1 din 3
1
pierdut iPhone, ce se poate face ca să-l recuperez?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Lăsat în taxi. iPhone 6s cel mai…
Găsit de cineva și închis imediat. Am activat funcția „lost”, deocamdată văd că e offline.
Nu am nici cutia, nici actele la mine.
Cum să procedez?
Mulțam pentru orice sfaturi, sunt picat din lună în materie de iPhone și procedura corectă…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Mers la circa de Poliție, dat declarație în care menționezi IMEI-ul telefonului. Actele le poți aduce ulterior.
Poliția recuperează telefoane furate cu rată mare de succes, au protocol cu operatorii, îl localizează prin intrastructura operatorilor.

Hoțul îl va vinde repede și ieftin, cumpărătorul se va trezi cu Poliția la ușă și va rămâne cu banii dați și fără telefon, iar tu ți-l vei recupera.
Poate să dureze chiar și 2-3 luni, dar ți-l recuperează.
Cele de mai sus sunt din proprie experiență, am avut o spargere de locuință și singurul lucru recuperat de Poliție a fost iPhone-ul.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

IMEI-ul îl ai în iTunes -> Preferințe -> Dispozitive. În lista de backup-uri dispozitive, lași cursorul mouse-ului deasupra respectivului iPhone, după 2 secunde apare un popup cu IMEI și număr de serie.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Daca ajunge la dezmembrari, degeaba smile
Oricum trebuie raportat la politie!

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Pierdut forever. Operatorii NU fac NIMIC pentru recuperarea unui telefon furat. Rețelele GSM din România au fost întemeiate pe ideea că ei vând cartele și lumea le bagă în telefoane furate din vest. La un moment dat, aproape jumătate din Ericsoannele din rețeaua unuia din operatori aveau același IMEI - că toți “băjeții” le rescriau cu aceleași imagine de firmware.

Sper că măcar era blocat cu PIN/Amprentă - ca să nu-l poată revinde la preț întrec, ci doar folosi parțial pt piese.

Poți să pui un anunț aici cu serial number-ul, IMEI-ul - http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/8061/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Nu pricep cum isi pierde lumea telefonu in taxi. Daca stiu ca am buzunare largi si poate cadea am grija sa nu cada, simplu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Nu am folosit încă iTunes dar am primit IMEI și seria după ambalajul de acasă. Nu prea știu cum să procedez cu aplicația de urmărire. Cred că am activat-o.

Mulțam pentru răspunsul prompt! Între timp am avut preocupări puțin mai presante grin dar azi m-am dus să-l reclam, Poliția zice să vin peste zece zile, e „bun însușit abuziv”, nu furt, așa e legea. Aviz altora… Oare îl poate căuta și în Mongolia, unde o să ajungă peste zece zile?! Comisarul mi-a spus că sunt șanse să-l găsească, eu am îndoieli… Polițistul spune că toți taximetriștii sunt bandiți, taximetriștii spun că poliția nu face nimic.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

.ral:cr, îți explic: eram în drum spre spitalul Filantropia și-mi stătea mintea la altceva. Nu că asta ar fi o scuză.…

La dezmembrări nu m-am gîndit. Păcat de el…

În orice caz, oare de resoftat cu alt IMEI se poate? că dacă n-a reușit CIAul… Nu aveam amprenta pe el, dar era blocat cu cod și cred că am reușit să-lk dau pierdut în iCloud. Și mersi pentru sfatul cu anunțarea lui pe pagina aceea.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11
VlAdLitteram - 09 Martie 2016 08:34 PM

Nu am folosit încă iTunes dar am primit IMEI și seria după ambalajul de acasă. Nu prea știu cum să procedez cu aplicația de urmărire. Cred că am activat-o.

Mulțam pentru răspunsul prompt! Între timp am avut preocupări puțin mai presante grin dar azi m-am dus să-l reclam, Poliția zice să vin peste zece zile, e „bun însușit abuziv”, nu furt, așa e legea. Aviz altora… Oare îl poate căuta și în Mongolia, unde o să ajungă peste zece zile?! Comisarul mi-a spus că sunt șanse să-l găsească, eu am îndoieli… Polițistul spune că toți taximetriștii sunt bandiți, taximetriștii spun că poliția nu face nimic.

Bre, daca a fost de fata cand ți-ai pierdut telefonul e furt NU însușirea bunului găsit, care presupune ca făptuitorul nu a fost de făta cand posesorul a pierdut posesia bunului. Spune-le polițiștilor ca nu sunt ei de vina ca au facut dreptul la ff si sa schimbe încadrarea juridică ca asa vrea mușchiul tau.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

La compania de taxi ai sunat?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Pitagora: mulțam pentru explicație. Ai cumva § și ¶? Am bănuit că e ceva în neregulă dar nu știam ce. Ca să fiu sincer, chestorul mi-a făcut o impresie proastă: în civil, dockeri jegoși, obosit și vorbăreț, ținea să arate că e simpatic și competent – n-aveam cum să mă cert cu el, cu frumosul n-a ținut.

Ieri am trimis și un e-mail la secția 1 și la secția 4, ca să fie la protocol. Nici o confirmare. Acum că zici, aș trimite încă unul, în care să reclam că pe 9 martie seara, a doua zi după încident, la secția 4 chestorul de serviciu a refuzat plîngerea sub cuvînt că în caz de însușire abuzivă trebuie să aștept zece zile… Dar să vin marți, că-mi face el favoarea de a scurta termenul cu două-trei zile… Oare să aibă dreptate și taximetriștii?

Mi se pare așa o nemernicie să lași pe cineva fără telefon la spital (nu la oricare, și cînd vezi cu ochii despre ce e vorba…)

Da, am telefonat (MAvi, Cobălcescu, Cristaxi), dar nu s-a oferit nimeni. Nu știu dacă prietena mea a reținut corect firma în situația aia – eu habar n-am. De altfel telefonul a fost închis imediat – eu am sunat după max. 10 minute… Și pînă acum n-a apărut online…

Culmea, la Cobălcescu s-a găsit zilele astea un iPhone, dar nu al meu… Deci suntem mai mulți, .ral:cr :,-)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Nu înțeleg de ce nu ma lăsa sa postez. Ce lege din tara asta am încălcat???:)))

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ce nu te lasă?
cine, unde?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Vlade, baga-le si tu o momeala… ca ai niste numere extraordinar de importante in telefon si ca oferi o recompensa MARE DE TOT (zi si tu 1500 EUR, poate musca…). Suna la firmele de taxiuri si zi-le sa dea de veste printre taximetristi… Si apoi du-te la intalnire cu Politia!

Sau
Pune un anunt pe OLX.ro cum va vrei sa cumperi un iphone 6 (zici si culoarea) blocat in icloud (daca zici ca l-ai blocat…). Poate te suna fraieurul de l-a gasit.

ALtceva:
Uite ce am gasit pe OLX dand cautare “iphone 6 iCloud”:
http://olx.ro/oferte/q-iphone-6-icloud/

In cel mai grav caz, te intalnesti cu vanzatorii si ti-l recuperezi cu o suma relativ mica, incercand sa bagi parola ta. Nu cred ca are rost sa te duci cu Politia cand vrei sa cumperi (desi cred ca Politia ar trebui sa fie interesata de asemenea chestii…)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Macold, mulțam!
La sugestia unui taximetrist am dat o tură de amaneturi – și am primit sfatul să NU cumpăr iPhone 5 sau 6 grin

Încerc…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Sa ne zici si noua cum ai rezolvat, sunt curios.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

1 din 3
1

‹‹ Huse Iphoane      Iphone 7 no charging port ? ››