2 din 2
2
Banda izoliera care se restrînge la căldura flăcării unei lămpi (mai scurt n-am putut)
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

Nu, deoarece din principiu nu folosesc nici o forma de plata online.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09
BDA - 09 Aprilie 2016 07:52 AM

Fara sa fie locul reclamei, ne spui la cat il poti procura? Pe okazii e la pret de aur!

Pe site un pachet de 8 pliculete costa in jur de 85-90 lei (cu tot cu transport). Cel care le vinde pe okazii, vinde un pliculet cu 55 lei…

BDA - 09 Aprilie 2016 10:09 AM

Poate ai totusi un prieten care face des cumparaturi online si te-ar ajuta. I-ai putea da 1-2 pliculete in schimb, asa ati castiga amandoi.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

Merci pentru sfat. „Similis simili gaudet.” – prietenii mei gandesc la fel.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09
BDA - 09 Aprilie 2016 10:09 AM

Olecuță offtopic, dar:

Există o modalitate foarte simplă de control al riscului aferent tranzacțiilor online și la POS cu cardul, și anume controlul soldului.

Mai toate băncile dau acum pachet complet: cont, card și internet banking.
Faci un cont suplimentar cu card atașat pe care-l folosești pentru tranzacții, și controlezi soldul din internet banking, prin transfer între contul curent, de încasări, și cel de cheltuieli cu cardul.
Sau invers, dacă ai deja card pe contul curent, faci un cont suplimentar de acumulare, fără card.
E atât de simplu. Comisionul băncii pentru acel cont suplimentar e nesemnificativ față de avantaje.

Și să știi că folosirea cardului la POS-ul comercianților nu presupune mai puține riscuri decât folosirea la tranzacții online.
Vezi cazul mai celebru al lanțului de magazine Target din US, vezi cazul mai puțin celebru al POS-urilor Petrom.

Controlul soldului este o modalitate simplă și eficace de limitare a riscului.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Merci pentru safaturi. Nu folosesc cardul la cumparaturi, ci scot toti banii in numerar.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Unii vor apple pay, altii stone age.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Fiecare e liber sa-si formeze principiile. M-ar bucura mai mult daca mi-ar da cineva o sursa sugru din tara la pret onest.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
BDA - 10 Aprilie 2016 08:05 PM

Fiecare e liber sa-si formeze principiile. M-ar bucura mai mult daca mi-ar da cineva o sursa sugru din tara la pret onest.

Nu prea o sa gasesti asa ceva la pret onest. Toti oamenii vor sa se imbogateasca rapid, mai ales cand vine vorba de asa produse nu prea raspandite.

Poate gasesti vreun macuser care vrea sa isi comande asa ceva si iti vinde cateva bucati. Un pliculet ar trebui sa coste in jur de 10-11 lei.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

„Toti oamenii vor sa se imbogateasca rapid” - aste e ideologia raspandita de pe WallStreet de catre regii mamonei! Sunt oameni care nu vor sa le fie sclavi!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

Cine ar fi crezut:
SUGRU ieftin - plastelina siliconica modelabila

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Se pare ca produsul respectiv nu are nicio legatura cu “Sugru”, asta insa nu inseamna ca nu poate fi la fel de bun.

https://sugru.com/questions/i-saw-online-a-product-called-v-tie-it-is-claimed-to-be-sugru-but-with-a-different-name-for-some-reason-is-this-a-rip-off-product

Aveti in vedere si faptul ca la produsul respectiv (“V-tie”) setul de 12 pliculete costa 30 lei pe AliExpress, deci un pliculet costa doar 2,5 lei. Cel care le vinde pe OLX pune un adaos de 500%. Deci este aceasi chestie ca la vanzatorul de pe okazii, produsul este vandut mult mai scump decat cum a fost cumparat, doar ca este un produs mai ieftin decat cel original si din acest motiv chiar si cu un adaos de 500% pare o achizitie buna in comparatie cu produsul original.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member

Merci, nu am sapat la nivelul urmator.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Problema cu Sugru este ca pachetelele respective au un termen de expirare destul de scurt pentru ceva care ideal ai vrea sa-l ai in lada de scule langa banga izolatoare si tuburile de lipici epoxy - just in case. Daca cumperi 12 plicuri si folosesti doar 2 din ele in 6 luni ... tot pe acolo ajungi.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Referitor la ce bine zice Sergiu mai sus, când mai comandați ceva de pe iFixit puteți pune și asta în comandă:
https://eustore.ifixit.com/en/Tools/Consumables/Sugru-Moldable-Rubber.html

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

2 din 2
2