Nu mai pot formata hardul extern
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sighet
Macuser din: 09.07.11

Buna seara, am un hard extern de 160 GB pe care am facut doua partiti egale 80-80.
O partitie am formatato extendet journaled si cealalta fat32 cu disc utility din os x lion.
Am conectat hardul pe pc cu win si am formatat partitia fat in NTSF, ca am un tv la care il conectez si citeste NTSF numai.
Cand am conectat hardul la mac ma intrebat daca vreau sa fac backup si i-am dat sa faca pe partitia extendet journaled.
In timp ce facea backup am vrut sa golesc cosul si nu a mai continuat backup-ul, a tot stat asa, era facut cam un sfert de backup. Am tot asteptat, i-am dat din nou sa faca si pana la urma am vrut sa sterg partitia cu backup si nu ma lasa.
Am incercat apoi sa formatez tot hardul din nou si tot asa, sta si nu face nimic,
am incercat si cu windowsu si acolo imi spune ca nu poate.
Cum as putea sa il reformatez din nou, eventual cu ceva comenzi in terminal.

Semnătură 

Macbook withe 13” late 2007 cpu intel core2duo 2,2 RAM 4 GB   160 HDD

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Mai continu cu cateva intrebari:
La partitia NTFS i-am dat eject de pe desktop si acuma nu o mai gaseec, nu imi mai apare chiar daca deconectez/conectez hdd, cum o fac sa reapara pe desktop? da ca dadeam comanda open /Volumes in terminal imi aparea o fereasta cu toate hardurile.
M-am cam jucat cu terminalul si acuma apare fereastra goala fara nici un hdd, cum as putea sa sterg toate comenzile din terminal, sa il curat sa fie ca la inceput?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Cu Disk Utility ii dai format complet din general nu pe partitie,apoi instalezi Tuxera NTFS ca sa poti lucra cu NTFS pe partitie

Daca ai reusit sa formatezi la general harddisk ....ii faci cele doua partitii cum doresti

Nu recomand Time Machine pe acest harddisk pentru ca e folosit intens de program..mai bine un alt harddisk separat pentru asta

NTFS si HFS sunt doua sisteme diferite de fisiere si nu prea se inteleg ...mai ales ca OSX face indexare si pe partitii NTFS sunt probleme

NTFS creeaza niste foldere cu fisiere ascunse care osx nu le intelege si invers OSX creeaza fisiere ascunse care windows nu le intelege

Dai seama ce este pe hardiskul ala

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Am reusit sa formatez partitia cu backupul, am restartat si am intrat cu cmd+ R si din utilites- disck utilitys l-am putut formata.
Nu mai fac backup pe hardul asta ca si dureaza foarte mult.

Semnătură