Salut!
Intentionez sa-mi upgradez SSD-ul la MBP-ul meu, Retina Early 2013, 15”. Probabil voi merge pe OWC sau Transcend.
Are cineva idee daca SSD-ul din MBP e compatibil cu cel dintr-un Macbook Air Mid 2013?
M-ar ajuta pentru ca as putea sa upgradez Air-ul la 512GB cu SSD-ul din MBP.
Nici macar introdus intr-un adaptor sata -> PCIe 2.0 2x? Mi se pare ca upgrade-urile de SSD pentru Air Mid 2013 vin intr-un format de genul asta.
Gasesc oare un astfel de adaptor separat?
Dunno.
Și am dubii serioase cum că un adaptor ar fi o soluție. Ar trebui să fie un adaptor activ pentru că PCIex nu ‘știe’ SATA nativ. Deci ar fi ceva bridge chip. Nu cred că ai putea folosi așa ceva într-un Air din considerente de spațiu.
Dar n-am făcut cine știe ce reasearch în speța asta, că nu m-a interesat vreodată, deci, google is your friend. Dacă găsești ceva de genul ăsta, împărtășește și cu noi
Ai dreptate la partea cu PCI ex nu stie SATA. Vorbim practic de un controller SATA pe PCI express, destul de mic incat sa incapa chipul. https://eshop.macsales.com/item/OWC/SSDAB2MB10K aici, de exemplu, iti si zice ca upgrade-ul e compus dintr-o memorie flash si un controller Marvel 9230.
Cred ca ar fi un proiect foarte interesant, de electronica, pentru cine e pasionat de asa ceva
Pana una alta, voi incerca sa refolosesc SSD-ul intr-un server. Nu strica 512GB SSD pentru niste masini virtuale.
Multumesc de interes! Va anunt daca gasesc un astfel de adaptor aftermarket.
Ar fi interesant, i’ll give you that.
Mai văd o problemă în proiectul ăsta: Nu-s foarte sigur că poți împerechea orice SSD mSATA cu un bridge SATA-PCIex și să-l faci ‘vizibil’ și pe Mac. Ar trebui să ai niște drivere compilate OSX (și modulele kernel Darwin aferente) pentru bridge-ul ăla SATA-PCIex. Nu ar fi, deci, o adaptare transparentă pentru OS.
OSX-ul ‘știe’ drivere pentru controller-ul SATA din chipset-urile Intel folosite de ăștia în calculatoarele lor și alte 2-3 chipset-uri high-end folosite în controllere SATA/SAS RAID ce se împupau cu MacPro-ul vech și XServer-urile vechi. Trebuie făcut un research ca să afli cam care-s controllerelmăcare SATA suportate nativ de OSX și dacă există third party-uri ce oferă driverele pentru OSX sau produse compatibile.