dle Ceobanu, iPhone-ul meu și l-a însușit un valah (precis creștin ortodox, nu-i așa?!) în București, într-un taxi care ne ducea la un spital – deci nemernicul cela a lăsat pe cineva în situație de urgență fără telefon la miezul nopții. ȘI să nu aud acum că RO e de cacao sau cine ar trebui deportat unde, vă rog!
Ceterum censeo, „indignarea” dv contra „maimuțelor” e o mizerie. Sub aparența de „justă mînie” contra delincvenței zace lipsa de discernămînt cu care receptăm diversiunea la modă acum. Nu mai zic că Vestul a trăit sute de ani – cîte?– exploatînd „maimuțe”, și nici în deceniile postbelice n-a avut grijă să-i ridice din condiția lor, din contră, i-a jefuit și de resurse, și de șansele lor „egale” prin legile pe care vreți dv să le vedeți înăsprite, și de demnitate, a asasinat șefi de stat mai luminați și milioane de civili etc. Că jumătate din Africa vrea în Europa știm, dar că jumătate din Europa este deja „amestecată” și că „jegurile” astea sunt nu doar un număr oarecare de delincvenți dintre refugiații goniți de noi de-acasă, ci și a doua și a treia generație de copii ai migranților care au ajutat Europa de Vest să iasă din noroiul nazist și alte „hoarde” de sărăntoci, pe care statele îi marginalizează de decenii, uităm. Uităm și că ar trebui să fim recunoscători pentru salvarea demografică a Europei. Simplific și eu, în opoziție cu prostiile dv. Dar parte din răspundere pentru delincvență și crime o poartă și cei care „gîndesc” ca dv., simplu, cu (sau ca) bîta. Dar asta e o altă discuție – care nu are ce căuta aici și e lungă, lată și prea adîncă, deocamdată, pentru dvs.
Dar va să zică, eu vin aici ca să cer ajutorul unor colegi, și dv profitați de ocazie ca să vă „descărcați” în topicul meu?! Jenant, d-le Ceobanu… Sper că sunteți foarte tînăr și vă mai puteți revizui „candoarea” asta de mic incendiator necivilizat care dă buzna în față și se ușurează de udul rațiunii pe unde se nimerește…