Mac Mini 2015 vs. Lenovo Ideacentre
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.10

Salutare,

Stiu ca din capul locului răspunsul la următoarea întrebare pare evident pe acest forum, dar mă adresez vouă pentru că doresc un sistem care să meargă bine măcar 4 ani de-acum încolo.

Am văzut că la acest model de Mini nu se poate schimba hdd cu ssd, decât dacă pierzi garanția.

Am nevoie pentru o utilizare office si puțin multimedia, cu buget de maxim 2500 RON. OSX sau Linux.

Mulțumesc frumos!

Dilema mea se joacă între un Mac Mini si un Lenovo IdeaCentre

Semnătură 

Simplifica pentru a dobandi pacea!

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Câteva idei:
In primul rând e o mare diferența din punct de vedere software, mac os e mai simplu in general si mai frumos smile, dar dacă ești un power user verifica lista de software si compatibilități sa vezi dacă îți poți face treaba si pe mac.
In al doilea rând compari un produs slim, plăcut la vedere, ergonomic cu o hardugie. Sunt avantaje pentru fiecare. Pe scurt hardugia stă mai rece, se poate upgrada foarte ușor, poate usor găzdui putere de calcul incredibilă. Cel mic e finuț, satisface minimul necesar de computing, HDD clar nu mai e pentru zilele de azi o soluție utilă. Dacă vrei mac i-ți un mac mini mai vechi, cred 2013 care suporta si 2 unități de stocare, pui un ssd plus un HDD pentru stocare doar, 4 gb de ram sunt putini, deci îți mai trebuie măcar 8gb.
Eu te-as încuraja pe mac, măcar sa vezi cu ce se mănâncă, ulterior poți schimba, mac are si valoare de revânzare mai buna. Eu de exemplu după ani de lucru pe Apple m-am întors pe Windows, se potrivea mai bine necesităților mele. Acum 2 saptamâni am prins o oferta pe Amazon si am luat si un Gigabyte nvdia 750ti la 55€. Brusc experiența mea computationala a primit un boost de performanța cu doar 50€, lucru care pe mac nu mai poți sa i-l faci de ceva timp. Înainte m-am hotărât sa trec pe un raid 0 din ssd-uri, un raid 1 din HDD pentru stocare, i-am pus si 32gb de ram, etc.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.10

Iti multumesc frumos pentru raspunsul prompt si neasteptat de detaliat!

As fi preferat intr-adevar un mac mai vechi unde poti upgrada singur anumite componente fara a pierde garantia, dar se pare ca si Apple practica din ce in ce mai des uzura morala planificata (planned obsolescence).

Poate ca asta voi face pana la urma, desi argumentele pentru PC-ul din aceasta comparatie sunt destul de solide.
Totusi, stie cineva vreo firma care comercializeaza mac-uri SH sau refurbished?

Multumesc anticipat!

Semnătură 

Simplifica pentru a dobandi pacea!

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

pai ia unul second,

ia uite asta http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/53028/ are deja ssd pe el nu trebuie sa mai faci tu nimic.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

‹‹ Time capsule      IMac 27" 2011 - ecran negru ››