MBP 2009_ecran care pîlpîie, cu spoturi în partea de jos, și apoi se stinge
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Pe scurt, acum cîteva zile am desfăcut ventilatorul mbpului din titlu.
Am scos și cablul de ecran, avînd de gînd să ajung la procesor, să-i pun pastă termoconductoare.
Am renunțat apoi și m-am mulțumit cu curățarea ventilatorului (care avea un covoraș de praf).
Am pus totul la loc, i-am schimat HDD c-un SSD Intel nou și a funcționat pînă azi minunat, chiar cu vreo zece grade mai rece (n-a mai trecut de 70, în condițiile în care înainte stătea, la filme, în 86 de grade).
Azi mi-a venit ș-o baterie nouă. Am desfăcut din nou scula, i-am i-o nstalat-o și l-am închis la loc.
Apoi i-am dat drumul și, în timp ce lucram la el, am dat luminozitatea ecranului mai mică.
În momentul ăla, cînd am ajuns la ultima liniuță, pe partea de jos a ecranului au apărut niște spoturi, vreo cinci, cred. Am desfăcut din nou, am scos-inserat la loc cablul video, crezînd că nu-l pusesem bine.
Am restartat, iar de atunci se încarcă sistemul, imaginea începe să facă ape, apoi dispare, reapare în toată limpezimea El Capitanului, fluctuează de parcă ar avea pe Aghiuță în el și se întunecă ecranul, care devine gri și care apoi se închide. Dacă mișc laptopul, ecranul își revine pentru moment, apoi își reia noul nărav.
În tot timpul ăsta se văd spoturile în partea de jos. Laptopul e, practic, de nefolosit.
Îl dau pe geam? I-am belit vreun mădular?
A mai pățit ceva?

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13

o poza cu spoturile/ imaginea cu snghiuta poti sa pui sa o vedem? dupa cum prezinti situatia spoturile cel mai probabil apar de la banda Led a displayului…

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Desigur.
Aici se vede cum se încarcă. Ecranul apare curat. Apoi, cum mișc laptopul, se shimbă culori pe ecran (ca la separația de culori la tipografie, cu predominant pe albastru), devine totul gri sau se întunecă de tot. Apoi își revine, dacă-l las în pace. Sau rămîne negru. E cu toane.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
alin - 19 Aprilie 2016 06:43 PM

Desigur.
Aici se vede cum se încarcă. Ecranul apare curat. Apoi, cum mișc laptopul, se shimbă culori pe ecran (ca la separația de culori la tipografie, cu predominant pe albastru), devine totul gri sau se întunecă de tot. Apoi își revine, dacă-l las în pace. Sau rămîne negru. E cu toane.

Problema pare sa fie din ecran/LVDS, ceva sa intamplat cand ai lucrat la conectorul de la display.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Mulțam, dany. Bănui că-i cu sămînță de service.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Pot se te intreb de unde ai luat baterie pt MBP? Am un MBP de 15, Mid-2009 si toti imi spun ca nu se mai fabrica baterie pentru el.
Multumesc.

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Sfînta piață românească, olx.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member