Depreciere valoare MB Air 13 (2015) in 24 de luni
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 21.03.12

Salut,

As vrea sa stiu in medie cat de mult se depreciaza un MB Air in 12 - 24 luni.

Mai exact, vreau sa cumpar modelul 2015 dar l-as schimba peste doua generatii (2017).

Acum pretul de achizitie ar fi ~4400 RON. S-ar deprecia cu mai mult de 50% in 2 ani, pe baza trendurilor actuale? M-am uitat la anunturi si preturile sunt “peste tot”. Am vazut discount de 20 - 50% fata de pretul de achizitie pentru MB Air de 2 ani. Sa presupunem ca ramane in stare foarte buna.

Stiu ca ar trebui sa astept pana in Iunie insa am nevoie de un replacement ceva mai rapid

Multumesc,
Razvan

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
eu zic să-l cumperi mai întâi, pune-l la muncă, scoate bani cu el și pe urmă vezi tu ce cumperi și cum îl vinzi…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Sincer, ai perfecta dreptate. S-ar putea sa pierd mai mult prin productivitate pierduta decat prin calculele acestea.

Bun, la iStyle cu mine.

Multumesc frumos,
Razvan

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Vezi ca de obicei prin aprilie-mai parca se schimba generatia. Eu de exemplu anul trecut luasem modelul 2014 in primavera 2015, la cateva saptamani am vazut noul model, l-am returnat in cele 30 de zile free pe ‘14 si l-am luat pe ‘15 smile.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Suceava
Macuser din: 25.05.14

Eu te sfatuiesc sa mai astepti 2-3 luni pana la urmatorul keynote, sunt sanse 90% ca o sa schimbe generatia la air, prin asta ma refer la ecran, tastatura, grosime, etc. Am avut un macbook pro nonretina si ce pot sa spun ca ecranul este jalnic fata de un retina, air-ul are aproximativ aceeasi rezolutie ca un nonretina, asa ca mai asteapta, daca o sa apara un model mai nou o sa iti para rau.

Semnătură 

 Macbook pro 13” Late 2016 [i5 2 Ghz @, Intel Iris Graphics 540 1536 MB , 8 GB RAM, SSD 256Gb ]
 iPad pro [32Gb Wi-Fi-Cellular]
 iPhone XS Max [256 Gb]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Sergiu, pe ideea aceasta intodeauna apare ceva nou, doar daca nu il cumperi exact cand se lanseaza. Se face refresh anual si in trei luni de productivitate scazuta pierd mult mai mult decat daca il cumpar acum. Cu tot respectul, dar este doar o unealta si o unealta buna acum este mai utila decat una extraordinara in viitor. Plus ca keynote-ul este in Iunie ceea ce inseamna ca o sa apara la sfarsitul luni Iunie sau inceputul lui Iulie in magazinele romanesti. Daca o sa fie precum iPhone-ul, astept pana in Septembrie.

In alta ordine de idei, am dat comanda pentru MB Air 13 inch. M-a tentat si cel de 12 dar nu m-am putut impaca cu tastatura. Pentru ceea ce incearca sa fie (ultraportabil bun pt avion / autocar) este genial. Din pacate, pe langa faptul ca are o nisa foarte restransa de activitati are si multe limitari. Daca vreau neaparat ceva pentru avion / autocar, pot sa cumpar un Asus Transformer la 1 / 5 din pret. Este de calitate relativ proasta dar nu prea vad cum noul MB este de 5 ori mai bun. Pe cealalta parte, pt un laptop pricipal, nu am gasit niciodata ceva mai bun decat Air / Pro (fost proprietar de MB Air 2009 & MacBook).