1 din 3
1
BREXIT sau BREXIN?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

din rezultatele cele mai recente se pare ca se inclina spre BREXIT.

ce parere aveti de marii analisti care spun ca toata lumea a fost surprinsa cu rezultatul referendumului, eu nu sunt analist si ma asteptam oarecum sa iasa UK din UE..intrebare: sunt acesti analisti ca si comentatorii romani de la meciul Romania - Albania:))?

acum serios, daca iese UK, o sa se retraga pe rand si germany, olanda, danemarca, dar nu e bai, raman tari ca romania, bulgaria, grecia, italia spania in UE care de altfel sunt fortzaa!

sincer, desi cunosc dreptul uniunii europene si stiu care au fost premisele UE de azi, nu inteleg de ce tari ca GERMANIA, FRANTA, ELVETIA, NORVEGIA, UK NU si-au facut o uniune doar a lor, a unor tari civilizate si au acceptat si rebuturi de tari de gen` celor mai sus amintite.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

am uitat sa adaug,

stiu ca UE e de fapt un copy cat, un fake, prin care s-a dorit copierea modelului american pentru a intra si europa la masa marilor puteri, pentru a avea un cuvantel de spus, dar era logic ca nu o sa reuseasca niciodata, de ce? pentru ca americanii sunt unul si acelasi popor chiar daca ocupa 50 de state cu o independenta relativa, pe cand in EUROPA, niciodata nu poti sa pui la aceeasi masa un roman, un german, un elvetian, un bulgar, spaniol etc si sa fie unitate, nu o sa fie niciodata, o sa fie doar suprematia celor puternici impusa celor mai putin puternici plus ca sunt diferente enorme de cultura intre tarile din UE.

pe de alta parte nu cred ca s-a va destrama UE sub trate aspectele, cel putin militar, sper sa ramana unita, ca altfel am pus-o.. si doar scutul de la deveselu ne mai apara:))

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.08
pitagora - 24 Iunie 2016 06:12 AM

, nu inteleg de ce tari ca GERMANIA, FRANTA, ELVETIA, NORVEGIA, UK NU si-au facut o uniune doar a lor, a unor tari civilizate si au acceptat si rebuturi de tari de gen` celor mai sus amintite.

Pentru ca aveau nevoie de forta de munca ieftină si tânără. Plus ca altfel te extinzi pe o piata matura si asezată si altfel pe una dinamica, unde lucrurile nu sunt inca asezate.

Semnătură 

Mac Mini 2018, Intel Core i7 3.2 GHz, 16 Gb, 512 GB SD
Time Capsule (500 GB, dual-band & guest-networking)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Florian267 - 24 Iunie 2016 08:40 AM

, nu inteleg de ce tari ca GERMANIA, FRANTA, ELVETIA, NORVEGIA, UK NU si-au facut o uniune doar a lor, a unor tari civilizate si au acceptat si rebuturi de tari de gen` celor mai sus amintite.

Pentru ca aveau nevoie de forta de munca ieftină si tânără. Plus ca altfel te extinzi pe o piata matura si asezată si altfel pe una dinamica, unde lucrurile nu sunt inca asezate.

E o idee care confirma ce am zis ca s- a copiat de la americani, daca voiau forța de munca tânara de ce nu au importat negrii ca americanii?:))) am uitat pt ca toți negrii acum sunt in America:)) dar stai, ca acum a venit forța de munca tânara in Europa, sunt o groaza de refugiați care numai munca caută in ue( MUNCA, NU ajutoare, indemnizații sau alte sinonime care de fapt reprezintă același lucru MOCAGEALA)..

Acum serios, pur si simplu nu cred cat de deștepți au fost rușii la toată afacerea asta… In zilele noastre nu îți mai trebuie scut la deveselu sau bombe, i-a destabilizat pe sirieni care au luat calea Europei si in mai puțin de 1 an Europa e in colaps, fara sa se tragă gloanțe sau bombe( bine s-au tras in Siria/Ucraina), dar rezultatul e cum nu cred ca se așteptau si ei… Si cand te gândești ca arătau ăștia la tv ” noi sancțiuni impuse Rusiei si alte vrăjeli”, ne-a facut Rusia de n-ea întors cu toți Informatorii, americanii si tehnologia…

Bine ca e scut la deveselu, ma simt jn siguranța dl iohanis!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.11.13

Buna,
Nu cred ca UE e un copy la ceva american. In anii ‘60 si dupa a existat Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, cu scopul de a coordona productia si preturile in acest domeniu. O consecinta a acestei comunitati a fost Sarpele Monetar, cu implicatii serioase (negative) in economia fiecarei tari - in fiecare zi sarpele se rasucea in fel si chip, iar bancile nationale ajustau valoarea monedelor nationale pentru a tine pasul cind tusea careva. De unde necesitatea primara a unei monede unice, iar celelalte au venit dupa, prin dezvoltarea conceptului anterior. Si cred ca este ceva bun, care nu trebuie distrus. Alte probleme se pot rezolva prin tratative, trebuie doar putina bunavointa, asa cum a fost la crearea monedei unice.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Pana se adopta euro in România, fac pariu cu orice macuser pe o bere ca se desființează UE sau o sa rămână un ue simbolic

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Lyon - 24 Iunie 2016 12:55 PM

Buna,
Nu cred ca UE e un copy la ceva american. In anii ‘60 si dupa a existat Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, cu scopul de a coordona productia si preturile in acest domeniu. O consecinta a acestei comunitati a fost Sarpele Monetar, cu implicatii serioase (negative) in economia fiecarei tari - in fiecare zi sarpele se rasucea in fel si chip, iar bancile nationale ajustau valoarea monedelor nationale pentru a tine pasul cind tusea careva. De unde necesitatea primara a unei monede unice, iar celelalte au venit dupa, prin dezvoltarea conceptului anterior. Si cred ca este ceva bun, care nu trebuie distrus. Alte probleme se pot rezolva prin tratative, trebuie doar putina bunavointa, asa cum a fost la crearea monedei unice.

Comunitatea cărbunelui si a oțelului a fost o vrăjeala care sa ii împrietenească pe nemți cu francezi si sa nu se mai ajungă la al 4 Reich.. Moneda euro e iarăși o vrăjeala, care încearcă sa țină piept dolarului. Spuneți-mi si mie de ce prețul petrolului nu se face in £€ Rubla sau altceva ci in $.. Pt ca $ rulz them all.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Natiunile si nationalismul pozitiv inca nu au murit, cind vor muri vor face astia ce vor vrea cu toata lumea.
Sigur ca orice rahat e ambalat si prezentat perfect de bine ca sa punem bo.. dar aceste planuri de mondializare etc. momentan sunt niste utopii in mintile unor indivizi, ca sa devina realitate vor trebui impuse prin frica si violenta.Filmeme alea SF de tratau sisteme sociale ce hal ajungea omenirea…ce sa vezi, sigur se va intimpla dar mai dureaza ceva vreme.
Sper ca nu in mandatul nostru smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Cred ca orice lucru rau poate cauza bine smile. Faptul ca UK iese pare un lucru rau acum dar poate vom asista la crearea unei uniuni mai bune, sau disparitia ei, etc. Cred ca e bine sa se puna piciorul in prag decat smiorcaieli la nesfasit. Daca UK va merge bine separat poate e mai bine asa si pentru restul, daca nu va merge bine macar restul inteleag sa munceasca mai mult pentru o uniune mai buna/solida. Oricum Europa traverseaza o perioada mai putin buna si e clar ca se simte nevoia unei schimbari.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
pitagora - 24 Iunie 2016 06:19 AM

pentru ca americanii sunt unul si acelasi popor chiar daca ocupa 50 de state cu o independenta relativa, ..

More like Texas & the 49 losers smile TEXIT NOW !

Acum serios vorbind ... ‘tule BREXITU’n posterior - eu acuma trebuie să iau viză de tranzit UK pentru că zborul meu spre România trece prin Londra - https://www.gov.uk/transit-visa/overview - nu mi-a de alea 32 de lire - că la cât a căzut lira e ieftin - da’ cel mai apropat centru consular UK de mine care și elibrerează vize este în Washington DC.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Abia acum, dupa ce s-a votat pentru iesirea din UE si au aparut deja probleme la bursa, au inceput oamenii din Marea Britanie sa caute pe Google informatii despre “Ce este UE?” si “Ce inseamna parasirea UE”...

https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2016/06/24/the-british-are-frantically-googling-what-the-eu-is-hours-after-voting-to-leave-it/

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

F*ck the EU…Wait, what? Oh oh, we made a big mistake.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Acum ce ne doare pe noi, euroiu’ o ia in sus sau in jos? Ca ne arde din ambele sensuri.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Conteaza că:
Berea in Londra costă 4 pounds.
In Eu 4 pounds nu mai fac 6 iuroi ci numai 5,6 iuroi

Deci s-a ieftinit berea în Anglia!
Șo pe ei, pe berea lor!

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

ce parere aveti de marii analisti care spun ca toata lumea a fost surprinsa cu rezultatul referendumului, eu nu sunt analist si ma asteptam oarecum sa iasa UK din UE..intrebare: sunt acesti analisti ca si comentatorii romani de la meciul Romania - Albania:))?

acum serios, daca iese UK, o sa se retraga pe rand si germany, olanda, danemarca, dar nu e bai, raman tari ca romania, bulgaria, grecia, italia spania in UE care de altfel sunt fortzaa!

sincer, desi cunosc dreptul uniunii europene si stiu care au fost premisele UE de azi, nu inteleg de ce tari ca GERMANIA, FRANTA, ELVETIA, NORVEGIA, UK NU si-au facut o uniune doar a lor, a unor tari civilizate si au acceptat si rebuturi de tari de gen` celor mai sus amintite.

ELVETIA nu intra in UE!!!

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

Vad ca te pricepi un pic, zi-mi te rog de ce Elvetia nu intra in UE? smile

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

1 din 3
1