AirPort Time Capsule 3TB
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Iasi
Macuser din: 17.04.16

Salutare tuturor.Am decis sa deschid un nou topic privitor la airport time capsule de 3tb sau 2tb,privitor la unele nelamuriri legat de viteza prin wi-fi a acestui device.Acum 2 zile am achizitionat si eu unul in speranta ca voi avea parte de viteze trafic mult mai bune decat vechiul meu d-link dir-850l.Toate bune si frumoase pana la proba adevarului.Desi cu d-link-ul aveam de exemplu pe frecventa de 5mhz o viteza wi-fi de 280-290Mbps cu airport-ul am scos maxim 180 pe aceeasi frecventa si cu aceleasi setari.Am uitat sa mentionez ca sunt abonat rds pe fibra optica in casa cu 500Mbps.Ceva pareri,idei,solutii?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Salut. Si eu am luat aceeasi “teapa” acum 2-3 luni. Se pare ca noile time capsule / airporturi sunt limitate la 325Mbps (teoretic; in practica, pe LAN, cu cablu, am atins 250Mbps) atunci cand sunt puse in modul DHCP (router, viteza WAN to LAN). Sunt limitate din punct de vedere hardware, nu duce procesorul. Daca o sa il pui in mod bridge conectat la un alt router gigabit o sa mearga la viteza maxima… Initial eu am crezut ca e defect al meu insa l-am inlocuit si cel nou tot la fel functioneaza. Dupa mai multe ore de cautare pe net si testare am ajuns la aceste concluzii.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Ok,am inteles.Merci de raspuns.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

Am fost si eu in aceasi dilema: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/51686/
Concluzia mea: acum am doua NETGEAR X4, sunt mai mult decat multumit de elela acelasi pret am de cateva ori mai mare viteza.

Ce s-o mai lungim, oricat am fi de fermecati de Apple ca brand si ca produse, trebuie sa realizam ca din multe puncte de vedere, incep sa o ia la vale.
Airportul e un exemplu, MacPro (model 2013 dar specificatie 2012) nu e updatat de atatia ani… Come on, “Pro”?!
Deh, aduc mai multi bani telefoanele si ceasurile, deci nici sa nu ne asteptam la vreo minune in viitor.
Parerea mea.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.12.11

Salut,

Si eu intampin aceeasi problema cu 3 airport-uri diferite (doua TC si un AE toate wifi AC), pe cablu viteza este limitata la aprox. 230 - 240 iar pe wifi la 130 - 170. Singurul care se pare ca reuseste sa obtina viteze mult mai mari este Hamilton insa pana acum nu am reusit sa imi dau seama cum sau ce face de reuseste (poate ne lamureste pana la urma).

In concluzie, Maestre Hamilton poate ne oferi cunostintele tale sa putem si noi sa deslusim acest mister.

Semnătură 

watch 42mm Stainless Steel Case with Milanese Loop
Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb
Retina Macbook Pro 15” Late 2013 2,3 Ghz Intel Core i7,  16 GB RAM, 512 Flash storage, Nvidia GT 750M.
Retina MacBook Pro 13” Late 2013 2,4 Ghz Intel Core i5, 8 GB, 256 Flash storage.
Airport Time Capsule 2TB 5th generation
Ipad 3rd generation Wifi only 16GB
Ipad Mini Retina Wifi only 16GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Hamilton e un pic de fanboy si nu prea stie despre ce vorbeste. Probabil il foloseste in mod bridge.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.12.11

Poti sa explici putin cum sta treaba cu bridge mode?

Semnătură 

watch 42mm Stainless Steel Case with Milanese Loop
Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb
Retina Macbook Pro 15” Late 2013 2,3 Ghz Intel Core i7,  16 GB RAM, 512 Flash storage, Nvidia GT 750M.
Retina MacBook Pro 13” Late 2013 2,4 Ghz Intel Core i5, 8 GB, 256 Flash storage.
Airport Time Capsule 2TB 5th generation
Ipad 3rd generation Wifi only 16GB
Ipad Mini Retina Wifi only 16GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti, Sectorul 6
Macuser din: 14.04.09

Airport-ul, ca și tehnologie, nu-i “limitată” de producător sau de terți rău-voitori. Motivul pentru care nu reușiți să obțineți vitezele din materialele de marketing, probabil pe conexiuni PPPoE RDS este că router-ul ăla habar n-are să accelereze NAT peste PPPoE, nu în hardware, cel puțin.
Ăsta-i motivul pentru care cei de la RDS oferă 2-3 modele de routere pentru serviciile gigabit. Există, desigur, suficienți producători ce oferă accelerare NAT în HW pe anumite modele însă Time Capsule-ul Apple nu este unul dintre acele modele.

În privința conexiunilor wireless - vitezele maxime specificate de producător sau de standardul tehnologic pot fi atinse doar în condiții ideale. În practică, ținând cont de o multitudine de factori ce pot influența performanțele wifi, vitezele reale sunt mai mici, chiar mult mai mici.

Semnătură 

1 x MB Pro 13 2011 (i5 2.3, 8GB DDR3, SSD+HDD Optibay)
1 x MB Pro 13 2015 (i5 2.7, 16GB DDR3, 1TB PCIe SSD)
1 x iMac 2014 27” (i7, 16 GB DDR, 1 TB HDD)
1 x iPhone 6S 16 GB.
1 x Apple TV 3rd Gen
1 x Apple TV 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07
Hubba Bubba - 21 Mai 2016 08:08 AM

Motivul pentru care nu reușiți să obțineți vitezele din materialele de marketing, probabil pe conexiuni PPPoE RDS este că router-ul ăla habar n-are să accelereze NAT peste PPPoE, nu în hardware, cel puțin.

Intamplator sau nu, Hamilton a reusit sa obtina voteze ok pe o conexiune RDS.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

Revin dupa mai multe incercari si teste.Exact cum spunea un coleg de aici cele mai bune rezultate pentru un airport time capsule le obtii doar in modul bridge,mai exact l-am legat la routerul meu d-link dir850l care are porturi gigabit si am obtinut viteze pe wi-fi duble fata de modul master.Deci e clar ca acest device va merge la capacitate maxima doar ca slave in modul punte.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09
Luc73 - 24 Mai 2016 07:22 AM

Revin dupa mai multe incercari si teste.Exact cum spunea un coleg de aici cele mai bune rezultate pentru un airport time capsule le obtii doar in modul bridge,mai exact l-am legat la routerul meu d-link dir850l care are porturi gigabit si am obtinut viteze pe wi-fi duble fata de modul master.Deci e clar ca acest device va merge la capacitate maxima doar ca slave in modul punte.

Deci Dlinkul face rutarea (+NAT) si AirPort este acces point ?
Eu am net prin cablu si nu pot scapa de “smart” boxul de la Virgin, daca as fi avut numai net as fi pus modemul lor in mod bridge si rutarea pe Airport. Dar acum Virdin box-ul face tot iar Airport este doar access point. As fi folosit Airport-ul pentru functia de retea Guest. Toata lumea cand vine in vizita vrea net smile.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie

A aparut actualizare la airport time capsule.A facut cineva update?Ceva pareri?Se rezolva problemele?