MacMini Early 2009 și un zgomot ciudat la ventilator
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

De cîteva zile, mac-ul meu scoate un sunet ciudat la ventilator. Sună de parcă aș fi pus o bucată de plastic la palete. Ca să fac o comparație forțată, de parcă cineva și-ar pune o bucată de plastic la spițele de la bicicletă.

Sunetul dispare dacă întorc mac-ul într-o parte și alta, dar mai apoi revine după un interval de timp. Ciudat este că nu am avut astfel de probleme cu el.

O să încerc să-l desfac. Dar, pînă atunci, a mai avut cineva o experiență asemănătoare? Ce este de făcut?

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Eu am schimbat la NouMax ventilatorul și la Mini 2009, și la Mini 2011, ambele au ajuns la un moment dat să facă zgomotul caracteristic de ventilator descentrat. E drept, le-am cam forjat.

La tine e posibil să fi aspirat vreo bucățică de plastic care să facă zgomotul ăla când se nimerește în poziția necesară, desfă-l și suflă-l cu aer comprimat.
Cu grijă mare și mâini de ceasornicar poți desface la nevoie și carcasa ventilatorului, are trei clipsuri - fragile - care țin împreună cele două jumătăți.

Dacă se întâmplă să nu poți elimina zgomotul și ai nevoie să-l schimbi, și nu vrei să desfaci Mini de două ori, ar fi indicat să obții unul de schimb.

Sau să-l duci direct la NouMax.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

La fel am patiti si eu la Pro-urile mele. Am ignorat, nu au mai facut..
Habar n-am smile

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună seara,

S-a rezolvat. Am fost la un prieten cu MAC-uk. L-am desfăcut și… surpriză. Pe placa de bază sunt două radiatoare. Unul pentru procesor, cred. Celălalt pentru placa video. Cred. Un picioruș care fixa radiatorul de la placa video, s-a rupt. Arcul a căzut pe placă, iar piciorușul din plastic a fost “aspirat” în golul din ventilator, unde, de la curentul de aer lovea paletele. Am aruncat plasticul și arcul, am înlocuit piciorușul cu un altul. Gata. Nu mai am niciun zgomot.

Cu ocazia aceasta am curățat și ventilatorul.

Mulțumesc pentru timp și pentru sfaturi. Sunt, oricum, nedumarit cum s-a rupt acel picioruș știind că MAC-ul nu a fost supus lovirii și nici nu l-am scăpat de pe birou.

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

s-a dezlipit din cauza caldurii.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.