Noul Macbook Pro Retina 2016 - merita sa astept?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.11.08

Salutari!

In urma cu cateva saptamani am decis sa-mi cumpar un rMBP de 15”, cu GPU dedicat.

Probabil am ales cea mai proasta perioada pentru decizia asta, fiindca de cateva zile stau pe forumuri si bloguri, sa citesc zvonurile despre noul MBP, iar acestea incep sa fie cam frustrante…

Conform zvonurilor, noul rMBP:
- nu o sa aiba niciun port USB “normal”, ci doar porturi USB Type-C si Thunderbolt 3…
- o sa aiba procesor Skylake (si nu Kabby Lake-uri)
- o sa fie SI MAI subtire => poate strica la capitolul GPU dedicat (???)
- touchstrip OLED in loc de function key-uri… meh.

Accept faptul ca nu o sa avem ultima generatie de procesoare Intel…chiar si faptul ca GPU-ul nu o sa fie extrem de buna…dar faza cu porturile e deja o veste groaznica.

Merita sa astept release-ul noul, sau sa cumpar modelul din 2015, pana pot?

Semnătură 

MacBook Pro Retina 15-inch, 2015 - i7 2.5 GHz, 16GB DDR3, AMD R9 M370X
iPhone 5S 32GB Space Grey - iPhone 5 16GB Black - iPhone 3G 16GB White - iPod Touch 2

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

USB C e viitorul.
E penal ca in 2016 sa car in ghiozdan 5 cabluri diferite cand merg la birou (magsafe, thunderbolt, lightning, mini usb si micro usb).

Don’t be afraid to embrace new technologies. smile

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Asa au zis si de iPhone-uri cand au aparut in 2007; ca nu are “butoane”, ca e cu touch screen care e fragil si se strica, ca nu are aia, ca nu are de ailalta.. smile)

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
hamilton - 23 August 2016 09:50 PM

USB C e viitorul.
E penal ca in 2016 sa car in ghiozdan 5 cabluri diferite cand merg la birou (magsafe, thunderbolt, lightning, mini usb si micro usb).

Eu cred ca e mai naspa daca uiti adaptorul acasa…nu?
Nu e frumos, sa fortezi ceva pe toti, fara sa-i oferi o alternativa… Sa puna 3 porturi USB-C, dar sa fie si un USB-A. (parerea mea)

Da, poate USB-C e viitorul, dar nu cred ca acel singur port USB-A strica Macbook-ul.

Din cauza obsesiei asta cu “thin & light”, am ajuns la cateva schimbari prea mari, si riscante. (parerea mea - again)

Semnătură 

iPhone 5S 32GB Space Grey - iPhone 5 16GB Black - iPhone 3G 16GB White - iPod Touch 2

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

nu, nici nu cu adaptor nu e ok. nu am zis nimic de adaptoare.
ar fi ok ca toate device-urile mainstream (macar de la acelasi brand) sa aiba un conector universal.
adica sa incarc mbp-ul si iphone-ul cu acelasi cablu -> usb c.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
hamilton - 24 August 2016 10:56 AM

nu, nici nu cu adaptor nu e ok. nu am zis nimic de adaptoare.
ar fi ok ca toate device-urile mainstream (macar de la acelasi brand) sa aiba un conector universal.
adica sa incarc mbp-ul si iphone-ul cu acelasi cablu -> usb c.

In a perfect world…:D
Poate o sa fie asa in viitor.
Dar pana atunci mai avem.
Si o schimbare de genul se face gradual, nu de la o zi la alta.

Inteleg chestia cu Macbook-ul nou, ca are doar un singur port (acela fiind Type-C), dar nu prea inteleg de ce pun 4 porturi similare pe noul Macbook Pro, care e targetat pentru powerusers si creative minds (video editing, photography, musicians etc.)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Merita sa astepti oricum. In cel mai rau caz o sa iei modelul vechi mult mai ieftin.
Macar pana la sfarsitul lui septembrie… daca nu-ti plac porturile noi… ramai in lumea veche. Eu sunt foarte fericit cu USB C de la macbook.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
huk - 24 August 2016 02:55 PM

Merita sa astepti oricum. In cel mai rau caz o sa iei modelul vechi mult mai ieftin.
Macar pana la sfarsitul lui septembrie… daca nu-ti plac porturile noi… ramai in lumea veche. Eu sunt foarte fericit cu USB C de la macbook.

Am inteles. Sper ca mai gasesc modelul vechi undeva cu configuratia pe care o vreau.
Totusi, sa nu ma intelegi gresit, imi place idea portului nou, dar parca vad ca o sa am prea multe neplaceri din cauza lor. Adica din lipsa porturilor vechi smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

USB C e viitorul.

și ce facem cu gear-ul cel vechi? e doar marketing. am studio muzical, iar cel puțin 5 chestii se conectează prin USB. ce-ar trebui să fac acum? să le schimb? să nu mai vorbim de portul jack de 3.5. un standard în lumea audio. niciodată..dar niciodată o chestie digitală nu-ți va da caldura și fidelitatea de.. analog.

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Andrei Neagu - 25 August 2016 07:27 AM

USB C e viitorul.

și ce facem cu gear-ul cel vechi? e doar marketing. am studio muzical, iar cel puțin 5 chestii se conectează prin USB. ce-ar trebui să fac acum? să le schimb? să nu mai vorbim de portul jack de 3.5. un standard în lumea audio. niciodată..dar niciodată o chestie digitală nu-ți va da caldura și fidelitatea de.. analog.

Exact!
Sa folosesti adaptoare, e cam riscant… Mai ales in lumea audio / video, unde vrei sa ai cea mai buna calitate posibila inregistrata.

Yet another case of Apple going for thin & lite…ignorand idea de baza a laptopului dedicat pentru poweruseri.

Acum astept sa vad, daca in capitolul CPU, GPU si SSD o sa fie destul de avansat, ca sa fac un compromis…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Poate e doar impresia mea, dar semnalul audio analogic scos e tot mai prost pe masura ce MB-urile sunt de generatie mai noua. Plat, lifeless.
Comparativ cu MBP 2006 sau chiar MB white, i5-urile imi suna ca o troaca stricata (in casti sau amp analogic).
Asadar, daca vrei audio de calitate vei avea oricum placa de sunet externa.
Cu un dock thundebolt sau USB C rezolvi curat si elegant toata conectica. Pacat ca-s inca nesimtit de scumpe.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Ok a aparut noul model si cinstit eu sunt dezamagit. Singurul lucru bun pe care il vad este optiunea da a pune o placa video de 4gb. In rest tristete maxima, porturi lipsa, magsafe lipsa. Eu nu cred ca isi merita numele de pro. Este pentru prima oara in 20 de ani can ma gandesc serios daca urmatorul computer va fi de la Apple :(

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Magsafe-ul era GENIAL, mai ales pentru cei mai “impiedicati” si nu numai. Las’ca poate il ia Lenovo… Eu cred ca raman tot la batranul unibody de 13, care merge incredibil de bine si stie si Leopard!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

o sa-mi lipseasca si portul hdmi si cititorul sd. Viitorul wireless sperat de Apple nu prea se potriveste cu realitatea. Am cumparat o mizerie de apple tv4 doar pentru AirPlay care pentru video nu merge deloc. Video-ul ramane in urma, se blocheaza o mizerie. Am cumparat router wireless AC in speranta ca este de la retea tot la fel de prost merge. Apple ne forteaza spre wireless cand nici macar solutia lor nu functioneaza. Dar asta este poate vine cineva mai inovativ si il concureaza putin pe Apple.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Deci da!
Super dezamagit…
*deschide un tab nou in Chrome, si cauta Macbook Pro sigilat 2015 pe olx*

Urmatoarea dilema: 2.2 ghz cu 256GB sau 2.5 ghz cu 512GB + video dedicat AMD…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 15.11.08
Andrei Neagu - 25 August 2016 07:27 AM

USB C e viitorul.

nu cunosc niciun profesionist din lumea audio care lucreaza prin jack de 3.5
imagineaza-ti un singur port prin care atasezi un DAW controller sau hub, facand daisy chain pt storage, control midi, placa audio externa. totul mergand ca pe roate.

Semnătură 

Setup: cateva produse Apple pe care nu simt nevoia sa mi le afisez aici.