Printer 3 D OLO
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Buna!

Are cineva experienta de impartasit despre asta:
http://www.olo3d.net/#home

Sau parere despre perspective?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
dany_l - 03 Aprilie 2016 06:20 PM
BDA - 03 Aprilie 2016 11:17 AM

Buna!

Are cineva experienta de impartasit despre asta:
http://www.olo3d.net/#home

Sau parere despre perspective?

sunt la Cluj mai multe detalii pe http://control3d.ro/

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Merci. Eu sunt mai mult la Miercurea Ciuc. Ma intereseaza daca exista 3D-printing low-cost do-it-yourself-at-home pentru amatori, sau sa nu-mi fac iluzii?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Low cost = low quality SAU/SI multa bataie de cap cu calibrare, reglare & co

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Asta o spui din reflex sau din experienta concreta? De ex. Linux nu e ceva mai mult ca ieftin si mai bun ca winblows?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
BDA - 03 Aprilie 2016 07:58 PM

Merci. Eu sunt mai mult la Miercurea Ciuc. Ma intereseaza daca exista 3D-printing low-cost do-it-yourself-at-home pentru amatori, sau sa nu-mi fac iluzii?

pentru Low Cost ar trebui sa ai:
1. cunostinte de programare/compilare cat sa pui in miscare ceva cu un Arduino
2.sa ibtalegi cum se comanda si controleaza un driver /motor MPP/cativa senzori
3.cunostinte si cateva scule pentru electronica aparat masura/lipit
4. cunostinte /scule si piese mecanice ex. bucsi motoare/lagare/ghidaje

iti recomand cu caldura sa cauti un kit care doar trebuie asamblat/ gata asamblat , altfel chiar daca nu pare mare lucru un printer 3D o sa stai zeci de ore sa o bibilesti si posibil sa nuniti iasa din prima.
vorbesti cu baietii de la control 3D sa iti faca o oferta pentru un kit/imprimata 3D de buget si o sa fi mult mai castigat;)

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Careva dintre noi nu intelege la ceea ce sa gandeste celalalt:
Nu vreau sa fac un 3D Printer de mana. Intrebarile mele s-au referit la dispozitivul gata de lucru prezentat in link-ul din deschiderea topik-ului.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
BDA - 03 Aprilie 2016 07:58 PM

Ma intereseaza daca exista 3D-printing low-cost do-it-yourself-at-home pentru amatori, sau sa nu-mi fac iluzii?

In locul meu tu ce ai fi inteles din asta?

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Scuze, ai dreptate, am gresit sa formulez din nou: scula din link se poate folosi ca printer 3D low cost?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Kickstarter - dai banii si POATE primesti produsul respectiv care POATE face ce a zis.

OLO3d asta pare un fake. Toate 3d printerele cu rasini actuale folosesc un laser pentru a intari rasina. O rasina care se intareste la lumina chioara data de un LCD de telefon s-ar intarii instant in clipa in care o torni din sticla in aparat, daca bate soarele sau este aprins un bec mai puternic.
Sa zicem ca fac ei aceasta rasina magica care sa mearga cu orice tip de LCD ieftin de la o tableta chinezeasca (cine da bani pe un iDevice scump pe care sa-l umple de rasina) ... cat costa rasina suplimentara ? $74 pentru 4 sticlute - pret la oferta de kickstarter. Uita-te la poze cat de mari sunt sticlutele alea fata de telefon. Tot ce printezi, va avea volumum maxim ceva mai mic decat volumul lichidului din sticulta aia. Nu este DELOC ieftin la consumabile si nici nu poti lua consumabile din alta parte.

Vrei ieftin - ia un sistem 3d printer “normal” cu extrudarea unui filament de plastic fierbinte dar:
- daca nu are auto-calibrare, muncesti de-ti sar capacele de fiecare data cand muti printer-ul cativa cm din loc
- daca are cadrul facut din lemn sau alt material “moale” - ies modelele tremurate si trebuie sa-l recalibrezi des
- daca nu are cate 2 motoare pas cu pas pe fiecare ax, ies modelele strambe sau/si tremurate
- daca nu are axe culisante BUNE, ies modelele tremurate
- daca nu are un cap de extrudare BUN, fie sa va arde sau se va infunda in mijlocul unui print
- daca nu ai controller-ul destept, va da erori in mijlocul printului
- daca nu ai baza cu incalzire, modelel fie se for lipi de baza printerului, fie se vor indoi/crapa in partea de jos datorita racirii bruste

Caut sa-mi iau un 3d printer bun si ieftin de vre-o 4 ani de zile. Ceva cat de cat utilizabil nu gaseste decat de la $500 in sus deocamdata. Ceea ce e foarte bine - acum 4 ani, ceva utilizabil era pe la $1000

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Tare multumesc pentru raspuns. Ai avut pregatite deja raspunsurile, sau le-ai formulat asa rapid?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Le-am copy paste din fisierul Raspunsuri_pt_BDA.txt care-l țin pe Desktop tongue rolleye

Chiar astăzi am trecut pe la un MicroCenter (magazin de calculatoare și electronice) care aveau expus pe un postament înalt cam de 1 metru 30 un 3D printer care printa de zor la un model. Un 3D printer destul de scumpișor cu cam toate opțiunile pe care le-am expus. Doar din faptul că trecea multă lume pe lângă el și postamentul pe care stătea nu era super-țeapăn (era făcut din PFL) modelul pe care îl printa era era tremurat pe axa verticală. Păcat că n-am făcut o poză.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Merci pentru tot.