Nu stiu sigur daca clonarea cu Icy Box a creat problema sau altceva, dar vad si pe forumuri de discutii din Germania ca multi au probleme cu Icy Box-urile. Multi se plang ca au fisiere corupte, dar majoritatea celor cu probleme folosesc Mac-uri.
De pe care Amazon l-ai luat (.de / .com / .co.uk)? Mie cand mi s-a defectat HDD-ul extern cumparat de pe amazon.de am reusit sa il returnez si sa primesc banii inapoi. Doar ca pe transportul din Romania pana in Germania am dat vreo 150 lei (vreo 35% din pretul HDD-ului).
Alta intrebare este daca ai clonat si date confidentiale pe SSD-ul respectiv, ca in cazul in care il returnezi, nu cumva sa ajunga datele tale la cineva la care nu ar trebui. Unii si-au descoperit fisierele de pe HDD-uri returnate in garantie, pe nu stiu ce servere din India. Eu in principiu nu returnez HDD-uri defecte nici daca mai sunt in garantie, daca pe acestea sunt date confidentiale. Exceptie este daca am acces la un degausser industrial cu care sa pot sterge datele (la HDD normale). La SSD-uri este alta poveste…
Inainte sa il returnezi, incearca sa il bagi intr-un PC cu Linux sau Windows, sa vezi daca acolo este vizibil sau daca se poate accesa / formata. Cu Linux am mai readus la viata si stick-uri USB care pe Windows / Mac OS nu au mai fost utilizabile.