Imi poate spune cineva daca acest site http://www.com te plateste sau este scam ca mi s-a spus ca este un site de socializare care te plateste daca vizionezi sau adaugi poze, video-uri, updates status si blog-uri, dar nu stiu cat este de adevarat. Plata se face dupa 90 de zile de cand te-ai inregistrat pe site.
As vrea sa ma ajuti daca este real acest site si oricum eu lucrez de luni pana vineri de la ora 08:00-16:00 la cadastru si acest lucru vrea sa il fac dupa orele de program.
Sunt niste site-uri de socializare care cica te platesc pentru like-uri si comment-uri, dar sunt defapt firme care cauta sa prosteasca oamenii naivi din tarile subevoluate (in principiu din Europa de Est). Sunt cateva persoane care au inceput sa faca reclama pentru site-urile respective in Romania, deschizand si sedii oficiale (cica) unde sunt invitati oamenii la diverse prezentari despre cum faci bani cu ei si cat de bogat poti sa devii. Acele persoane care au deschis sediile respective si organizeaza evenimentele au primit chiar si o masina (cu reclama) de la firma care administreaza site-ul si primesc si bani lunar pentru ceea ce fac, insa este vorba doar de un numar foarte mic de persoane din Romania, ii poti numara pe degete. Insa persoane naive care adera la acele site-uri sunt fara numar, multi chiar investesc si sute de euro pentru a deveni un membru mai avansat, in speranta de a face profit mai mare (se promit bonusuri mai mari). Se promite ca “faci bani de acasa, castigi cati bani vrei, doar de tine depinde cati prieteni inviti si cat de activ esti”. Dupa cateva luni (sau cel tarziu cativa ani) toti isi dau seama ca este o escrocherie, dupa ce au investit sute de euro si vad ca nu primesc aproape nimic in afara de promisiuni. Daca esti prea activ si depasesti niste limite zilnice / saptamanale / lunare, atunci automat se vor limita la un anumit nivel punctele ce pot fi acumulate in timpul respectiv. Cei care primesc masini si bani sunt doar “persoanele model” care sunt sefii sediilor fizice, iar toti ceilalti oameni cred ca si ei o sa ajunga odata la fel de bogati si “avansati” caci “doar de ei depinde”, de aceea ajung sa si investeasca bani reali in membership-ul special, dar pana la urma isi dau toti seama ca a fost doar o escrocherie. Cunosc personal oameni care timp de cativa ani au fost membri activi la astfel de site-uri si degeaba au adus sute de noi membri (si ei activi) si au investit chiar si pana la o mie de euro in membership-ul special, ca pana la urma nu au primit absolut nimic din cele promise (promisiuni verbale), in mai multi ani nu au reusit sa scoata nici macar un sfert din suma investita, nemaivorbind de o masina sau vila de lux despre care se vorbea la fiecare prezentare. Si dupa aceea cand vad si ei ce prostie au facut, din rusine nu mai spun nimanui nimic. Firma care administreaza site-ul, nu poate fi trasa la raspundere, deoarece niciodata nu s-a facut un contract scris cu niciun membru - unde sa scrie ca se garanteaza un venit lunar fix sau altceva din cele promise. Totul se face pe internet (in afara de prezentarile fizice), iar firma principala este pe nu stiu ce insula - unde conform legilor de acolo firma este in legalitate completa si nu poate fi trasa la raspundere.
Daca vrei sa faci bani pe langa job-ul normal, mai bine te faci si tu vanzator de produse cosmetice (de ex. Avon, Forever Living Products, etc.), la acele firme ai un pic mai mult de lucru insa acolo chiar primesti ce ti se promite, prin vanzari chiar aduci un profit companiei respective si primesti procentul promis din valoarea produselor vandute. Cunosc mai multe persoane care chiar pot trai doar din vanzare de produse cosmetice, dar se ocupa toata ziua de asta.
In schimb la retele de socializare care cica te platesc, iti dai seama ca ei nu fac niciun ban din like-uri sau comment-uri, deci nici nu au din ce sa plateasca toate persoanele active. Persoanele model care se ocupa de prezentari si care cica au ajuns la un nivel asa ridicat, primesc masina si bani din suma ce se aduna de la oamenii naivi care platesc sume mari pentru un membership special. Daca oamenii nu ar vedea pe nimeni care a atins nivelul dorit (masina primita gratis, bani, etc.) atunci nu ar fi toti asa manipulabili, dar vazand ca sunt unii care chiar au devenit asa avansati, cred si ei ca au sansa sa ajunga odata in aceasi pozitice - doar impartind like-uri si scriind comment-uri. Dar pana la urma totul este doar o escrocherie.
Yep ... si eu m-am “ars” cu un site de asta - daca te uiti la reclame, iti dam puncte cu care poti achizitiona produse. Mi-au trimis un tricou si i-am crezut. Am urmarit sute de reclame, am facut mii de puncte - la produsele respective tot le crestea pretul in puncte. Pana la urma am facut puncte pt o pereche de casti - click pe ele - ok, sunt ale tale - adresa de livrare ... nu livram in Romania. Ok, da livrati in UK - dau adresa unui amic din UK ... nu livram decat in tara de unde te-ai inregistrat. Pai dati-mi punctele inapoi ca iau un mp3 sau ceva ... nope - no returns. Scandal la support ... mda ... undeva in pagina 234 din EULA scria mic cu font de 6 că dacă nu ești născut în țara care trebuie, ghinion.
Aveti grija si de herbalife, nu spun mai multe ca mi-e rusine, vorba lu balasajgo.
De acum mi-am intiparit in creier sa verific intotdeauna internetu cand e sa cheltui bani mai multi.
Oricum eu nu o sa le platesc nici un ban din buzunarul meu ca am patito o data la un site care am platit pentru membership si dupa cateva luni s-a inchis. Acest site este de cativa ani pe internet. Ar trebui sa nu fie teapa deoarece site-urile care incearca sa te fraiereasca isi inchid portile dupa un an de zile.
Tare mult seamana Empowr-ul asta cu Facebook-ul, pana si culorile interfetei si icon-urile sunt la fel. (Nu mi-am facut cont, ci m-am uitat la video-uri.)
Site-ul de socializare de care am scris eu este SiteTalk - si acest site exista de multi ani in ciuda faptului ca pentru multi s-a dovedit a fi o escrocherie, dar cat timp ei nu fac nimic ilegal din punct de vedere legislativ, nimeni nu va da jos site-ul. Ei continua sa fraiereasca oameni naivi din tarile si mai sarace decat Romania… Timp de un an si ceva au fost foarte prezenti si fizic in Arad, membri inregistrati pe site puteau primi reduceri la diferite pizzerii si localuri din Arad in schimbul punctelor acumulate, insa acum nu mai vad nicio colaborare cu niciun local din Arad. Oricum, multi au renuntat la SiteTalk cand au vazut ca au investit bani dar defapt nu reusesc sa faca niciun profit, doar ca a durat un an si ceva pana majoritatea membrilor au realizat acest lucru. Inainte sa apara ei asa activ in Romania, au fost in alte tari unde au procedat la fel ca ulterior in Romania, dar in fiecare tara oamenii pe care ei reusesc sa ii fraiereasca, isi fac sperante si nu vor sa accepte ideea ca este o escrocherie. Putini membri chiar sunt rasplatiti ca ceilalti membri sa vada acest lucru si sa fie si mai motivati, dar majoritatea nu prea se aleg cu nimic.
Confirm, de la cei mari care se ocupa cu sondaje de la noi (si nu numai cei mari), poti scoate de o cafea, un stick USB, un tricou etc.
Daca doriti, dati un semn pe privat si va impartasesc din experienta mea first hand (lucrez in domeniu).
Daca imi permite Datinatorul de Laser si este cerere de asa ceva, pot face si un mini-review cu astfel de site-uri/companii cu sondaje..
Cei care investesc sute de euro pentru un membership, aia sigur nu pentru o cafea, un stick USB sau un tricou fac investitia… Si la SiteTalk erau reduceri reale in mai multe localuri din Arad, cum scriam si mai sus, deci cine a fost activ pe site doar pentru a aduna puncte cu care sa poata primi reduceri la o pizza sau la o masa intr-un restaurant, ala a obtinut ce a vrut. Dar multi au vrut sa atinga nivelul de puncte unde primesc o masina sau o vila pe gratis, pentru asta au investit multi oameni bani si pe urma au observat ca este practic imposibil sa atinga “visele” respective chiar si daca au stat zi si noapte pe site-ul respectiv si au adus sute de noi membri. Mici chestii sigur ca se pot obtine, dar mie mi se pare o foarte mare prostie sa stai pe un site timp de 8-10 ore doar pentru a primi un stick USB sau un tricou, care cine stie ce calitate indoielnica are. Lucrand normal ca un angajat la o firma obisnuita, din salariul primit pe o ora lucrata poti sa iti cumperi mai multe stick-uri USB sau tricouri, deci nu mi se pare nicicum rentabila participarea activa pe astfel de site-uri, nici macar pentru timpul liber, mai ales daca se ia in calcul si curentul electric consumat de calculator / laptop.
Confirm, de la cei mari care se ocupa cu sondaje de la noi (si nu numai cei mari), poti scoate de o cafea, un stick USB, un tricou etc.
Daca doriti, dati un semn pe privat si va impartasesc din experienta mea first hand (lucrez in domeniu).
Daca imi permite Datinatorul de Laser si este cerere de asa ceva, pot face si un mini-review cu astfel de site-uri/companii cu sondaje..
Laserul nu tresare.
Cerere? Poate curiozitate.
Poti sa imi trimit toate site-urile care le stii sa vad care nu am cont la ele ca sunt inregistrat la cateva.
Clar mai bine folosesti timpul pentru training online gen CBT nuggets sau pluralsight iar dupa veniturile iau o curba asscendenta. In cativa ani poti ajunge la 50-80€ pe ora si iti poti lua o masina noua la 4-5 luni, normal una normala nu de ftize .
Deci fi atent la strategiile din viata, timpul trece.
Eu stiu doar site-uri de sondaje care platesc 100%, pentru ca ei la randul lor fac bani de pe urma raspunsurilor primite. Este un win-win. In spate sunt agentii de cercetare de piata (mai mari sau mai mici), care nu isi permit sa nu recompenseze respondentii.
Acum, unii platesc mai mult, altii mai putin, altii au mai multe sondaje, altii mai putin, unele sunt responsive, altele nu.. si in general chestionarul efectiv nu e al celor care va paltesc punctele.
Cateva exemple (in nicio ordine in mod deosebit), dar care au sondaje periodice: