OS X 10.5.8
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.11.09

Buna! Am un Macbook din 2009 cu sistem OS X versiunea 10.5.8.

Pentru ca nu mai exista update-uri la majoritatea aplicatiilor pentru aceasta versiune, mi-e clar ca trebuie sa trec la Snow Leopard 10.6, macar. smile Toate cautarile mele au dus la concluzia ca pot face asta doar cumparand update-ul de la Apple.

Mai exista cumva si o alta varianta care sa nu implice costuri? Spre exemplu folosind o imagine .dmg ca in postul asta: http://www.madwithmac.us/2012/08/create-mac-bootable-usb-from-windows.html ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

MacBook-ul din 2009 (early 2009 inclusiv) suportă ultima versiune de OS X.
De ce ai vrea să-i pui doar 10.6, când suportul pentru aplicații începe să scârțâie serios inclusiv pentru 10.7 în ziua de azi ?

Sigur, ca să meargă acceptabil ai avea probabil nevoie de maximizare RAM și pus un SSD, și deja începi să te întrebi dacă mai bagi bani în el sau e momentul pentru unul nou.
Costurile pentru upgrade nu sunt chiar atât de mari totuși, și mai poți trage de el vreo doi-trei ani. Dar asta-i deja altă discuție.

Găsește un vecin cu OS X cu acces la MacAppstore să-ți dea jos imaginea de 10.11, pune-o pe stick și fă upgrade-ul.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Si daca as gasi pe torrente imaginea pentru 10.11 ar merge si asa?

In alta ordine de idei, ma gandeam sa fac update doar la 10.6 ca sa nu-mi omor computerul. Citisem si eu pe everymac.com ca este compatibil inclusiv cu El Capitan dar ei mai precizeaza si asta:”*This system can run the last version of OS X 10.10 “Yosemite” and current version of OS X 10.11 “El Capitan,” although advanced feature support is minimal (Mac-to-Mac AirDrop is supported). When running Mac OS X 10.6 “Snow Leopard” it is not supported booting in 64-bit mode.Please note that OS X “Lion” 10.7 and subsequent versions of OS X are not capable of running Mac OS X apps originally written for the PowerPC processor as these operating systems do not support the “Rosetta” environment. To run PowerPC applications on this Mac, it will be necessary to use Mac OS X 10.6 “Snow Leopard” or earlier.”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Daca-ti inteleg bine temerile, mentiunea citata se refera la versiunile de programe facute pentru a rula cu MacOsX PowerPC. Intr-adevar, ar trebui sa faci update la multe programe daca treci pe MacOsX mai recent, elaborat dupa ce nu se mai asigura siport pentri PowerPC, dar asta e altceva. In fond: tu ai Procesor Intel, iar mentiunea citata se refera la Procesor PowerPC.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Aha…:)

Multumesc de lamuriri.

Trec la treaba! wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

poti merge linistit pan la 10.8.5, mai mult nu

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10
injector - 11 Ianuarie 2016 12:31 AM

poti merge linistit pan la 10.8.5, mai mult nu

De ce sa te opresti la 10.8? Am folosit un Macbook late 2008 pe 10.9 si s-a miscat super bine, Ram-ul e folosit mult mai eficient cu compress memory.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen