Încărcare MacBook Pro in SUA
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.04.16

Buna ziua,

Am o problema pe care nu știu cum sa o rezolv. Sunt momentan in SUA si încerc sa imi incarc laptopul. Am un convertor care se încălzește la 5 min după ce i-l bag in priza iar cablul de încărcare al Macului îmi arată ca se deconectează de la curent cam in fiecare minut. După care se reconecteze. Celelalte device_uri s comporta normal si nu încălzesc convertorul. Am nevoie de vreun convertor special pentru Mac? Am mai avut o problema similară in 2009, tot in SUA cu un MacBook vechi (cel alb) dar nu mai știu cum m-au ajutat cei de la universitate sa o rezolv.

Ma poate sfătui cineva?

Mulțumesc anticipat,
Stefan

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Când spui convertor te referi la un aparat care se alimentează la 110V și scoate 220V la ieșire, sau la un simplu adaptor de la formatul prizei stardard US la cea standard EU ?
Nu ai nevoie de ceva care să-ți dea 220V, sursa de MacBook Pro funcționează (și) direct la 110V. Ai nevoie doar de un cablu format priză US la sursa de MacBook, sau de un “cioc”.

Dacă spui că ai un simplu adaptor de format de priză și ăla se încălzește și întrerupe, scoate-l repede din priză că dai foc la prăvălie și cere altul.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.04.16

Mersi mulț pt răspuns. E adaptor care transforma 120 in 220. OK, am sa încerc sa il bag direct in priza.

Stefan

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Ok, atunci înseamnă că nu e vorba de contacte imperfecte care sfârâie și se încălzesc până la topirea plasticului, ci de faptul că sursa de MacBook Pro vrea mai mult curent decât este dimensionat adaptorul tău să dea, și îl poate prăji.
Ai trecut pe el un amperaj maxim sau putere în Wați și sursa de MacBook depășește acea valoare.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G