Despre ceasuri, obiceiuri
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Acum, că a trecut un an de când folosesc un Apple Watch, mărturisesc că Apple Watch mi-a schimbat comportamentul.

Ca și plăcere (nu chiar hobby) colecționez ceasuri. Am reușit ca să starng vreo 40 de ceasuri de mână, mai scumpe, mai ieftine, mai NO NAME, mai CU NAME, mai CHINEZISME.

Unele electrice, unele mecanice, unele automate. Unele de plastic, unele de otel/aluminiu, unul de metal prețios, unele culori țipătoare, de vacanță, unele business

Lângă ele am investit și în cutii de păstrare, cutii cu mecanism de întoarcere automată.

Ca un mic colecționar în devenire, am investit o mică avere.

Dar, mai zilele trecute am observat, cu surprindere ca pe cutiile cu ceasuri s-a depus un strat mic de praf…. M-a lovit melancolia, gandindu-ma la fiecare ceas, as sters cutiile, le-am întors, reglat.

La final am închis cutia, mi-am pus Apple Watch și am ieșit gânditor…. Cum a reușit un device să-mi omoare mica plăcere de a ma gândi în fiecare dimineață ce ceas să iau cu mine, ce ceas se asortează la ținuta din ziua respectivă.

Mda… am crezut, când l-a achizișionat, că va face parte din colecția mea, va fi purtat cu o a numita regularitate la un anumit interval de timp….
Canci! De atunci o singură data am mai purtat un ceas tradițional și pentru o singură zi.
Între timp am mai multe curele, incărcătoare la fiecare loc unde-mi petrec activitatea (am 3 birouri), in masina, peste tot, și încet încet se mai asterne un strat de praf peste cutia mea cu ceasuri clasice….

mda….

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Da bre ... asa si eu - port Apple Watch-ul asta de vre-o 7 ani incontinuu. Este la a cincea baterie si a treia curea, a trecut pe la un service anul trecut ca nu ii mai mergea rotita bine.

Bune investitii ceasurile astea Apple.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

La fel si noi (eu si sotia). Zi de zi Watch/Band si mai schimbam doar cand mai mergem la un diner/party/etc.
- In cazul meu folosesc Band-ul doar pentru colectarea de date. M-as intoarce fericit la ceasurile mele cand as putea rezolva problema colectarii datelor cu alt device.
- In cazul sotiei smart Watch e viitorul smile

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pentru partea de sanatate chiar am reusist sa imi inbunatatesc un pic obiceiurile. Cand gogu iti masoara toate activitatile e usor sa vezi ce se intampla, unde mai poti inbunatatii, te mai motiveaza cand vezi ca esti foarte aproape de a-ti atinge scopul pentru ziua respective. Pentru asta un mare plus wink. Cand vom avea senzorii intr-un ceas classic, ma intorc la unul cu mare placere smile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 03.04.12

Uite senzori în ceas clasic, cu un singur s că suntem români.

http://www.withings.com/eu/en/products/activite

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu e rau smile
“Activité works on a CR2025 button cell providing a battery life up to 8 months. To recharge the battery, simply change the button cell.”

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Nu-i mai bine ca mine sa ai un singur ceas si sa nu-l folosesti aproape deloc?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Toata tineretea mi-am dorit un ceas Tissot cu ecranul de safir.
Cat n-am avut suficienti bani mi-am luat tot cu safir, dar varianta ieftina de la Casio (parca).
Si apoi o gramada de ceasuri care aratau bine, dar erau ceasuri normale, nu cu pretentii.
Si cand am luat un Tissor cu movement analog, am aflat ca sunt acceptabile +4 / -15 minute pe zi. Si ca toata nebunia cu ceasurile elvetiene e doar fum si praf de marketing. Un ceas de £550 lire nu e in stare sa iti arate timpul ca sa nu intarzii la o intalnire. Dar ca ar trebui sa cumpar unul de £5000 pentru ca ala sigur ar merge bine. (right)

Asa ca am lasat ceasurile in sertare si mi-am dat seama ca nu exista nici un motiv bun sa port unul cand deranjul e mai mare decat beneficiul. Si n-am purtat unul pentru 4-5 ani.

Pana la Apple Watch. Am 20 de bratari din toate materialele, a inlocuit 2 tipuri de fitness device, arata timpul exact si urmatoarea intalnire, etc.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dupa 20 de ani de ceasuri am ajuns la concluzia:
1.Sunte ceasuri bijuterii, de barbatii trebuie sa purtam si noi ceva smile. Cum zicea si hulk, mecanice, arata bine dar arata timpul probabil. Si sa vezi, e ca la masini, te duci la fiecare 1-2 ani cu el la service autorizat pentru ungere si alte chestii de mentenanta.
2.Sunt ceasuri bune fara pret piperat cu quartz gen Casio si Swatch
3.Sunt ceasuri ...
4.Iar acum mai nou computer la mana
5.Hibrizi care probabil vor creste pe piata si vor imbina 1,2 cu 4.
Partea buna e ca avem de unde allege smile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 03.04.12
Septimiu Vlad - 13 Aprilie 2016 10:31 AM

Uite senzori în ceas clasic, cu un singur s că suntem români.

http://www.withings.com/eu/en/products/activite

sau

https://www.vectorwatch.com/

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Casio PathFinder 2307 PAT-70 Japan M
... il am din 2000, il mai port inca 4 luni, pana la Apple Watch 2

wink

[ Modificat: 14 Aprilie 2016 07:34 PM de hamilton ]
 Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.