Am iMac intel cu DVD RW si am instalat Toast 8 Titanium ... problema mea nu reusesc sa scriu DVD / CD - cu mai multe sesiuni ... care e cauza am tot incercat fel de fel de marci de DVD-uri si tot nimic are cineva un sfat / explicatie pentru mine ... am atasat un printscreen cu zona de unde cred eu ca se face aceasta setare ... pentru inscriptionare multisesion ...
Standardul DVD nu permite multi session. Poti s-o faci, pe barba ta (risti sa nu fie citite) cu alte softuri de ars, dar numai pe discuri DVD-RW.
Dar merita riscul?
Standardul DVD nu permite multi session. Poti s-o faci, pe barba ta (risti sa nu fie citite) cu alte softuri de ars, dar numai pe discuri DVD-RW.
Dar merita riscul?
????
Deci de curand am trecut de la PC la MAC ... deci de cand ma stiu am scris DVD multisesion ... nu am avut probleme de genul ... am scris multisesion pe un PC si m-am dus pe alt PC si nu am vazut ce am scris pe DVD stiu de aceasta problema dar totusi pe mine ma intereseaza sa pot face asta ... stiu ce este indicat si ce nu ... calculatorul e sclavul omului (sau asa ar trebui sa fie ) asa ca daca vreau sa scriu DVD multisesion ca asa vreau eu ... asta trebuie el sa faca:) .. el e scalavul ...)
Da deci sincer cu NERO pe PC tot tipul de cand ma stiu am scris DVD multisesion desi NERO ma anunta de posibila problema ca daca ma duc pe alt PC s-ar putea sa nu pot sa vad ce am scris pe acel DVD ... NU am avut aceasta problema ... dar macar lasa la alegerea mea ...sincer ... acum sa revenim se poate sau nu cu toast asta sa fac multisesion sau daca toast zice ca nu e indicat sa fac dvd multisesion gata ... trebuie sa pun capul in jos si gata sa ma impac cu gandul ... tui mama lui de sclav ... )
Dar merita riscul?
????
Deci de curand am trecut de la PC la MAC ... deci de cand ma stiu am scris DVD multisesion ... nu am avut probleme de genul ... am scris multisesion pe un PC si m-am dus pe alt PC si nu am vazut ce am scris pe DVD stiu de aceasta problema dar totusi pe mine ma intereseaza sa pot face asta ... stiu ce este indicat si ce nu ... calculatorul e sclavul omului (sau asa ar trebui sa fie ) asa ca daca vreau sa scriu DVD multisesion ca asa vreau eu ... asta trebuie el sa faca:) .. el e scalavul ...)
Da deci sincer cu NERO pe PC tot tipul de cand ma stiu am scris DVD multisesion desi NERO ma anunta de posibila problema ca daca ma duc pe alt PC s-ar putea sa nu pot sa vad ce am scris pe acel DVD ... NU am avut aceasta problema ... dar macar lasa la alegerea mea ...sincer ... acum sa revenim se poate sau nu cu toast asta sa fac multisesion sau daca toast zice ca nu e indicat sa fac dvd multisesion gata ... trebuie sa pun capul in jos si gata sa ma impac cu gandul ... tui mama lui de sclav ... )
)
DVD multisession nu este suportat oficial de Apple tocmai din cauza posibilelor necazuri ulterioare. Este o decizie discutabilă, dar bine gîndită. Ca utilizator, poți fi sau nu de acord. Acuma întreb și eu: la ce ai nevoie de DVD multisession? Multisession era o treabă pe la final de ani ’90, cînd prețul unui CD era ceva, iar cu multisession făceai economie de suport fizic. Acuma însă?
Dar merita riscul?
????
)
DVD multisession nu este suportat oficial de Apple tocmai din cauza posibilelor necazuri ulterioare. Este o decizie discutabilă, dar bine gîndită. Ca utilizator, poți fi sau nu de acord. Acuma întreb și eu: la ce ai nevoie de DVD multisession? Multisession era o treabă pe la final de ani ’90, cînd prețul unui CD era ceva, iar cu multisession făceai economie de suport fizic. Acuma însă?
mi se intampla de multe ori sa trebuiasca sa scriu pe un DVD numai un fisier de 1 - 100 mb ... ca ata am nevoie sa scriu ... ma duc la cinevat care nu are net ... fel de faze nu tot timpul dar de multe ori ma izbesc de problema asta ... imi uit Stikul pe USB la servici si tot asa ... se intampla sa ajung la unica solutie ... inscriptionare DVD ... si ma cam seaca sa arunc pe geam un DVD - 4 g pt un mic pdf sau mai stiu eu ce ... ok bine ca s-a stabilit ... nu se poate .... merci frumos ...
Nu ma pricep, dar butonul de Write Session oare ce o face in Toasta asta?
Daca te uitai mai sus si eu am pus un print screen si nu ma lasa sa bifez acesta optiune la DVD cand vreau sa scriu ...
in cazul tau, nu prea are ce sesiune sa scrie deoarece nu ai selectat, in dreapta jos, optiunea DVD ... tu ai bagat acolo 2.74gb dar ai lasat CD. in stanga, jos, iti spune ca acea cantitate de informatie incape pe “approximately 4 CDs” .... d’aia e inactiva.
Mai dar nu mai explicati ca “risti sa nu ti le vada ...” si “ce nevoie ai de mutisession…”.
Simplu: pe PC cu windoz nu are nici dracu’ problema asta si nu si-a pus-o vreodata! Vreau sa scriu multisession sau sa ma risc vezi doamne la incompatibilitate cu alte DVD player-e, asta e.
Ce treaba are Apple cu asta?!
Trebuie solutie si nu convingere ca nu e frumos sa scrii multisession pe DVD-uri (nu e in standard ... pfffft).
Mai ramane sa-i convingeti pe altii si ca 2 butoane la mouse e o prostie.
No offence (m-am infierbantat).
Vezi cu BurnAgain DVD dar cam trebuie DVD+RW. Si fara HFS ... :-(.
Sau dai bataie cu Windoz ca doar ai Mac cu Intel !
Rectific: BurnAgain si Dragon Burn pot face DVD multisession pe DVD+RW, nu pe -RW cum am scris mai sus.
Eu ma gandeam ca rostul scrisului unui DVD e sa poti avea acces la date ulterior, de aia am mentionat riscul datorat nerespectarii standardului. Scuze daca m-am inselat.
Si, poate o sa rada multi, sau poate nu, dar inca sunt multi macuseri care nu pot folosi mausul cu mai mult de un buton. Chestie de obisnuinta.
Si eu tot pentru asta folosesc DVD-urile. Si intr-adevar nu prea (mai) scriu multisession pe ele.
Ideea e sa ne aducem parerile impreuna si sa ne ajutam. Si mai ales sa le aratam “restului” ca si platforma Apple e la fel de deschisa ca si PC-Win.
Nu pacalim pe nimeni cu “nu ai nevoie de ceea ce vrei tu”.
Scuze daca ofensez pe cineva, am ganduri bune (asa cred eu cel putin).
Eu cred ca, daca sint intrebat ceva, raspund. Deci raspund. DVD multisession NU e suportat de Apple. De aia, la Toast, butonul e gri. De ce nu e suportat? Nu stiu. Dar de ce au murit dinozaurii? De ce nu are PC-ul multitaskung? Ce e omul, de unde vine si unde se duce? Alte softuri sar de limitarea asta, dar numai pe DVDRW. Si gata.