Eu tot nu inteleg cu ce drept intentioneaza guvernul / ANAF-ul sa pedepseasca oamenii care lucreaza legal in strainatate (platind acolo toate taxele si impozitele) pentru faptul ca nu depun la ei o gramada de hartii care mai si trebuiesc traduse si legalizate contra cost. Cu ce drept cer ei ca tu sa arunci pe geam o gramada de bani pe traduceri legalizate, cand defapt de asta ai plecat din tara ca aici este prea multa birocratie si sunt salarii de mizerie din care un om normal nu poate trai, deci practic ai fost obligat sa pleci.
Ar trebui ANAF-ul sa plateasca traducerile legalizate din banii lor, nu noi suntem de vina ca majoritatea functionarilor publici angajati la ei (cu pile desigur) sunt incompetenti care nu stiu nicio alta limba in afara de limba romana. De ce nu ajunge sa dai o declaratie pe propria raspundere in care sa scrii informatiile cerute? De ce vor neaparat documente cu traducere legalizata? Parca toti oamenii care lucreaza in strainatate ar fi infractori si trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia… Pe langa asta, in toata Uniunea Europeana se accepta si documente oficiale transmise prin fax sau email, doar la noi nu. Am ramas tara cu dosar-plic obligatoriu si cu ghisee unde se asteapta ore in sir la rand.