Va cer un sfat legat de o posibila achizitie.
Am de ales intre:
- iMac late 2009 de 27, i7 la 2.8, 8Gb la 1067, SSD 128, Ati HD 4850 cu 512 Ram dedicati
- iMac late 2015 de 21,5, i5 la 1.6, 8Gb la 1867, HDD 1Tb, Intel HD Graphics 6000 shared 1,5Gb
- iMac late 2013 de 21,5, i5 la 2.7, 8Gb la 1600, HDD 1Tb, Intel Iris Pro shared 1,5Gb
Daca nu ma joc si nu ma interesează Win si DirectX, ce pierd cu Radeon-ul de pe iMacul de 27?
Ceva notabil in OS X fata de Iris Pro / HD Graphics 6000?
PS: Stiu ca nu are nici BT atat de avansat încât sa meargă ultimele gimmics, dar nu imi pasa atat de mult..
Stiti daca cele de 21,5 au conector pentru a putea pune SSD?
Stiu ca suna ciudat, dar stiu de ce intreb.. Si da, as vrea sa inlocuiesc HDD normal cu un SSD, cu tot ce implica asta
iMac 21,5” late 2013 are slot pentru SSD PCIe.
iMac 21,5” late 2015, modelele livrate doar cu hard disc, nu au prezent conectorul pentru SSD PCIe.
În practică însă înlocuirea hard discului cu un SSD pe SATA dă o diferență evidentă în cum simte utilizatorul că “se mișcă” sistemul, în timp ce trecerea de la un SSD pe SATA la un SSD PCIe cu amețitoarele viteze de transfer din specificații nu duce la ceva care să se simtă de pe scaun.
Poate la anumite fluxuri de lucru să se simtă, dar nu la experiența generală.
Eu as zice sa optezi pentru dimensiunea mare a display-ului. Nici eu nu ma joc, dar atunci cand am ceva de lucrat, este o adevarata placere sa imi fac treaba pe un ecran mare.