Necorelare intre numerele seriale pe MacBook Pro Mid 2012
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.12.14

Am o problema cu un MCB Pro Mid 2012 cumparat sh de la o firma care nu are sediul in Bucuresti si care mi-a vandut un aparat cu factura/garantie cu 2 (doua) numere seriale un numar care apare in Sistem si alt numar serial pe carcasa spate a MCB-ului. Mi se pare cam ciudat si nu cred ca este in regula, am verificat ambele numere seriale pe siteul Apple si par valabile/valide ambele numere (difera doar doua cifre/litere) in rest inceputul si finalul numarului serial corespunde. Ce parare aveti este un fals/furat? Unde ar trebui sa reclam? mai ales ca are probleme (nu merge unitatea optica DVD, nu merge Bluetooth-ul.), Desi este cumparat de la o firma/persoana juridica imi este teama sa il returnez in reparatie ca poate daca reclam raman fara el de tot si cu banii dati si nu am chef si timp de procese/litigii instante de judecata. Ce parere aveti? sa il repar la Noumax? sa reclam undeva faptul ca nu corespund numerele seriale? este rau daca nu corespund? Merci.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Există o explicație: Mac-ul cu seria de pe carcasă s-a defectat și i-a fost înlocuită placa de bază cu placa cu seria care apare în sistem la un service care nu a putut modifica seria de la placa de bază instalată. Poate din cauza aia are și restul de probleme…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Singura nefunctionare este a Bluetooth-ului, care desi am resetat totul, tot nu functioneaza, dar acum am inteles, nu stiam/nu credeam ca se poate schimba/inlocui placa de baza cu o alta serie diferita decat pe carcasa, dar e bine de stiut. In aceste conditii voi vedea daca pot repara bluetooth, daca nu retur si banii inapoi conform legii.(nu pot sta, totusi, fara bluetooth si am incercat si cu alt device extern special bluetooth si tot nu merge). In rest functioneaza perfect, merge, nu se incalzeste, nu merge unitatea optica, dar se poate inlocui sau pune un alt SSD, pe langa HDD de 1Tb, deja pe el. Voi ce parare aveti, se poate repara acest Bluetooth sau macar sa imi recomandati un device extern Bluetooth mai bun capabil sa imi conecteze castile prin bluetooth.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Cumparat pe firma, sau pe persoana fizica?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am cumparat de la o firma pe numele meu, nu pentru a-l trece pe firma. Insa, daca vanzatorul (firma) nu mi-a spus ca difera numerele seriale, nu prea mai am incredere sa il trimit la ei la garantia lor. In plus nici nu stiu daca este autorizat sa vanda de Apple.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
Lucian2014 - 14 Februarie 2016 07:48 PM

Am cumparat de la o firma pe numele meu, nu pentru a-l trece pe firma. Insa, daca vanzatorul (firma) nu mi-a spus ca difera numerele seriale, nu prea mai am incredere sa il trimit la ei la garantia lor. In plus nici nu stiu daca este autorizat sa vanda de Apple.

ai pus problema si altfel? poate au schimbat doar capacul de jos… cel original fiind zgariat/infundat… un alt aspect…fiind model 2012 nu ai absolut nici o problema legata de garantie/apple care,poate sa scrie orice pe carcasa,important este serialul care l vezi in OSX… iti recomand sa iei legatura cu firma respectiva si sa ceri frumos sa inlocuiasca unitatea optica/blueetoth.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
dany_l - 14 Februarie 2016 09:27 PM
Lucian2014 - 14 Februarie 2016 07:48 PM

ai pus problema si altfel? poate au schimbat doar capacul de jos… cel original fiind zgariat/infundat… un alt aspect…fiind model 2012 nu ai absolut nici o problema legata de garantie/apple care,poate sa scrie orice pe carcasa,important este serialul care l vezi in OSX… iti recomand sa iei legatura cu firma respectiva si sa ceri frumos sa inlocuiasca unitatea optica/blueetoth.

Da. Multumesc, Asa voi face.