dany_l - 12 Decembrie 2015 09:10 PM
Nu e absolut nici o greseala!
Incarcatoarele de laptopuri functioneaza de minune cu DC( curent continu), explicatia este foarte simpla: primul lucru care il face un incarcator Magsafe(comutatie) spre ex. este sa filtreze/redreseze tensiunea AC->DC folosind o punte redresoare.
Producatorul…oarecum profita de acest lucru .... nemaifiind nevoie sa adauge un invertor DC-AC la iesirea aparatului, poate alimenta incarcatorul Magsafe cu o tensiune DC intre 100V si 300V.
Grija mare! aparatul e gandit sa mearga doar cu alimentatoare laptop Magsafe!!!
De asta am scris mai sus ca “nu stiu cat de bine functioneaza un incarcator MagSafe ca si un convertor DC-DC”, nu am scris ca nu functioneaza, ci nu sunt sigur daca nu va fi afectat ceva in timp. Oare diodele care redreseaza in mod normal curentul alternativ, nu se incalzesc mai tare de la curentul continuu? Nu am deschis inca un incarcator MagSafe, insa ma gandesc ca are in interior o punte redresoare obisnuita cu 4 diode, din care la curent continuu doar doua sunt solicitate.
Eu inca nu m-am lamurit, de ce acel dispozitiv scoate la iesire intre 120-250 V DC. Cand scoate 250 V (poate cand este in priza la 220 V) si cand scoate 120 V (poate cand merge de pe baterie)? Ar trebui sa-l cumpere un coleg de forum din state si sa faca un teardown sa vedem cum functioneaza si ce acumulatori contine.