Fisiere iCloud Drive
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 12.10.11

Salutare,

am upgradat icloud-ul la 50 Gb, dupa care am incarcat o gramada de poze de pe mac, vreo 40 GB, pentru ca nu mai aveam loc pe mac, oricum voiam sa le “arhivez” in Cloud.
Dupa upload cu succes, spatiul de stocare a scazut la veo 10 Gb libere pe Cloud, am verificat, erau acolo, - dupa care am sters totul de pe mac.
Surpriza mare, dupa cateva zile, au disparut.
Din ce cauza?

Multam.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Intrebarea mea este, - trebuie sa ramana fisierele upload-ate in Cloud si pe mac, nu se pot sterge?
Atunci ce rost cu Cloudul??

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Asta am copiat de pe apple.suport

Se refera la fisiere sterse de pe iCloud

iCloud: Remove files from iCloud Drive
You can remove files you no longer want to store in iCloud Drive by using the iCloud Drive app on iCloud.com. Removing your files from iCloud Drive reduces the amount of iCloud storage space you’re using.

Important: When you remove a file from iCloud Drive on iCloud.com, it’s also removed from all your devices set up to use iCloud Drive.
1.
Go to iCloud Drive on iCloud.com.

If you don’t see iCloud Drive on iCloud.com, your account just has access to iCloud web-only features. To gain access to other iCloud features, set up iCloud on your iOS device or Mac.

2.
Select the files you want to remove, then click the Trash button in the iCloud Drive toolbar.

You can also remove files using your iOS 8 device, Mac with OS X Yosemite, or Windows computer set up for iCloud Drive. On your iOS 8 device, use apps that support iCloud Drive, such as Pages, Numbers, Keynote, and GarageBand. On your Mac, use the Finder or apps that support iCloud Drive. On your Windows computer with iCloud for Windows 4.0 or later, use File Explorer (Windows 8) or Windows Explorer (Windows 7).

Intra pe icloud.com cu browser si verific trash…posibil sa ai inca fiserele acolo

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Daca ai iCloud Drive, da, trebuie sa ramana si pe mac. iCloud Drive iti da mai mult posibilitatea sa accesezi documente, poze etc. pe toate device-urile si cam atat. Pentru ce ai tu nevoie mai bine cumperi un hard disk extern, sau incearca dropbox sau onedrive daca vrei neaparat cloud storage

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Multumesc.