Sculele Parkside de la Lidl nu sunt scule de precizie si nici nu vor rezista mult in cazul in care sunt utilizate intensiv. Dar cum spune si colegul, daca sunt utilizate rar, atunci sunt ok. Sunt comparabile cu sculele din aceasi gama de pret care sunt vandute in magazinele de bricolaj.
Despre care produs Parkside este vorba mai exact? Sunt unele scule / consumabile destul de nereusite, dar sunt si unele de calitate acceptabila - chiar buna pentru pretul platit.
Eu iti recomand asa: pentru chestii marunte e ok jucaria, daca ai de gand sa tai cu ea lemn de esenta tare/fier atunci iti recomand sa cauti un Dewalt/Milwauke/Makita pot sa fie chiar si second daca nu vrei sa investesti mult.
Cum spuneam mai sus, sculele Parkside nu sunt scule de precizie (chiar la ferastrau pendular m-am gandit), deci posibil ca taieturile sa nu iasa tot timpul perfect perpendiculare, indiferent de cat de exact reglezi scula. Dar in mod normal asta nu este o problema mare pentru ca materialul taiat se mai poate prelucra ulterior prin slefuire si atunci poti sa mai corectezi imperfectiunile.
Amu vreo 4 ani mi-am luat de la Practiker un Black&Deker; pendular la 180.00
La tara mi-am facuta mibila de bucatarie, living, bucatarie de vara, magazie din scandura si a taiat mii de metri fara probleme. Asa ca mai pune ceva si ia-ti ceva faut in chiona da macar cu eticheta de marfa de calitate
Atentie la pendularele ieftine. Am luat de aici cel mai ieftin Black & Decker ( http://www.homedepot.com/p/BLACK-DECKER-4-5-Amp-Jig-Saw-BDEJS300C/205545898 ) nu taie drept - talpa de jos e prinsa cu 2 suruburi care musca in plastic direct - daca le strang prea tare, risc sa stric filetul. Daca nu le strang, dupa cateva taieturi, talpa se inclina si taietura nu mai e la 90 de grade. Pentru 2-3 taieturi pe luna e bun.