H&J in Quark
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

Din câte am văzut, se pot folosi H&J cu anumite reguli în QXP7. Problema e că el vine implicit cu anumite reguli care nu pot fi șterse (cel mult edita)
Și nu vine cu o regulă, vine cu mai multe: Narrow Measure, No Hypenation, Standard, Titles, Very Narrow Measure, Wide Measure.

Întrebarea e: cum folosește QXP aceste reguli și cum se poate face astfel încât să nu mai sară aiurea textul deschis pe altă mașină, tot cu QXP 7?
Că sunt sigur că e de la H&J…că familiile de foante sunt identice.

Și mi se pare mie, sau se pot edita prefeințe diferite H&J pe aplicație (adică nici un document deschis) și pe un document în lucru?

Chiar sunt curios, cei care folosesc Quark, ce setări folosesc?
Anticipate mulțumiri!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Fara document NOU! Se pun setarile si se inchide Quarkul. Apoi lucrezi cum vrei si astea ramin setarile H&J
Apoi, cind definesc un stil (normal), aplic H&J-ul definit de mine.
Eu am urmatorii parametri: Space 90/110/150; Char: -3/0/20; Hyphens in a Row: 3; Smallesw word: 5 ; minimum before and after: 2. Ce e ciudat ca am descoperit chestiile astea impotriva setarilor standard de Quark 3,4,5 si 6. Setarile standard de Q7 se apropie (paradoxal) de ale mele.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

stilurile erau facute când am schimbat H&J din document. probabil că Quark-ul le foloseşte pe alea.
oricum, implicit toate stilurile sunt bazate pe H&J “Standard”, măcar ştiu unde să umblu raspberry

pentru liniştea mea, probabil că o să creez un nou set de pagini goale, cu H&J… Standard?!
am să caut, poate reuşesc să fac un custom dictionary, că Quark nu ştie de limba română când e vorba de despărţiri.
văzusem la cineva pe Windoz aşa ceva şi mi s-a părut mişto. bineînţeles, era home-made

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile io zic să te antrenezi cu inDesign

vei avea în curând o aplicație care să știe de despărțiri corecte în limba româna

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu numai ca va avea, dar are deja: InDesign CS2 4.0.4 stie BINE româneste!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Acum există o singură versiune de InDesign care ştie şi limba română?

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
iaru - 27 Martie 2007 05:33 AM

Nu numai ca va avea, dar are deja: InDesign CS2 4.0.4 stie BINE româneste!

Iaca nu ştiam fiindcă nici nu am cercetat. Că tot o să fie prezent în CS3… am să-mi omor ceva timp, am văzut că are opâiuni interesante raspberry
Până atunci mă lupt cu allmighy Quark!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

un update destul de mare, pentru cite zice ca face…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai, nu face prea mult. De unde, la inceputuri, era un program superrapid, simplu, destept, fara cusur, acum a devenit un monstru obez si greoi!
Ma rog, versiunea 7.1 a reparat cite ceva. 7.2 e o inlocuire COMPLETA a vechiului program, ascuns in package/contents/MacOS. De asta e asa mare: practic, sterge tot Quarkul 7.0.1/7.1 si pune Q 7.2. Si mai are o problema: daca dai la tipar documentul intr-o singuta placa, poti avea surprize tare neplacute!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Hmm, dintr-o singură placă, adică să foloseşti o singură culoare: C, M, Y sau K?

Detaliază, te rog! Nu-mi plac surprizele neplăcute oh oh

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, daca dai un pdf compozit! Altereaza imaginile peste care pui umbre sau transparente.
M-am exprimat eu gresit!
Dar asta era in 7.0.2. N-am vazut inca posibilitatile lui 7.2.

‹‹ Modelare 3d in Pov Ray      OTF ››