daJudge - 18 Martie 2006 03:41 AM
am si eu o PROBLEMA cu un un powerbook 1400cs cu mac os 8.1 in lb germana si ma straduiesc de aproape o sapt sa instalez mac os 8.1 in lb engleza. am rulat installerul pt mac os 8.0 engl din mac os 8.1germ pe care-l aveam si am facut clean install. la final a aparut msj sa restartez dak vreau sa fol noul software. am dat restart si , surpriza, la boot mi-a aparut o fereastra cu mesajul k startup disk-ul pe care vreau sa-l folosesc nu e potrivit pt systemul pe care vreau eu sa-l rulez. cica sa updatez softul. sg optziune e restart.
nu pot sa bootez nici de pe cd, pt k am un cd in care installerele sunt ascunse prin mai multe foldere si din cate vad nu se pricepe calculatorul sa caute installerul potrivit. tre sa-i arat eu ce sa ruleze. dar pana una-alta nu mai pot folosi mac-ul. ce sa fac?
am luat mac os 8.1 update d p site-ul apple. este o imagine “*.SMI”. cum fac pe pc un cd de pe care sa booteze mac-ul si sa inteleaga chestia asta? sau ce solutie ash mai avea? ceva k sa formatez cumva hdd-ul si apoi cu un soft sa bootez de pe cd si sa rulez mac os 8.0 din afara sis de operare se poate?
dupa cate inteleg (desi nu e foarte clar felul cum descrii), vrei sa folosesti un CD English American sau International care sa-ti ‘anglizeze’ versiunea germana deja instalata. Nu cred ca merge asa, cred ca trebuie sa ‘razi’ versiunea existenta, sa formatezi adica discul, apoi sa instalezi de la zero. Daca ai necazuri un un CD boo-abil de MAC OS 8.x, se face rost, nu e greu. Da-mi mesaj privat cu ce vrei exact.