Puncte bune 128 GB, la același preț aparent cu cel de 64 de anul trecut. Aparent nu au mai scumpit telefoanele in euro, alt punct bun. Una peste alta i-l luam 🤗.
Puncte proaste, 880€ un telefon, sunt ceva lovele la mijloc, design ok dar nu nou cum am fi vrut, încă nu avem oled, îmi place la oled ca poți afișa NON stop informații minime fără sa papi baterie. La anul poate mai multe chestii, zece ani de la lansare, etc. La anul ar trebui sa schimbe si politica de denumire, deja suna aiure ifose unșpe 😜.
Si pe mine ma tenteaza. Lipsa jackului mi se pare penibila dar realist sa fiu eu nu ascult muzica la tel decat in tren, deci n-o sa ma incurce f tare ca trebuie sa mai car un adaptor.
Cel mai mult imi place waterproofu, o sa pot face poze pe ninsoare sau ploaie, dar totusi e penibil ca doar ‘paleta’ are doua camere.
Sa vedem cât de buna o sa fie paleta. Dacă rezultatele o sa fie uau probabil ca vor extinde. Culmea e ca acum găsești camere mult mai mici decât telefonul 😀.
Amuzant e ca au camera frontala de 7MP pentru selfie si nu mai ai mufa jack pentru selfie stick.
Amuzant mi se pare ca daca stai pe videochat mai mult timp si folosesti casti cu microfon, nu poti sa il incarci.
Amuzant mi se pare ca telefonul se adreseala generatiei active, in miscare de la o companie ce are ” muzica in ADN ” dar nu poti sa iti incarci telefonul in timp ce asculti muzica.
Amuzant mi se pare ca cer 169 de dolari pe niste casti ce din momentul in care li s-a dus o baterie, sunt inutile.
Cel mai amuzant mi se pare ca pui niste dezvoltatori software sa iti plateasca bilet de mii de dolari la conferinta despre software si sa vorbesti despre iOS aproape nimic.
Bonus: erau destule tampenii mai mult sau mai putin utile ce foloseau mufa jack. acum vor folosi mufa lighting ce nu este open source ( poate fortez termenul) ca USB ?
Haide sa recunoastem: cand vinzi 1 miliard de telefoane, sa scoti mufa jack e o prostie, nu curaj. Dupa mai au si tupeul sa zica ca ocupa prea mult spatiu. Fa naiba telefonul ala de 900 de euro la nivel egal ca ne-am prins deja ca acele camere nu o sa se microreze prea mult, fa o grosime standard, baga jack si creste bateria daca mai ai loc.
Acum il astept pe wozniak sa ne spuna cum e o idee buna ca s-a renuntat la jack si portia de ras e completa.
PS: la mine rezista castile cu jack 6 luni fiindca mi se rup, mufa aia lighting cat o sa tina ?:)) Uite aici Apple daca venea si zicea : uitati dragi clienti, am inventat un sistem prin care mufa jack nu se rupe si costa $200. Ma jur ca strangeam bani si dadeam $200 pe o pereche de casti.
Căștile AirPod le găsesc un pic aiurea. Unu cred ca se vor pierde foarte repede, doi mi se pare ca arată aiurea in urechi, dar probabil ca mai voi obișnui, 3 trebuie sa încarc diverse chestii zilnic nu vreau sa încarc si căștile.
Carcotelile legate de casti, chiar nu le inteleg. Pana la urma, se gasesc casti bluetooth 4.0 de foarte buna calitate, la care tine o gramada bateria si suna excelent…
Si probabil producatorii de casti o sa foloseasca platforma pentru airbuds si o sa produca ceva mai destept, si mie mi se pare ca le-as pierde in primele zile…
In schimb, recunosc ca ma asteptam la o solutie de wireless charging reala, nu ce e acum pe piata, ori infig telefonul in mufa, ori il pun pe pad-ul de incarcare… same shit
Sau macar fast charging…
1. Trebuie neaparat sa faca o aplicatie find my airpods
2. Wirelles chargin ajuta avand in veder ca acum ai doar un singur input. Am vut un lumia 930 si era chiar lejer sa il pui pe pad , il puneai, il luai oricand bu fire si mmereu incarcat.
Chiar nu va inteleg cand spuneti de AirPods ca-s scumpe. Voi v-ati uitat asa un pic sa vedeti la ce preturi sunt castile wireless? Jaybird Freedom sunt 200$, NuForce BE6i 129$, Jabra Sport 130$ si mai are si Samsung unele care in romania se vand cu 860 de lei.
AirPods-urile chiar nu mi se par deloc scumpe, plus ca se incarca in cutia lor cu autonomie de 24h. Caut de cateva luni casti wireless si nu imi pare deloc rau ca am asteptat sa vad ce scoate apple.
Problema cu wireless este ca acum incarci telefon, ceas, casti si eventual alte device-uri. Problema mea este ca de multe ori ascult la munca diverse pe laptop deci clar imi trebui si unele non light connector. Sunt curios acum daca alti producatori ai voie sa foloseasca intarari mama light connector gen pe un laptop cu Windows/Linux.
Fiecare are preferintele lui, un produs nu poate sa multumeasca pe toata lumea, dar cand analizezi ce este pe piata la ora actuala in materie de casti wireless, ce a scos apple e chiar decent la un pret rezonabil.
Si mie mi-ar fi placut sa avem USB C si wireless charging pe toate deviceurile, dar pana la urma asta e apple cu plusuri si minusuri, si e bine ca apar tot mai multe alternative, tot cu plusuri si minusuri.
Imi place cum arata cel negru mat. Am un 6Plus, e bestial din toate punctele de vedere, singurul lucru este ca e incomod de purtat.
Clar as merge pe un 7. Nu ma deranjeaza lipsa jack-ului, s-au scos deja casti pe lightning cu noise canceling.
Eu nu inteleg cum se incarca AirPods in cutie?? Au jack sau prin inductive charging?
Eu am Jaybird X2, sunt la a doua pereche (yep, £120 la reduceri) pentru ca primele mi-au cazut de la gat pe sina de tren. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de usor le-as pierde pe astea. Si arata bine dar nu par deloc potrivite pentru sport (n-au nici un fel de ear fins, nimic ca sa le tina in loc). Daca au aceeasi forma (si par a avea) ca astea de acum pe fir, atunci mi nu-mi stau in ureche, o sa-mi cada la primul pas de alergat. Iar de auzit… ramane de auzit cum sunt.
Ifonul 7… imi pare rau ca cele doua camere nu lucreaza in acelasi timp sa faca ceva composite, cu eceptie de modul portret care o sa apara candva. Poate inca mai lucreaza la algoritmi si o sa vedem upgrade-uri de OS cu ceva mai bun software de poze. MBH e la i6 asa ca isi va lua modelul i7+, va zic cum e cand vine. Eu raman la 6s, astept 7s cand o sa fie.
Cum dai mai tare sau mai incet la castile astea???
Scoti telefonul din geanta? trebuie sa ai si un Watch??
P.S. Se pare ca Siri: “turn up the volume”. O sa vorbesti cu ele cand asculti in pat si pritena doarme langa tine? Si daca esti in lift si n-ai semnal. Daca nu ai data plan pe telefon?
E jenant, casti fara control de volum… Ca tampenia aia de ipod shuffle fara controale… ce bine s-a vandut ala…
O sa faca un gest pentru schimbat volumul: sa vezi atunci cum isi da lumea palme peste cap pe strazi .
Am impresia ca efectul ala de DoF mic (backgroundul blurat) o sa mearga mai degraba cand camerele sunt orizontal, adica ifonul vertical. Parca toate exemplele erau in square format; ceea ce nu e neaparat rau, dar e o limitare. Nu stau acum sa calculez, dar cu toata apertura de f/1.8, echivalentul DoF ar fi probabil pe la f/8 (ifonul are senzorul de 1/3 inch - sau l-au facut ceva mai mare?). Ideea e misto, si probabil o sa dea rezultate bune daca nu e fundalul prea incarcat.
Foarte tare faza cu anularea flicker-ului.
Si era si timpul pentru weather resistance.
Negrul ala lucios arata super bine; dar e de tinut doar in vitrina, cu milieul pe el. O sa se zgarie usor si ar trebui sa stai toata ziua sa-l stergi de amprente.
Hapticul ala cica e cam naspa. Btw, ca sa faci hard reset sau pt intrat in DFU, butonul volume down ia locul lui home.