Time Machine nu mai vede imaginea sparsebundle de pe Time Capsule
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: France
Macuser din: 21.07.14

Va salut.

Am urmatoarea problema pe iMac-ul de acasa.
De cateva zile, Time Machine nu mai vede imaginea de backup de pe discul de la Time Capsule ( 2T si ceva ).
Cand vreau sa utilizez acest disc zice ca nu vede nici un backup.

Cand incerc sa deschid sparsebundle cu DIskImage Mounter imi zice ca nu gaseste nici un fisier sitem care sa poata fi montat.

Mentionez ce pe acelasi disc am o a doua imagine de backup a unui MacBook Air al sotiei, imaginea aceasta e vizibila si pot sa o montez pe Imac fara probleme. Pe primea nu vrea si basta.

Time Capsule e conectata cu cablu ethernet la iMac, am incercat de asemenea si in wifi, da aceeasi eroare.

A intalnit cineva problema asta si daca da, ati reusit sa gasiti o solutie ?

Am gasit ceva informatii pe net, am incercat sa utilizez terminal, fara succes insa.

hdiutil attach reuseste sa ataseze si sa imi arate discul Apple HFS.

Cand ii dau comanda de reparare, imi da o eroare POSIFIX 8, etc… si spune ca nu reuseste sa repare discul.

Alte idei, va rog ?

As prefera sa nu sterg cateva luni de Time Machine.

Orice idee si sfat sunt binevenite. Va multumesc.

PS. Am restartat evident si Time Capsule si iMac de nenumarate ori, fara succes.

Stima

Semnătură 

 iMac 27” i7 3.5GHz 3TB FD  MacBook Air 13” i7 1.7GHz 512GB SDD  AirPort Time Capsule 3TB  AirPort Express  Apple TV 4  Watch 42 SS

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Nimeni nu s-a confruntat cu problema asta pana acum ?

Semnătură 

 iMac 27” i7 3.5GHz 3TB FD  MacBook Air 13” i7 1.7GHz 512GB SDD  AirPort Time Capsule 3TB  AirPort Express  Apple TV 4  Watch 42 SS

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Sunt putini macuseri cu time capsule pentru ca la vremea aia erau o investitie proasta; era mult mai ieftin sa cumperi un hard extern si sa-l infigi in portul USB al unui airport extreme. Si mai putini macuseri care sa aiba exact aceasi problema.

Din ce descrii, suna ca si cum hardul e pe duca, sau imaginea s-a corupt. Sfatul meu: backup pe alt hard disk, reformat time capsule si ceva stress testing cu un program care sa testeze hardul montat in retea. Daca e in garantie, ai putea sa-i contactezi daca iti mai da eroarea dupa format. Sunt 95% convins ca formatarea o sa dea eroare, tot la service ajungi,

Daca e singura destinatie de backup, URGENT salveaza o alternativa. Eu am pe 3 hard discuri diferite (unul dintre ele off site sub cheie si paza la intrare) + toate pozele si home movies pe Amazon Cloud + toate pozele la calitate mai mica pe dropbox; acum sunt mai linistit de cand am cumparat si accesul AMZ cloud.

[ Modificat: 10 Mai 2016 11:22 AM de huk ]
 Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

S-a corupt imaginea aia, nu cred ca mai ai ce-i face.
Vezi pe aici, sunt tone de sfaturi, poate gasesti ceva care sa te ajute.
In rest, +1 la ce-a zis huk.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc pentru raspunsuri.

Cert e ca eroarea poate aparea si pe un disc extern nu doar pe cel din TC.

M-am invatat minte, am o a doua solutie de Backup cu Carbon Copy, in paralel cu Time Machine, de pe ambele Mac, pe trei discuri separate.
Plus o copie a intregului iMac la un moment dat undeva pe un alt disc.

Acum mai am o intrebare. Voi folositi Time Machine pe doua discuri cu backup alternativ ( adica salvare incrucisata, sper sa ma fac inteles ?)
Stiu ca exista optiunea asta sa ii spui sa salveze pe doua discuri in paralel ( un backup pe disk 1, urmatorul pe disk 2). Permite sa recuperezi unul din sparsebundle macar ?
Nu am folosit deloc optiunea asta. Merita efortul ? ( si spatiul de stocare in plus ?)

Multumesc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 06.12.11

Folosesc eu doua disk-uri . Unul intern , unul extern prin usb .( asta pentru ca cel intern are prostul obicei sa dispara din cand in cand )
Poti oricand adauga la Time Machine ce disk vrei , nu conteaza in ce stare se afla la acel moment .
Salvarea se face alternativ pe discurile atasate in acel moment .
Restore poti face oricand de pe oricare din discuri .

Semnătură 

MacBook Pro 15”  i7 2.2GHz/ 16GB/ 500GB SSD ,  10.11
MacBook Air 13”  i5 1.3GHz/ 4GB/ 256GB SSD ,  10.11

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Bun, nu imi ramane decat sa rad discul atunci. Voi incerca solutia TM cu doua discuri in paralel.
Multumesc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Cele trei discuri ale mele sunt toate cu TM. Avantajul e ca poti sa folosesti imaginile la un nou install (e.g. mac mort in garantie sau mac nou noutz - la setup initial ii zici sa importe din TM - done! mult mai repede pe USB3 decat prin Wifi de la Macul vechi, daca il mai ai si mai merge), poti sa folosesti interfata TM pentru un fisier sau sa vezi cand a disparut ceva (cum e acum pe net cu muzica si Apple Music), dar poti sa vezi si hardul in structura aproape nativa si sa extragi de mana fodere mai mari. Folosesc TM de cand a aparut si am avut “placerea” sa trebuiasca sa il folosesc si in mod restore. Pot sa zic ca de fiecare data cand a fost o problema cu imaginea TM, intotdeauna a fost hardul de vina. Hard care in final a ajuns la gunoi. Si am aruncat ceva harduri la viata mea ca sa inteleg ca toate ajung in gunoi daca nu le vinzi inainte.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
iDac - 13 Mai 2016 10:46 AM

Bun, nu imi ramane decat sa rad discul atunci. Voi incerca solutia TM cu doua discuri in paralel.
Multumesc

Încearcă să accesezi hardul după ce scoți din TC mufa de WAN. Știu că nu vă vine să credeți, mie așa îmi face. Bag mufa de la RCS, n-am disk, scot mufa, vad disk-ul.