Inlocuire ssd cu unul de capacitate mai mare Apple 11 inch MacBook Air mid 2011 Item model number MC968B/A
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 20.05.12

Vreau sa achizitionez un Apple MacBook Air mid 2011 Item model number MC968B/A dar as vrea mai multa capacitate la SSD.
E posibil sa achizitionez un ssd care sa se adapteze la modelul acesta de minim 500 gb? Ati facut astfel de modificari la laptop Apple? Imi puteti indica de unde sa-l cumpar din Romania si ce model ar fi compatibil?
Cum se procedeaza cu sistemul de operare de pe vechiul ssd - cum se trece pe cel nou si daca licenta ramane valabila? Ce alte probleme ar putea sa apara daca schimb ssd-ul - el nu mai e in garantie totusi?
Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Se pare ca nu ai avut niciodata un Mac…nu trebuie nici o licenta Apple pentru sistemul de operare…e gratuit

Ai sectiunea Wiki de pe aceasta pagina unde gasesti multe solutii, sau pe pagina asta…

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+11-Inch+Mid+2011+Solid-State+Drive+Replacement/6317

500 gb e foarte mult pentru un laptop nu cred ca merita pentru ca este si foarte scump SSD nu este de tip 2.5 inch ca la celelalte laptopuri

In final daca ai reusit sa pui alt ssd cel vechi conectezi la un port usb si alegi migration assistant sa copiezi toate datele asa cum erau inainte

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

E ok daca nu sunt probleme de licență! Sunt obișnuit cu Windows.
Va rog daca puteți să mi indicați un ssd compatibil maxim 500 gb cu Laptopul indicat mai sus pe care să-l găsesc de cumpărat în România !
Legarea ssd vechi pe USB pentru transfer date pe ssd nou - necesită un adaptor mă gândesc! Dacă știți în Iași un service sau un cunoscător va rog indicați!
Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

Eu ti-as recomanda un SSD de la Transcend. Pentru modelul tau, MacBook Air 11” Mid 2011ai nevoie de JetDrive 500 care se fabrica in versiunile de 240 GB, 480 GB, si 960 GB. Acum, nu stiu de unde ai putea sa il cumperi din Romania dar produsul este foarte usor de gasit pe Amazon (in Germania costa approx EUR 290, iar in UK approx. £220).

In ce priveste operatiunea efectiva de inlocuire, aici gasesti instructiuni video de inlocuire a SSD-ului existent cu unul nou: https://youtu.be/-Hj4b2kNQQU

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Mulțumesc! O să încerc pe Amazon!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Am comandat pe Amazon.de cu 180 euro pe cel de 240 Gb. Săptămâna viitoare spre sfârșit ajunge la mine.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Încurajat de reușită cu ssd-ul de pe Amazon cu care am mărit capacitatea vreau să schimb si bateria . Problema ca cei care vând pe Amazon Sloda nu trimit in Romania! Ce pot sa fac? Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06

Un furnizor care vinde pe eBay si care livreaza in UE: link

Numai ca ai grija cu bateriile ieftine; am auzit de cazuri in care acestea se umfla si pun presiune asupra trackpad-ului care incepe sa faca click singur (exemplu).

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Ok Mulțumesc! Din ce scriau cei care au cumpărat de pe Amazon cu acel model nu au fost probleme si le au de câțiva ani! O sa vad poate îmi cumpără cineva din vest!