1 din 2
1
Lispa data de validare macbook cumparat de pe net lipsa garantie internationala
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.12.14

Buna ziua, Am cumparat un macbook de pe net si entuziast fiind am omis sa verific starea garantiei internationale si cand am ajuns acasa am constatat ca Apple nu poate verifica starea garantiei pentru ca nu este introdusa o data valida de cumparare. Asta ce inseamna? Ca produsul e furat? Daca nu are data valida de cumparare si o introduc eu cu ID-meu de Apple si devin suspect de furt sau cum? Mentionez ca cel care mi l-a vandut nu mi-a dat nici un document, dar mac-ul si incarcatorul si in rest nimic, nici o hartie, nu ca as tine eu la hartii, dar asa ca si chestie, am mai avut macbook air cu data valida de cumparare si nu am avut probleme dar acum chiar m-am ingrijorat. Cum mai pot, daca mai pot, valida garantia internationala? Multumesc anticipat pentru ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Ce generatie este? Are mai mult de un an?

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Este Macbook Retina 12 inch fabricat prin iulie 2015 asa zice coconutbaterry altceva nu stiu cand e fabricat…si are o tastatura enervanta in limba francea awerty, pe care iarasi, din entuziasm nu am vazut-o cat de enervanta poate fi cu semne franceze total aiurea amplasate tastele.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

dacă nu ai făcut-o deja, poți verifica după serie dacă este anunțat ca furat… e suficient să scrii STOLLEN și seria în google
la fel de bine e posibil ca să nu fie făcută înregistrarea când a fost vândut
dacă te hotărăști să-i schimbi tastatura, la o vizită la unul din servisurile care fac asta poți valida și garanția

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

”Chitanța de vânzare este necesară pentru a se valida garanția limitată de la Apple, AppleCare Protection Plan și AppleCare+, deci asigură-te că o păstrezi într-un loc sigur. Garanția limitată de la Apple este aceeași, fie că efectuezi înregistrarea, fie că nu.” - https://checkcoverage.apple.com/ro, asa se specifica pe siteul Apple. Acum am emotii ca nu am intrebat vanzatorul cum l-a achizitionat, cand si de ce nu a validat, m-a tentat pretul redus oferit si acum stau cu grija. In principiu, voi ce parere aveti? Mai sunteti ca mine care nu aveti chitanta de vanzare? Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 19.08.08

Probabil daca nu il inregistrezi il considera in garantie pana la un an dupa data fabricatiei.
Tot ce provine din Apple Store este inregistrat automat cred (sau cel putin asa a fost la ce am cumparat eu online).

Semnătură 

Macbook Pro 13.3” Early 2015 Retina
Macbook Air 13.3” mid 2012
iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Si eu l-am luat online de la apple si era deja inregistrat la garantie.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc tuturor. ca sa fiu clar l-am luat de pe OLX de la un vanzator persoana fizica fara cutie hartii fara nimic. Eram super incantat de macbookul de 12 inch incat, de emotii, am uitat sa intreb vanzatorul (o doamna) de unde provine aparatul cum l-a cumparat, parca parca mi=a spus ceva de validare si cand am ajuns acasa si am incercat validarea imi apare mesajul: ”Validează data achiziționării produsului.Apple nu poate furniza informații despre acoperirea ta pentru service. Autentifică-te cu ID-ul tău Apple și furnizează data achiziționării produsului pentru a putea afișa informațiile tale despre acoperire.”
Acum, eu mai am macbookuri si stiu cum arata si cu garantie si fara garantie dar asa ceva nu mi s-a mai intamplat. si am luat si macbookuri second hand si erau f bune desi erau din 2012. Temerea mea este ca daca urmez procedura de validare cu ID-ul meu de Apple si se descopera ca e furat sau cine mai stie cum, nici nu pot explica cum arata vanzatorul.
daca nu validez data achizitionarii ce pot pati? nu am garantie. ok? nu am si cu asta basta. este luat de undeva din Europa (probabil universitate sau altceva) ca nu e validata data achizitionarii si este fabricat recent in luna iulie 2015, ma rog si are tastatura in limba franceza. ma intereseaza sa fie achizitionat/dobandit legal in ideea ca poate merg la un service autorizat sa imi schimb tastele din awerty in qwerty, dar cred ca deja m-am invatat cu tastele astea ciudate.
ca si utilizare este minunat noul macbook de 12.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am incercat sa validez si primesc de la Apple urmatorul mesaj: ”Ne pare rău, dar solicitarea nu poate fi îndeplinită momentan. Încearcă din nou mai târziu.”
Ce ar putea insemna asta????

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

1) Fa-ti un AppleID daca nu ai deja (iti va trebui pentru AppleStore si iCloud) (daca ai deja iPhone/iPad, poti folosi acelasi AppleID - si vei avea cu ocazia asta si datele sincronizate intre Mac si iScula)
2) https://checkcoverage.apple.com/
3) Furnizeaza datele despre achizitionarea produsului cerute - fa screenshot la tranzactia de pe OLX

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am verificat de curiozitate si cum am la Iphone 6s cumparat din magazin si este validat, evident, din ziua cumpararii, in magazin. Deci, politica este validarea automata prin cumpararea din magazin sau online. in restul cazurilor, probabil validarea se face automat de cumparator sau nu se poate face validarea :”Ne pare rău, dar solicitarea nu poate fi îndeplinită momentan. Încearcă din nou mai târziu.” = confomr mesajului primit de la Apple.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am reusit, pana la urma, validarea dar am pierdut cateva luni de garantie (8). Era nevalidat, se pare, pentru ca am incercat mai multe date de validare, de anul acesta si nu a vrut, imi tot dadea mesajul de eroare ”Ne pare rău, dar solicitarea nu poate fi îndeplinită momentan. Încearcă din nou mai târziu.” Pana la urma, avand in vedere ca e fabricat in iulie 2015 am pus septembrie 2015 si asa l-am validat si m-am mai ales cu 5 luni de garantie Apple rest pana la 31 august 2016. Deci, aviz, puteti valida si fara chitanta de cumparare, sub conditia ca ulterior, in service s-ar putea sa vi se ceara chitanta de cumparare, sau sa nu aveti nevoie de service niciodata si ca atare nici de chitanta de cumparare. Pana la urma garantia este estimativa, iar produsele Apple ori merg, ori nu (mai) merg.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cat timp mai ai garantie, poti sa-ti cumperi AppleCare si sa extinzi garantia cu inca 2 ani.
Si cu AppleCare nu te intreaba nimeni de bon

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 
psergiu - 04 Aprilie 2016 08:34 PM

Cat timp mai ai garantie, poti sa-ti cumperi AppleCare si sa extinzi garantia cu inca 2 ani.
Si cu AppleCare nu te intreaba nimeni de bon

Era misto, daca se putea, dar iata mesajul Apple cand am incercat pentru AppleCare Protection Plan: ”We’re sorry, but an AppleCare agreement for this product is currently unavailable for purchase in your country.” Nu stiu ce inseamna asta!!!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Inseamnă să găsești un prieten dintr-o țară cu apă caldă care să cumpere kit-ul de Apple Care pt tine (să specifice că este cadou) și să-ți dea serial numberul de pe cartonaș. Nu îl poți cumpăra din România, dar îl poți înregistra.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Am 3 Retina-uri ; doua de 15” si unul de 13” luate din Apple Store (Italy)
Ala de 13” nu am reusit sa il inregistrez nici in ziua de azi - ”Ne pare rău, dar solicitarea nu poate fi îndeplinită momentan. Încearcă din nou mai târziu.”
Alea de 15” le-am inregistrat dupa jumate de an.

Nu va mai panicati.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

1 din 2
1

‹‹ Restore from TM      Problema MagSafe 2 MBP ››