OS nu booteaza
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Suceava/Cluj
Macuser din: 17.07.09

Buna, am un Macbook Pro late 2009, iar ieri, dupa ce l-am deschis, si-a dat restart si nu mai boot-a OS-ul. Aparea iconita “No Access”. Am incercat din recovery un fresh install, insa nu puteam formata HDD-ul. Am presupus, ca a picat acesta asa ca am cumparat un SSD. L-am conecatat prin rack la laptop, am instalat OS X 10.10.3, totul bine si frumos. Insa in momentul in care il pun ca si hard intern patesc aceeasi eroare cu “No Access”. In disk utility nu-mi vede SSD-ul sa-i pot da format. Partea ciudata e, daca-l tin conectat prin rack, OS-ul booteaza, si pot folosi laptopul. Vreo idee cum l-as putea pune ca si hard intern?

Multumesc

Semnătură 

Macbook Pro 13.3”
MacBook 13.3”
iPhone 6
iPod Shuffle
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Verifica atent panglica HDD-ului, are obiceiul sa se intrerupa (eventual schimb-o cu una sigur OK daca ai unde).
LED-ul alb de stare si portul IR functioneaza normal?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Da, led-ul e ok. Panglica am schimbat-o accuma 2 ani. Dar cea veche era vizibil deteriorata, asta pare ok. Mi se pare caudat, ca apas ALT pentru a selecta volumul de boot, imi vede hard-ul, cu cele 2 partitii (cea cu os + recovery)

Semnătură 

Macbook Pro 13.3”
MacBook 13.3”
iPhone 6
iPod Shuffle
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

SMC reset / zapp PRAM presupun ca ai facut.
S-a intamplat ceva deosebit inainte de restart si problema?
HDD cum se comporta pe rack extern?
In cel mai rau caz poti pune SSD intern intr-un optibay dar e peste mana si imi pare ca si rata de transfer e mai mica decat la portul SATA al HDD.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

nimic deosebit, dar ai avut dreptate. panglica e cea vinovata. am rezolvat-o cu un optibay. multumesc.

Semnătură 

Macbook Pro 13.3”
MacBook 13.3”
iPhone 6
iPod Shuffle
AirPort Express

‹‹ password blank      disable nvidia card ››