iTunes virus - Final Notification de la Apple
  [ Ignoră ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am primit un email de la Apple (?) prin care imi cer sa accesez un link si sa imi re-validez detaliile contului.

———————————-

Dear Apple Customer,

This is to inform you that a Virus has been detected in our iTunes database, and in other for you not to loose your iTunes account and to ensure efficient use of your Apple store, Please you are advise to re-validate your details with us to secure your iTunes account permanently. This is the second time our admin is sending you this message and failure to re-validate your iTunes account upon receiving this message, will lead to permanent closing of your account within the next 72 hours. Please follow the secure link below to clean and re-validate your iTunes Account.

NOTE: All Information provided by you must be correct to avoid closing of your iTunes Account.

————————————

A mai primit cineva astfel de notificari?

In meniul NOtifications nu am nimic de la Apple. Am deschis contul de iTunes si nu am nicio notificare acolo. Doar acest email, care a intrat in Junk.

Cu stima,
Sebastian

 Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

Este fals. Incepe cu litera mare dupa virgula (asta in cazul in care ati dat copy-paste la ce au scris ei). Nu se face asa in engleza.
In principiu, spam-urile/phising-ul se da de gol cu greseli de scriere.
O alta chestie pe care ati putea-o face este sa dati cu mouse-ul peste link-ul care il dau ei, si o sa va apara in status bar (Safari, unde trebuia selectat ca status bar-ul sa fie vizibil) sau in coltu din stanga jos (Chrome) link-ul pe care vor sa il accesati. Si de acolo puteti vedea ca e link fals.

 Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

Profil
 
  [ Ignoră ]   [ # 2 ]
Avatar
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Da. Cred ca este. Le-am scris si celor de la Apple. Am sters mesajul. Daca chiar este o chestiune reala, imi vor da linkul chiar ei.

Nu am exclus varianta ca intr-adevar sa fie o problema tinand cont ca acum vreo doi ani cei de la Adobe au fost atacati cibernetic. Le-au fost furate ceva conturi. Ei mi-au dat un email in care mi-au spus ca exista suspiciuni ca, contul meu ar fi afectat si mi-au sugerat sa schimb parola. A doua zi m-au sunat de la banca sa imi ceara sa aduc cardul sa il schimbe. Adobe trimisese un email si catre banca prin care ii anuntau ca ar putea exista fraude cu contul si cardul aferent contului. Una peste alta, nu au fost probleme, dar am apreciat profesionalismul lor.

Atata doar ca emailul lor nu era in SPAM. Si, intr-adevar, nu continea greseli de ortografie si de exprimare ca acesta din urma.

Multumesc frumos.

 Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

Profil