3 din 3
3
mac os 8x-9x
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Mihai Alexandru - 21 Februarie 2006 01:10 AM

Hello din nou…Vroiam sa va anunt ca am reusit marea performanta de a realiza un Interent Sharing intre PC si MAC…:) Merge putin cam greu netu’ pe Powerbook dar merge…Ce intreb acum…:) Nu pot sa imi iau de nicaieri de pe net update-uri de la Mac os 9.1 la 9.2?

sau pe site-ul apple

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=75288

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.03.06

am si eu o PROBLEMA cu un un powerbook 1400cs cu mac os 8.1 in lb germana si ma straduiesc de aproape o sapt sa instalez mac os 8.1 in lb engleza. am rulat installerul pt mac os 8.0 engl din mac os 8.1germ pe care-l aveam si am facut clean install. la final a aparut msj sa restartez dak vreau sa fol noul software. am dat restart si , surpriza, la boot mi-a aparut o fereastra cu mesajul k startup disk-ul pe care vreau sa-l folosesc nu e potrivit pt systemul pe care vreau eu sa-l rulez. cica sa updatez softul. sg optziune e restart.
nu pot sa bootez nici de pe cd, pt k am un cd in care installerele sunt ascunse prin mai multe foldere si din cate vad nu se pricepe calculatorul sa caute installerul potrivit. tre sa-i arat eu ce sa ruleze. dar pana una-alta nu mai pot folosi mac-ul. ce sa fac?
am luat mac os 8.1 update d p site-ul apple. este o imagine “*.SMI”. cum fac pe pc un cd de pe care sa booteze mac-ul si sa inteleaga chestia asta? sau ce solutie ash mai avea? ceva k sa formatez cumva hdd-ul si apoi cu un soft sa bootez de pe cd si sa rulez mac os 8.0 din afara sis de operare se poate?

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
daJudge - 18 Martie 2006 03:41 AM

am si eu o PROBLEMA cu un un powerbook 1400cs cu mac os 8.1 in lb germana si ma straduiesc de aproape o sapt sa instalez mac os 8.1 in lb engleza. am rulat installerul pt mac os 8.0 engl din mac os 8.1germ pe care-l aveam si am facut clean install. la final a aparut msj sa restartez dak vreau sa fol noul software. am dat restart si , surpriza, la boot mi-a aparut o fereastra cu mesajul k startup disk-ul pe care vreau sa-l folosesc nu e potrivit pt systemul pe care vreau eu sa-l rulez. cica sa updatez softul. sg optziune e restart.
nu pot sa bootez nici de pe cd, pt k am un cd in care installerele sunt ascunse prin mai multe foldere si din cate vad nu se pricepe calculatorul sa caute installerul potrivit. tre sa-i arat eu ce sa ruleze. dar pana una-alta nu mai pot folosi mac-ul. ce sa fac?
am luat mac os 8.1 update d p site-ul apple. este o imagine “*.SMI”. cum fac pe pc un cd de pe care sa booteze mac-ul si sa inteleaga chestia asta? sau ce solutie ash mai avea? ceva k sa formatez cumva hdd-ul si apoi cu un soft sa bootez de pe cd si sa rulez mac os 8.0 din afara sis de operare se poate?

dupa cate inteleg (desi nu e foarte clar felul cum descrii), vrei sa folosesti un CD English American sau International care sa-ti ‘anglizeze’ versiunea germana deja instalata. Nu cred ca merge asa, cred ca trebuie sa ‘razi’ versiunea existenta, sa formatezi adica discul, apoi sa instalezi de la zero. Daca ai necazuri un un CD boo-abil de MAC OS 8.x, se face rost, nu e greu. Da-mi mesaj privat cu ce vrei exact.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

spune-ne te rog mai clar mesajul care il dă cu “startup disk-ul pe care vreau sa-l folosesc nu e potrivit pt systemul pe care vreau eu sa-l rulez. cica sa updatez softul.”.
Eu banuiesc ca trebe dat un “update driver” din programul de formatat/partitionare

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.03.06

mesajul l-am scris din aminitre , scuze pt asta.

“This startup disk will not work on this Macintosh model. Use the latest Installer to update this disk for this model.”

m-as bucura foarte tare daca as putea vorbi pe messenger cu cineva de pe forum care sa ma ajute sa depanez powerbook-ul asta.
userul meu e Squall2001ro
multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.04.06

Un OS 9 sau 9.1 Bootabil pt un PowerBook 3400c?

Semnătură 

MacBook 13” C2D

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member

Am un CD cu OS 9.1.bin scris cu Macdrive 6.1.1 de pe un PC.
Pe Mac am OS 8.1 si vreau sa pun 9.1 cum am avut inainte de a face ce le 3 partitii.
Macul nu deschide bin si nu mai stiu ce sa fac?
Poate cineva sa ma ajute cu un OS 9.0 sau 9.1 Bootabil?Am avut un 8.0 de la cineva si a mers copiat cu nero fara probleme:cu el am partitionat si instalat dupa care am updatat la 8.1.Sau un program ,ceva ?

Semnătură 

MacBook 13” C2D

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRank
Jr. Member

Vreau CD Bootabil cu 9.0 Retail sau 9.1 Retail

Semnătură 

MacBook 13” C2D

3 din 3
3