Buna seara !
Detin din febroarie un macbook 2015. Problema este ca de doua sapt. de cand am instalat El capitan se tot blocheaza la intervale de 2-3 zile.
Datorita faptului ca este primul meu mac ( am mai butonat un mac , dar doar ocazional si intervale mici de timp) ma ingrijoreaza situatia mai ales ca am dat si o caruta de bani pe el.
Un coleg de la munca mi a recomandat sa reinstalez sistemul de operare , poate de la el e prob ( zic si eu , cat am avut yosemite nu am avut nici un fel de problema).
Vreau sa fac asta , dar asi dori un sfat de la voi , daca se poate sa il reintalez fara sa sterg programele din el si ce mai am eu adunat prin hdd(ceva gen la iphone ‘‘resetati toate configurarile’‘), nu vreau sa il instalez pe curat.
Vreau sa mai mentionez ca nu pot face nici back up cu time machine, a fost pe off de la inceput.
Dacă MacBook-ul a mers fără probleme două luni pe Yosemite și problema a apărut odată cu trecerea la El Capitan, este foarte probabil ca o reinstalare cu păstrarea informațiilor să nu rezolve absolut nimic.
Din ce spui și din ce probleme au apărut povestite pe aici pe forum când a apărut El Capitan și lumea a început să-l instaleze, pare să fie vorba de o extensie de kernel care pe Yosemite mergea bine-mersi dar nu mai este compatibilă cu El Capitan.
Pentru început zic să arunci o privire pe aici să vezi dacă te regăsești în vreunul din cazurile povestite.
Anume dacă ai instalat vreunul din softurile caer dădeau probleme cu kernel extensions la trecerea le la Yosemite la El Capitan.
Problemele încep cam pe aici prin topicul cu El Capitan dar parcurge-l pe tot.
Chiar așa, ce aplicații ai instalate ?
In primul rand multumesc pentru raspuns!
Am urmatoarele aplicatii:microsoft office, autocad 2015,adobe photoshop cc, adobe reader, eDvize, vlc, si mai am unele mici luate din appstore.
SketchUp Pro 2015 for Mac works well; Autodesk AutoCAD for Mac 2015 crashes: no way to start. I reinstalled the app and now it is all OK. Talking about 3D/CAD, Rhinoceros for Mac and Blender 2.75, both are OK.
Edit!:
Autodesk AutoCAD for Mac 2015 crashes again, simply editing a text object. For now I use “AutoCAD Mandalore Beta 2” (the 2016 beta version) instead.
AutoCAD 2015 for Mac not working at all. After drawing one or two lines just crashes. Was working flawlessly with Yosemite.
Having lots of trouble with Indesign crashing under certain conditions.
Dacă ai nevoie de Autocad cea mai simplă soluție este să faci o reinstalare de sistem de operare .. Yosemite.
Setările și datele se păstrează în mod implicit. Trebuie să depui un efort extra ca să formatezi și astfel să faci o instalare pe curat: bootezi de pe stick-ul de instalare, lansezi Disk utility, formatezi, aspoi continui instalarea. Dacă nu faci asta instalează cu păstrarea datelor. E fix invers ca la windows.
Nu ai back-up, deci nu poți aplica metoda cu restore from TimeMachine back-up.
Sări evident peste partea cu Erase - nu vrei să ștergi discul și să faci o instalare pe curat, ai datele doar acolo.
Folosesc versiunea asta de AutoCAD de un an. Dupa ce am inchis aplicatia mai devreme am primit mailul de confirmare a licentei.. dupa 12 luni
gg Autodesk
Multumesc pentru raspunsuri !
Totusi nu vreau sa m intorc la yosemite , am sa reinstalez el capitan ( il descarc din appstore si ii dau instal,este corecta instalarea?). daca persista problema am sa il duc la garantie , sper sa mi l primeasca.
Multumesc pentru raspunsuri !
Totusi nu vreau sa m intorc la yosemite , am sa reinstalez el capitan ( il descarc din appstore si ii dau instal,este corecta instalarea?). daca persista problema am sa il duc la garantie , sper sa mi l primeasca.
si nu voi mai instala auto cad( o sa il folosesc pe un laptop cu windows, chiar daca va merge mai greu :(, oricum acasa il foloseam doar ocazional )
Nu, nu este corecta instalarea. Nu o sa rezolvi nimic asa.
Trebuie sa faci rost de un Thumbdrive de 8GB si de Disk Maker X (google it) - poti folosi si Terminal in loc de Disk Maker, dar nu cred ca vrei asta.
Va trebui sa faci o imagine bootabila, super easy cu Disk Maker si apoi sa razi flash-ul.
Folosesc versiunea asta de AutoCAD de un an. Dupa ce am inchis aplicatia mai devreme am primit mailul de confirmare a licentei.. dupa 12 luni
gg Autodesk
eu acasa folosesc varianta educationala , imi ajunge pentru ce am eu nevoie