Salutare tuturor membrilor accestui site minunat , de 4 zile am primit si eu un macbook unibody mid 2010 . bateria are 608 cicluri si se incarca pana 100% viata ei e la 78 nu prea ma pricep cum e cu bateria la macbook unibody da nu stiu exact cum sa o incarc ca sa nu o stric .. tot am tinut macbook-u in priza .. l-am folosit si pe baterie pana sa descarcat complet si tot l-am pus la incarcat si tot asa cum sa fac sa il incarc corect sa nu i stric bateria .. niste sfaturi corecte si concrete daca se poate va multumesc tuturor va doresc toate cele bune numai bn .
Nu este nevoie sa o descarci complet pentru a o mentine in viata. E doar nevoie sa o bagi si pe ea in “seama”, sa isi dea seama ca nu e degeaba acolo. Daca mediul in care utilizezi portabilul respectiv este acasa, poti face o utilizare a lui pe baterie cand mergi la bucatarie, sau la baie sa citesti un mail, sau sa stai in pat relaxat. Cand da semne sistemul ca e cazul sa il conectezi la sursa de curent, atunci o faci. Nu cred ca pot sa fiu mai la obiect de atat. De stiut doar ca odata descarcat complet, un acumulator isi da duhul mai repede la orice device. Eu zic sa nu il lasi sa ajunga chiar la sleep.
La sectiunea “Mac-uri portabile si dispozitive handheld” unde se discuta despre MacBook-uri (fiind portabile), acolo este un topic denumit “Despre intretinerea bateriilor” unde se discuta exact despre aceasta tema. In principiu colegul Graveyard ti-a scris pe scurt lucrurile importante. Daca vrei sa aflii mai multe informatii (despre calibrarea bateriei, etc.), atunci poti sa te uiti si peste topic-ul respectiv: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/3880/