SSD nu-l mai vede dupa ce am clonat alt ssd peste
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Am un ssd nou, l-am legat la usb si sistemul mi-a spus ca trebuie sa-l formatez. Pana aici toate bune.
Am scos ssd-u din mac si l-am pus intr-o cutie (ICY BOX http://www.raidsonic.de/en/standards/searchresults.php?we_objectID=2021 ) in ideea sa-i fac o clona peste cel nou. Dupa 25% au inceput sa se auda niste sunete ciudate, nu stiu daca verounul din ssd-uri sau cutia.
In 10min era gata, 120G, l-am pus in mac si surpriza, nu boota. Ok, il scot si-l pun inapoi in cutie si-l leg la usb si nu-l vede nici ca hdd extern.
L-am busit, se mai poate salva?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Ce ai folosit pentru a clona continutul SSD-ului? Si ce model este SSD-ul defect?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sau ai folosit butonul de la Icy Box pentru clonare? Ambele SSD-uri aveau aceasi capacitate?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am folosit butonul de clone
Originalul are 120G, cel nou 960G, sandisk ultra 2 :(

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2604275/hdd-clone-original-hdd-boot-drive-swapped.html

I wanted to make a backup of my HDD and therefor used an external Docking and Cloning station. ICY-BOX IB-120CL-U3
After the cloning was done, the clone would not boot, but I could recover to an early restore point using win8.1 advanced recovery options.

But strangely the original HDD would not boot either.

Nu știu ce face cutiuța aia dar se pare că nu ești singurul. Cumva funcția de clonare bușește și discul sursă.
Presupun că nu e cazul să întreb dacă ssd-ul sursă era în slot-ul A ...
Zgomot ciudat nu prea are de la ce să provină din SSD. Dacă era hard disc da, dar așa ?
Ai alt adaptor sata-usb ? Nu mai folosi icybox-ul până nu te lămurești ce s-a întâmplat de fapt.
Bootează din altă sursă, stick sau internet recovery și analizează ssd-ul conectat intern sau pe alt adaptor. Ambele.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Caransebes
Macuser din: 05.02.11

Buna seara,încearcă sa i-l pui ca ssd principal intru un laptop si vezi dacă laptopul i-l simte ... M-a rog STI ce vreau sa spun.
Factura si garanție ai pe el ?
O seara frumoasa

Semnătură 

From Russia with love guy

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cutiuta copie fiecare bit de pe un hdd pe altul.
L-am pus ca ssd principal imediat dupa clonare, macul sta in ecranul grisi nu face nimic.
L-am luat de pe amazon, deci o sa fie nasol

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu stiu sigur daca clonarea cu Icy Box a creat problema sau altceva, dar vad si pe forumuri de discutii din Germania ca multi au probleme cu Icy Box-urile. Multi se plang ca au fisiere corupte, dar majoritatea celor cu probleme folosesc Mac-uri.

De pe care Amazon l-ai luat (.de / .com / .co.uk)? Mie cand mi s-a defectat HDD-ul extern cumparat de pe amazon.de am reusit sa il returnez si sa primesc banii inapoi. Doar ca pe transportul din Romania pana in Germania am dat vreo 150 lei (vreo 35% din pretul HDD-ului).

Alta intrebare este daca ai clonat si date confidentiale pe SSD-ul respectiv, ca in cazul in care il returnezi, nu cumva sa ajunga datele tale la cineva la care nu ar trebui. Unii si-au descoperit fisierele de pe HDD-uri returnate in garantie, pe nu stiu ce servere din India. Eu in principiu nu returnez HDD-uri defecte nici daca mai sunt in garantie, daca pe acestea sunt date confidentiale. Exceptie este daca am acces la un degausser industrial cu care sa pot sterge datele (la HDD normale). La SSD-uri este alta poveste…

Inainte sa il returnezi, incearca sa il bagi intr-un PC cu Linux sau Windows, sa vezi daca acolo este vizibil sau daca se poate accesa / formata. Cu Linux am mai readus la viata si stick-uri USB care pe Windows / Mac OS nu au mai fost utilizabile.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

A inceput sa-l vada dupa ce l-am pus prima oara pe windows si am incercat format, apoi pe linux. Acum sunt pe osx dar nu pot sa fac absolut nimic cu el.
Postul asta descrie si problema mea http://apple.stackexchange.com/questions/59422/how-to-partition-an-ssd-that-fails-with-error-69888-couldnt-unmount-disk

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Eu zic ca e busit ssd-ul, asta i-a fost viata. Incearca sa-l formatezi pe windows, verifica-i si SMART-ul.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Incearca sa-i faci si un firmware update, poate ajuta ceva. La SSD-uri nu sunt parti mecanice care sa se poata strica usor, deci daca nu este defect electronic atunci este ceva defect la firmware. Merita sa incerci toate posibilitatile, inainte sa te chinui cu garantia si cu returnarea catre Amazon.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Corect. Sau dacă ești deja la ultimul firmware, un Secure Erase sau un Sanitize.
http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/16678/~/secure-erase-and-sanitize

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

L-am dat cuiva de la support it si a incercat cu softul lor, a reusit sa stearga partitia, acum arata ca din fabrica (cred) dar nu se poate face nimic cu el. Am initiat deja schimbarea lui la amazon, astept sa ajung luni in Germania sa-l trimit, ca nu cred ca te jupoaie chiar asa ca-n Romania cand trimiti ceva in afara.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De la care Amazon l-ai luat (.de / .com / .co.uk)? Daca de la Amazon din Germania, atunci in mod normal ei suporta costul returnarii (primesti pe email o pagina cu adresa si codul de bare ce trebuie sa scoti la imprimanta si sa lipesti pe cutie).