Salut.
Am o tastatura aia de aluminiu wireless A1314. Nu functioneaza unele taste, sau functioneaza aiurea. De ex. Esc nu merge, 2, w, s, x nu merge, Backspace merge cand vrea sau merge aiurea, cateodata functioneaza ca Tab, Tab nu merge, CapsLock nu se aprinde, sageata in sus merge dar actioneaza si Enter sau alt buton..etc.
I-am scos toate butoanele si am frecat-o cu alcool izopropilic, am lasat-o 2 zile la uscat. Face lafel, a mers Esc-u de vreo 2 ori si in rest tot aiurea functioneaza, diferite combinatii aiurea.
I-am desfacut si capacul ala de sus unde are placa de baza, si pare intact pe acolo.. Nu stiu ce sa-i mai fac.
Mai e vreo sansa sa functioneze? Macar tastele esentiale sa pot sa o folosesc. Stiu ca nu se poate desface de tot pentru ca o faci praf dar poate totusi e de la jeg ceva, poate n-am curatat-o eu cat trebuie? Ma gandesc ca daca era ceva in scurt sau ars nu mai mergea deloc.
Salut.
Am o tastatura aia de aluminiu wireless A1314. Nu functioneaza unele taste, sau functioneaza aiurea. De ex. Esc nu merge, 2, w, s, x nu merge, Backspace merge cand vrea sau merge aiurea, cateodata functioneaza ca Tab, Tab nu merge, CapsLock nu se aprinde, sageata in sus merge dar actioneaza si Enter sau alt buton..etc.
I-am scos toate butoanele si am frecat-o cu alcool izopropilic, am lasat-o 2 zile la uscat. Face lafel, a mers Esc-u de vreo 2 ori si in rest tot aiurea functioneaza, diferite combinatii aiurea.
I-am desfacut si capacul ala de sus unde are placa de baza, si pare intact pe acolo.. Nu stiu ce sa-i mai fac.
Mai e vreo sansa sa functioneze? Macar tastele esentiale sa pot sa o folosesc. Stiu ca nu se poate desface de tot pentru ca o faci praf dar poate totusi e de la jeg ceva, poate n-am curatat-o eu cat trebuie? Ma gandesc ca daca era ceva in scurt sau ars nu mai mergea deloc.
Ms de raspunsuri.
Sa iau una noua asta stiu si eu..
Pai asa am luat-o, pe asta de care zic ca nu merge acum am luat-o acum de curand, la mana a doua am zis ca fac un chilipir, i-am facut proba am vazut eu ca ceva nu e in regula dar am zis da-o incolo ca merge, o fi de la baterii sau de la jeg. Acum sa dau iar bani sa iau alta..nu prea imi pica bine O sa incerc totusi sa o bag si in apa sa-i dau bine cu dusul, poate isi revine. Asta e, mai bine imi bagam un bat in fund. Raman cu cea veche, dar e aia veche A1048 e mare si grea.
Daca nu reusesc sa o fac poate gasesc pe cineva sa o dau pentru piese, sa o vand si pe cea veche si mai recuperez din bani sau sa fac un schimb ceva.
La mana a doua, sa probezi. Daca merge merge, daca nu ,nu ai ce-i face.
Cat tine, asta ramane de vazut.
Eu am luat in 2007 2 tastauri A1225
Una care e la birou de atunci, lucrez destul de viloent pe ea, i-am facut in cmd, shisf gauri in stratul superficial, litera a nu se mai vede apropape de loc, si functioneaza impecabil.
Aialalta, fiind folosita acasa, cam 1 ora pe luna, a crapat anul trecut in toamna, fara nici un preaviz. NU se putea repara numai prin tăierea ei si adaugarea unei alimentari USB, lucru cu caare n-am fost deacord.
Au fost luate de pe raft impreuna…
Aia defecta am ”reparat-o” printr-o vizita la AppStore. Cadavrul nu a vrut sa-l cumpere nimeni, asa că l-am donat la un service mac… ca tot ocupa raftul de pomana…
Dar poti, eu am luat, de pe divese site-uri scule bune si foarte bune.
eu am dat un milion pe ea.
parca si-a mai revenit,cred ca pit sa o folosesc cat de cat. acum scriu de pe ea. nu stiu ce sa fac,sa o mai bag in apa sau sa o las asa.
Daca o bagi in apa, poti sa-i faci sicriu… Doar in punga cu orez mai iese ceva din umezeala.
Daca ai de unde face rost, eu i-as face o baie in alcool izopropilic - poate chiar are ceva jeg.
Am pus din nou alcool izopropilic pe ea, de data asta mai mult, am turnat calumea tot cu tastele scoase si am lasat-o sa se inmoaie. Apoi i-am dat cu dusul rece. Am lasat-o la uscat vreo 3 zile. Tot ce am realizat e ca acum e foarte curata, zici ca e noua. In rest, aceleasi probleme. In plus, mai face inca o pb care o face chiar imposibil de folosit: are momente cand ramane un contact ca si cum ar fi apasata o tasta sau mai multe si sterge incontinuu ce scrii, si cand dai click dreapta dispare meniul, ca si cum ar fi apasat backspace si escape..ceva de genul. E frustrant, ca are si momente cand ai impresia ca chiar se poate folosi, apoi din senin o ia razna. Ma gandesc ca ar putea fi si placa ei de baza, aia de sus desi am scos-o si nu pare nimic in neregula. Dar daca as avea alta tastatura ar merita sa testez.
Alta noua costa prea mult, iar la mana a doua trebuie sa gasesc pe cineva din acelasi oras sau pe aproape sa o pot proba calumea, pe asta am probat-o dar nu am stat, am vazut ca se conecteaza am apasat cateva taste si am zis ca merge.
Update:
Intre timp, m-am gandit ca e problema de la placa ei de baza (modulul ala bluetooth), am zis ca e defect si ia comenzile aiurea. Am fost aproape sigur la un moment dat. Am gasit pe cineva am facut proba cu alt modul, l-am pus la a mea si avea exact aceleasi bube. Deci e clar ca e de la taste. Ales bules. Intre timp mi-am luat alta de pe care scriu acum si merge beton. Pe ailalta o vand pentru piese (modulul ca e bun, tastele mecanismele, capacul de la baterii si ala din mijloc..)
Am zis sa scriu ca poate vreodata cineva are aceasi problema si sa fie acolo..