Am un iPad 2 model MC984RS/A si gaseste wi-fi doar daca sunt la maxim 1 metru de router. Ma puteti ajuta cu un sfat? Problema este hardware sau software ?
Multumesc !
Am probat 2 routere D-Link, le gaseste doar daca ma duc langa ele. Se conecteaza, functioneaza bine. Daca ma indepartez la mai mult de 1-1.5m scade semnalul si se deconecteaza. Pe un router de la vodafone functioneaza fara probleme in toata casa.
Am incercat acum o resetare generala si tot la fel face
O explicație posibilă ar fi că probabil routerul de la Vodafone este dual band iar cele DLink nu, și problema ar fi că ți-a ieșit antena de 2,4 GHz din conectorul ei din iPad - cum s-ar putea întâmpla asta nu pot să-mi imaginez.
Dar faptul că nu merge pe 2,4GHz decât la 5m de router sugerează antena deconectată.
Mai fă teste cu un router dual band (dez)activând pe rând 2,4 și 5 GHz.
Problema ar fi prin urmare foarte hardware și soluția este desfăcut iPad-ul în service și reconectat antena.
Ocolirea problemei poate fi utilizarea unui router dual band.
De asemenea, dacă iPadul provine din State, verifică să nu ai routerul setat pe canalele 12 sau 12 în banda de 2,4 GHz.
Dar în cazul ăsta nu ar vedea deloc rețeaua.
Teoretic.
Chiar, a făcut cineva un test, cu un dispozitiv WiFi din US and A și un router neaoș pe canalul 12, suprapunerea dintre canalele 11 și 12 face posibilă recepția de la o distanță mai mică ?