Problema adaptor
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Suceava
Macuser din: 25.05.14

Salut, astazi am cumparat un adaptor de la HDMI la VGA marca HAMA. Ajung acasa si il prubez, ce sa vezi, nu merge cu Macbook Pro-ul meu 2014. Se conecteaza pentru o secunda si dupa imi da signal lost. Acasa mai aveam un adaptor de la Thunderbolt la HDMI de data asta original ce il foloseam cu Macbook Pro-ul meu 2012 el neavand HDMI, si mi-am zis ia sa incerc sa conectez adaptorul de la Thunderbolt la HDMI si cu el sa conectez adaptorul de la HDMI la VGA, si ce sa vezi, merge! Sper ca m-ati inteles.

Imi poate explica cineva de ce face treaba asta?

Semnătură 

 Macbook pro 13” Late 2016 [i5 2 Ghz @, Intel Iris Graphics 540 1536 MB , 8 GB RAM, SSD 256Gb ]
 iPad pro [32Gb Wi-Fi-Cellular]
 iPhone XS Max [256 Gb]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Pentru MBP 2014 îți face trebuință un adaptor HDMI -> VGA activ:

http://apple.stackexchange.com/questions/73627/connecting-a-retina-macbook-pro-to-a-vga-display

You could do HDMI to VGA, but it would require a (typically bulky) active adapter. There are some HDMI to VGA adapters that aren’t active, but they rely on graphics card support that Macs don’t have.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Asa este, corect a spus colegul Maclean. Chiar daca doua mufe se potrivesc fizic, nu inseamna neaparat ca ansamblul realizat si functioneaza.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti,Vanghelistan
Macuser din: 06.10.06

Faptul că ți-l vede pentru o secundă și dispare după,are legătură cu HDCP.Pentru a avea o conexiune printr-un port digital(HDMI/DVI),trebuie să conectezi un display pe același tip de conector(digital,adică HDMI/DVI).La conexiunea a 2 echipamente video pe un port digital există o comunicare între ele(handshake) care,în cazul de față,nu are loc;de asta se vede pentru o secundă,cât așteaptă macul(respectiv placa video) un semnal de la display.Din păcate,spre deosebire de veceuri(scuze,am vrut să zic peceuri),macurile nu-ți acordă prezumția de nevinovăție și presupune automat că vrei sa piratezi ceva(și aici ne întoarcem la HDCP).Din păcate acest HDCP vine la pachet cu portul HDMI și DVI….

Semnătură 

MBP Late 2016 2.9 Quadcore I7,AMD Radeon Pro,512 SSD
IPhone 7 128 Gb, IOS 10.1
Iphone 6 64 Gb, IOS 9.1.2
Iphone 5S
Iphone 4S
Ipad….
Aprilia Mojito