Pericolul din produsele vindute cu pret avantajos in supermarketul de linga casa
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Cu totii stim ca LIDL a devenit un supermarket indragit care si-a atras adeptii printr-o politica de pret orientata catre clienti cu posibilitati mai reduse.
In scurt timp a devenit lider in cartier si fiecare asteapta cu nerabdare sa vada ce oferte noi aduce saptamina la LIDL.
Iata ca dupa ce bula s-a mai domolit au aparut la iveala si partile unde sunt ceva probleme.
In ultimii ani LIDL a tot avut probleme cu produsele sale,  sa fie de vina pretul si piata cu problemele ei de calitate de peste mari si tari sau pur si simplu se intimpla oricui?
Un alt caz mai vechi merita luat in seama mai ales ca tinteste siguranta persoanei.

http://adevarul.ro/locale/timisoara/produse-cumparate-lidl-lanterna-explodeze-spotul-leduri-putea-curenta-1_56e437e15ab6550cb8c633ab/index.html

Cred ca trebuie sa fim cu bagare de seama si sa ne intrebem cit de bune pot fi unele produse la un pret care sfideaza concurenta.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu la toata lumea ii zic sa nu isi cumpere produse electronice / electrice de la “alimentara”, dar nimeni nu ma asculta. Nu numai Lidl a avut probleme, ci si Kaufland a trebuit sa retraga multe produse care prezentau un risc pentru utilizatori. De exemplu la Kaufland a fost acum ceva vreme campania de retragere de pe piata a unui fierbator de apa, care prezenta risc de incendiu. La Lidl a fost recent campania de retragere a unor lanterne (cu acumulator integrat) care pot sa explodeze… Lanterna respectiva a fost cu tot cu incarcator si acumulator mult mai ieftin decat pretul ce platesc eu pe un singur acumulator ce folosesc in anumite aparate. La noi din pacate toti au mentalitatea de “sarantoc”, fiecare vrea produsul cel mai ieftin (crezand ca este investitie buna / rentabila) insa majoritatea oamenilor nu isi dau seama ca pretul unui produs de obicei reflecta si calitatea produsului.

Eu sunt mult timp si in Germania, nici nu v-ati imagina ca mai nou si acolo sunt astfel de probleme cu tot fel de produse. In Germania exista mai multe institutii independente care certifica siguranta in utilizare a multor produse vandute (institutii in care consumatorii au incredere), insa in ultimii ani s-a observat ca marcajele institutiilor de certificare si simbolul de conformitate CE mai nou este si pe produse chinezesti de proasta calitate / periculoase care nici nu au fost vreodata testate, deci chinezii nu doar ca fac produse contrafacute, ci mai si aplica ilegal marcajele de certificare pentru a putea insela cumparatorii.

Iar legat de performanta sculelor vandute de Lidl (sub denumirea Parkside), multi clienti sunt nemultumiti. Cei necunoscatori (care tin pentru prima data o surubelnita in mana) spun ca sculele Parkside sunt foarte bune si calitative. Cunoscatorii de obicei isi dau destul de repede seama ca produsele sunt de calitate slaba. Nu la toate produsele Parkside sunt probleme, insa la majoritatea da. De exemplu compresoarele de aer Parkside au pret bun, insa se strica destul de repece. Pensionarii care isi cumpara un compresor care sta in garaj si este folosit odata la 2-3 luni spun ca este foarte bun, dar altii care il utilizeaza saptamanal, incep sa aibe dupa o perioada probleme. La fel se plang multi si de sculele pneumatice cumparate “la oferta”. Degeaba arata sculele respective bine, daca nu indeplinesc scopul sau daca apar defectiuni la prima utilizare. Un alt produs ce as putea da ca exemplu este aparatul multifunctional de la Parkside (echivalent cu Renovator de la Top Shop). Acele aparate multifunctionale sunt ieftine la Lidl si la Top Shop, insa cei care le-au utilizat, nu sunt deloc multumiti de performanta, nici de aparat in sine, dar nici de consumabile (panze de taiere, etc.). Eu mi-am luat o astfel de scula multifunctionala de la Makita, de care sunt foarte multumit. La fel sunt multumit si de consumabilele originale Makita, care rezista destul de mult. Insa eu mi-am cumparat aparatul multifunctional cu 1200 lei fara consumabile incluse. Aparatul multifunctional de la Lidl / Top Shop nu a costat nici macar 1/3 din pretul aparatului Makita si inca a si venit cu un set complet de diverse accesorii si consumabile. Dar puteti sa va inchipuiti ca cei care si-au luat varianta ieftina si nu sunt multumiti, dau vina pe tehnologia folosita si nu vor sa recunoasca vina lor (ca au luat un produs de proasta calitate). Asa ajung oamenii frustrati sa spuna ca sculele care lucreaza prin oscilatie nu sunt bune de nimic, indiferent ca sunt de la Makita, Bosch sau Fein. In schimb cu produsele de calitate se poate lucra foarte bine, doar cu produsele ieftine nu.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Rezumat:

Ce-i ieftin, e, de fapt, foarte scump!

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sighet
Macuser din: 09.07.11

La astea de firma mai platesti si firma in plus

Semnătură 

Macbook withe 13” late 2007 cpu intel core2duo 2,2 RAM 4 GB   160 HDD

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Tocmai am luat din lidl germania 4 acumulatori AA cu 3-4euro smile)

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.10.07

A retrage un produs de pe piata pentru diferite probleme, este de fapt un lucru pozitiv, de onoare,  pentru firma respectiva (vezi industria auto). Au fost ele iPhone-uri care au explodat din cauza bateriei (si nu erau cumparate din Lidl). A face comparatie intre produsele care intra in categoria “bricolajului” si produse pentru profesionisti, este putin exagerat. Pentru cel ce face apologia produselor Makita, il inteleg, dar cand un profesionist isi cumpara Makita, el se asteapta sa amortizeze investitia in cel mai scurt timp (tipic romaneste) insa un pensionar care isi ia un produs Parkside, este clar ca acesta il foloseste ocazional, nu are pretentiile unui profesionist. Nu sunt fan LIdl dar stiu un lucru: e bine ca exista produse pentru toate buzunarele. Profesionistii au de unde alege, amatorii la fel. Pana la urma cel mai bun produs e cel pe care ti-l permiti. Un exemplu al meu: folosesc acumulatori intens. Am seturi de acumulatori din categoria “pro” si din categoria “Lidl”. Diferenta de pret o banuiti. Ambele functioneaza ireprosabil (pe perioada de un an), rezista la fel de bine in umiditate si temperaturi scazute. Ce-o fi mai departe, om vedea.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05
marurescu - 14 Martie 2016 08:08 AM

A retrage un produs de pe piata pentru diferite probleme, este de fapt un lucru pozitiv, de onoare,  pentru firma respectiva (vezi industria auto). Au fost ele iPhone-uri care au explodat din cauza bateriei (si nu erau cumparate din Lidl). A face comparatie intre produsele care intra in categoria “bricolajului” si produse pentru profesionisti, este putin exagerat. Pentru cel ce face apologia produselor Makita, il inteleg, dar cand un profesionist isi cumpara Makita, el se asteapta sa amortizeze investitia in cel mai scurt timp (tipic romaneste) insa un pensionar care isi ia un produs Parkside, este clar ca acesta il foloseste ocazional, nu are pretentiile unui profesionist. Nu sunt fan LIdl dar stiu un lucru: e bine ca exista produse pentru toate buzunarele. Profesionistii au de unde alege, amatorii la fel. Pana la urma cel mai bun produs e cel pe care ti-l permiti. Un exemplu al meu: folosesc acumulatori intens. Am seturi de acumulatori din categoria “pro” si din categoria “Lidl”. Diferenta de pret o banuiti. Ambele functioneaza ireprosabil (pe perioada de un an), rezista la fel de bine in umiditate si temperaturi scazute. Ce-o fi mai departe, om vedea.

Așa este!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ikea are rata de retragere mai mare ca LIDL…
țintele de profit și marketingul mai au scăpări, nu?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09
.ral:cr - 14 Martie 2016 06:58 AM

https://www.flickr.com/photos/ultrapurple/23640792143 smile

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09
marurescu - 14 Martie 2016 08:08 AM

A retrage un produs de pe piata pentru diferite probleme, este de fapt un lucru pozitiv, de onoare,  pentru firma respectiva [...]

Sa nu va ganditi ca o firma retrage un produs de pe piata din motivul ca ii pasa de siguranta cumparatorului. Nu este asa. Produsele sunt retrase pentru ca in caz contrar daca s-ar intampla ceva, ei ar fi trasi la raspundere.

Daca apare pe piata un produs despre care se afla ca are un defect de fabricatie (care nu pune in pericol viata utilizatorului), de obicei nu se intampla nimic in favoarea clientului, doar produsele care se strica in timpul garantiei sunt reparate / schimbate. Pentru probleme care apar dupa expirarea garantiei, producatorul / vanzatorul de obicei considera ca nu mai are nicio responsabilitate. (Exceptie este la companii mari care doresc sa mentina o “imagine” buna, cum este Apple, la care si dupa mai multi ani exista recall-uri la produse cu diferite probleme detectate ulterior.)

Diferit este insa in cazul produselor care pun in pericol viata utilizatorului. In cazul oricarui defect, sefii stau mult pe ganduri daca este neaparat nevoie de retragerea produselor sau nu. Doar in cazurile exceptionale se decide retragerea produselor de pe piata, firmele gandindu-se nu doar la pierderea financiara in urma unei retrageri, ci si la pierderea increderii cumparatorilor si la “imaginea” stricata.

Poate ca cei care nu lucreaza in domeniu, au impresia ca o firma care retrage produse de pe piata este o firma serioasa care face acest lucru din onoare si din respect fata de clienti, insa din pacate in realitate nu este asa. (Exceptie este la unele firme serioase.) Firmele retrag produsele de pe piata pentru ca sunt obligati sa faca acest lucru, in caz ca nu ar retrage produsele defecte de pe piata dupa aflarea unei probleme si cineva ar pati ceva, (si) ei ar fi trasi la raspundere. Sigur ca si producatorul / fabricantul poate avea o vina, poate nu s-a tinut de specificatiile cerute sau a folosit componente mai ieftine decat la prototipul prezentat vanzatorului, insa si cei care pun un produs pe piata sunt responsabili pentru respectarea normelor in vigoare. Iar daca ati cunoaste preturile de achizitie la care “alimentarele” achizitioneaza produsele electronice / electrocasnice vandute, v-ati mira cum poate cineva sa fabrice acele lucruri la un pret asa mic. Daca “alimentarele” ar dori sa vanda produse mai calitative, ar putea face acest lucru chiar si fara marirea preturilor, insa atunci profitul lor ar fi mult mai mic decat acum. Si normal ca ei nu vor sa faca asa ceva, pana cand clientii cumpara orice ce li se pune sub nas la “pret promotional”.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Lidl, Aldi, etc sunt branduri low cost. Cand esti un comparator informat/educat stii sa alegi. Depinde de tine daca vrei sa bei un Carlsberg sau o bere al carui nume nic nu poti sa il citesti. Din pacate cumparatorii ne informati /ne educati sunt multi ai oricum viata grea si, si le complica si mai mult cu achizitii ieftine/proaste. Parintii mei si acum ma critica pentru achizitiile mele pe lucruri/servicii scumpe/premium si da ei se zbat in continuare in saracie, din pacate :(. Putini ies din cercul asta vicios, cumpara produse ieftine/slab calitative si vand la randul lor servicii/produse identic slab calitative (multi nici nu realizeaza ca si ei sunt antreprenori si vand servicii, servicul lor este de fapt produsul lor si ar trebui sa gandeasca ca un adevart atreprenor, cum sa creasca calitatea, cantitatea, eficienta si implicit castigurile).

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
Maclean - 14 Martie 2016 12:28 PM
.ral:cr - 14 Martie 2016 06:58 AM

https://www.flickr.com/photos/ultrapurple/23640792143 smile

Nu vad o problema aici, are cat scrie pe el. Ai mei au 2300, daca nu tin mai mult ca aia de 1900 de la apple atunci da, e o problema. Inca n-am testat.

Semnătură 

Mcintoshing…