2 din 2
2
MacUseri in Diasporă - Formular rezidență fiscală
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

Au aparut normele de aplicare. Cei care sunt angajati in alta tara de o firma de acolo si platesc taxele acolo, nu mai trebuie sa depuna nimic. Valabil pentru UE doar, unde exista conventii pentru evitarea dublei impuneri.
Oricum este o tampenie, cand am plecat nu exista asa ceva, de ce as fi obligat sa stau conectat la stirile din tara pentru asta…?

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09
PallMAC - 24 Decembrie 2015 07:52 AM

Au aparut normele de aplicare. Cei care sunt angajati in alta tara de o firma de acolo si platesc taxele acolo, nu mai trebuie sa depuna nimic. Valabil pentru UE doar, unde exista conventii pentru evitarea dublei impuneri.
Oricum este o tampenie, cand am plecat nu exista asa ceva, de ce as fi obligat sa stau conectat la stirile din tara pentru asta…?

Esti sigur? E cred in continuare ca trebuie sa faci dovada rezidentei. Imi expira pasaportul la anul. Atunci o sa renunt la rezidenta din Romania si o sa imi trec in pasaportul romanaesc adresa de afara si renunt la CI. Din pacate mai trebui un pic de timp pentru cetatenie.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am trimis documetele, s-au intors cu raspunsul, toate actele traduse si legalizate, informatii lipsa fara sa scrie ce anume lipseste! Voi a-ti avut mai mult success?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am primit un raspuns de la parinto, cam 9-10 mil actele de tradus si legalizat! Nu stiu daca merita sa fac acest effort, nu ca suma ar fi mare dar ii inbunesc si pe parinti cu rahaturi din astea.
Tot nu am inteles pana la urma daca trebuie sau nu. Parintii au fost la Financiar si cu greu au gasit pe cineva care stie cat de cat despre ce e vorba iar singurele indicatii au fost toate actele traduse si legalizate. Pentru mine nu e clar. Daca lucrez in UE mai trebuie completate toate rahaturile astea sau e valabil pentru cine nu e in UE sau nu are venituri din salariu? Voi ce a-ti facut. Ma agit pentru ca am lasat un apartament in tara la care platesc rate. Daca mi-ar imputa aia niste venituri si mi-ar bloca conturile m-ar incurca cu platile lunare ale apartamentului, altfel ma durea fix in pix.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu tot nu inteleg cu ce drept intentioneaza guvernul / ANAF-ul sa pedepseasca oamenii care lucreaza legal in strainatate (platind acolo toate taxele si impozitele) pentru faptul ca nu depun la ei o gramada de hartii care mai si trebuiesc traduse si legalizate contra cost. Cu ce drept cer ei ca tu sa arunci pe geam o gramada de bani pe traduceri legalizate, cand defapt de asta ai plecat din tara ca aici este prea multa birocratie si sunt salarii de mizerie din care un om normal nu poate trai, deci practic ai fost obligat sa pleci.

Ar trebui ANAF-ul sa plateasca traducerile legalizate din banii lor, nu noi suntem de vina ca majoritatea functionarilor publici angajati la ei (cu pile desigur) sunt incompetenti care nu stiu nicio alta limba in afara de limba romana. De ce nu ajunge sa dai o declaratie pe propria raspundere in care sa scrii informatiile cerute? De ce vor neaparat documente cu traducere legalizata? Parca toti oamenii care lucreaza in strainatate ar fi infractori si trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia… Pe langa asta, in toata Uniunea Europeana se accepta si documente oficiale transmise prin fax sau email, doar la noi nu. Am ramas tara cu dosar-plic obligatoriu si cu ghisee unde se asteapta ore in sir la rand.

2 din 2
2