulatori contine. cheese

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si totusi acest dispozitiv este destul de scump - in Europa pe la 150 EUR pe amazon. Poate ca nu arechia faina inauntru…