Update oficial, recomandat de producător, pe un iPhone fără jailbrake, nehăcuit, pastrat in conditii impecabile. Rezultatul - tristul ecran albastru, după ce s-a încălzit în timpul update-ului, apoi s-a blocat la 98% până a murit bateria (bateria era full la începutul update-ului prin WiFi). Îl am de doi ani jumătate, deci pauză garanţie. La iStyle au încercat Recover mai adânc, nu a ţinut, şi mi-l schimbă doar contra 1400 lei!!!!!! ...Că eu cum demonstrez că s-a întâmplat în timpul update-ului? Suntem născuţi vinovaţi. Moare din cauza lor, dar eu trebuie să demonstrez că NU e vina mea! Ce prezumpţie de NEvinovăţie, trebuie să-ţi demonstrezi integritatea şi integralitate contra taxei de înlocuire. Înţeleg să plătesc o reparaţie, dar… la preţul ăsta prefer un 6s de pe forum, sau ceva similar…
E momentul să renunţ la iScule, cu regret, dar se impune. S-a dus Steve, se dărâmă totul…
Dupa ce update-urile de la Microsoft Windows si Office au facut de mai multe ori sistemele administrate de mine inutilizabile, am renuntat complet la update-uri, cam de 10 ani incoace. Sigur ca este un risc de securitate, dar macar sistemele informatice sunt utilizabile corect si nu au nevoie de interventii asa dese (de exemplu pentru restaurarea din backup, dupa update-uri care au cauzat probleme). Se spune si ca “never touch a running system”, la dispozitivele conectate la internet sigur ca cel mai bine ar fi sa fie tot timpul actualizate la zi (pentru corectarea vulnerabilitatilor si bug-urilor care au fost gasite intretimp), dar uneori riscurile nu sunt asa mari in comparatie cu instalarea automata a update-urilor. In multe cazuri, un update rezolva o problema, dar creeaza alte 5 probleme…
Putem sa ne gandim si la miile de firme care in ultimele luni au avut probleme dupa update-ul automat la Windows 10. Cel putin in Germania, foarte multe firme au intampinat probleme si au avut nevoie de interventia (costisitoare) a IT-stilor. Si la Windows chiar ca nu se putea dezactiva prea usor update-ul la Windows 10, daca update-urile erau puse sa se instaleze automat. Mai erau si cazuri unde niste aparate medicale de milioane de euro si-au facut update-ul automat si dupa aceea au devenit nefunctionale pana la interventia service-ului…
Astea sunt riscurile, nu prea ai ce face… In mod normal producatorii de software ar trebui sa vanda toate soft-urile foarte bine testate si puse la punct. Dar pentru ca peste tot conteaza ca soft-urile sa fie gata cat mai repede, asa raman o gramada de vulnerabilitati si bug-uri nedescoperite, necesitand ulterior update-uri pentru corectarea acestora. E ca si cum de exemplu IKEA ti-ar vinde un dulap cu suruburi gresite si ulterior ti le-a trimite sa le schimbi…
Update oficial, recomandat de producător, pe un iPhone fără jailbrake, nehăcuit, pastrat in conditii impecabile. Rezultatul - tristul ecran albastru, după ce s-a încălzit în timpul update-ului, apoi s-a blocat la 98% până a murit bateria (bateria era full la începutul update-ului prin WiFi). Îl am de doi ani jumătate, deci pauză garanţie. La iStyle au încercat Recover mai adânc, nu a ţinut, şi mi-l schimbă doar contra 1400 lei!!!!!! ...Că eu cum demonstrez că s-a întâmplat în timpul update-ului? Suntem născuţi vinovaţi. Moare din cauza lor, dar eu trebuie să demonstrez că NU e vina mea! Ce prezumpţie de NEvinovăţie, trebuie să-ţi demonstrezi integritatea şi integralitate contra taxei de înlocuire. Înţeleg să plătesc o reparaţie, dar… la preţul ăsta prefer un 6s de pe forum, sau ceva similar…
E momentul să renunţ la iScule, cu regret, dar se impune. S-a dus Steve, se dărâmă totul…
Trist… poate ca updaturile majore are trebui facute prin cablu via itunes.
O fi long shot dar trimite cele intamplate prin email la .
[quote
Trist… poate ca updaturile majore are trebui facute prin cablu via itunes.
O fi long shot dar trimite cele intamplate prin email la .
Mulţumesc de mail. Căutam dar nu găseam un mail, pe telefon Apple nu am putut suna de pe RDS, (SIM-ul Vodaf din iPhone e încă nefuncţional…)
Poate… dar celelalte update-uri mai vechi au fost făcute şi prin cablu şi prin Wi-Fi, fără probleme. Nu cred că asta e cauza. Şi nu update-ul e problema pentru mine, ci politica incongruentă, ba chiar nesimţită. Ei îmi recomandă un update ce îmi strică produsul, apoi refuză înlocuirea acestuia. Sau mă rog… de câte ori să plătesc un telefon, pentru că nu sunt ei în stare să facă un soft funcţional? Pentru mine iPhone = STOP, cu regret o spun, mai cu seamă că am plătit nişte apps-uri.
Au mai fost blocaje, din spusele celor din service, dar au izbutit să treacă peste. Nu şi la mine, aşa că tot eu să scot bani? Mai degrabă ar trebui să mă plătească ei pentru bătăi de cap, drumuri service, pierderea agendei telef şi de lucru şi lipsă de continuitate în lucru.
Da, am păţit-o şi cu W10, dar mai am un HDD cu W7, fără update-uri şi am putut lucra în continuare, mai ales că m-a prins exact în mijlocul lucrului. Altă nesimţire… ca şi cum îţi intră unul în casă şi începe să-ţi rearanjeze mobila, că ştie el că e mai bine aşa. Evident că unele programe plătitite (de la SONY) nu funcţionează pe W10…
Încet, încet, Bye-bye OS-uri. Văd că şi pe laptop pot fi probleme cu noul OS, dacă pică şi acolo, pa şi laptopul. Nu insist să fiu în “grupul de experiment” al unor neexperimentaţi…
Nu te supara dar cand ai instalat ai acceptat niste termeni si conditii. Acei termeni si conditii vorbesc si despre situatii de genul asta. Asa ca te plangi degeaba.
Ba poate să se plângă liniștit în condițiile în care discutăm de un update oficial (nu e vorba de vreo pirăciune de prin ungherele întunecate ale netului). Teoretic Apple se poate “agăța” de agreement-ul acceptat de utilizator dar stau și mă întreb în aceste condiții care mai e diferența între Apple și companiile no-name chinezești (că nici alea nu dau garanții). Ăăăăă, de fapt greșesc, este o diferență: o chinezărie fără garanții costă 100 de euro și prețul mic compensează riscul acceptat.
Ba poate să se plângă liniștit în condițiile în care discutăm de un update oficial
Aşa consider şi eu. Dacă erau intervenţii ciudate de-ale mele, pot fi de acord cu propunerea ta. Doar că nu prea e cazul. Cât despre termeni şi condiţii… cum să fac să nu le accept? Poate cineva? În afară de colegul ce a renunţat la update-uri…
Am fost foarte mulţumit când m-am dus cu primul model de iPod la iStyle pentru că cedase bateria. Găsisem tutoriale pe tube cum să o schimb, dar eram dispus să plătesc numai ca să o schimbe oficial. Surpriză! Mi-au spus că nu au voie să facă intervenţii, dar îmi pot oferi un iPod din generaţia de pe piaţă la acel moment la schimb - FĂRĂ NICI UN COST. Aşa că m-am ales cu un ceas-pod de 8 Gb. Repet, fără nici un cost.
Aş fi fost dispus să plătesc şi acum, dacă era vorba de o sumă modică, aşa însă... Tocmai a luat un coleg un 5s cu 1100 lei nou de pe piaţa SUA. Cum să dau aici 1400, mai ales că NU e deloc vina mea. Ci dimpotrivă. Nu îşi mai asumă nimeni erorile? Toate sunt puse în spatele şi mai ales, buzunarul nostru? Ce am păţit eu, putea păţi oricine.
Si probabil se va întâmpla, era doar o mică atenţionare, să se afle unde a coborât ştacheta Apple…
OK, mulţumesc de răspunsuri, voi înceta să mă mai plâng, probabil că deranjez şi pe aici…
Cu stimă şi respect pentru cei ce ştiu să se respecte.
[...] Tocmai a luat un coleg un 5s cu 1100 lei nou de pe piaţa SUA. Cum să dau aici 1400, mai ales că NU e deloc vina mea. Ci dimpotrivă. Nu îşi mai asumă nimeni erorile? Toate sunt puse în spatele şi mai ales, buzunarul nostru? Ce am păţit eu, putea păţi oricine.
Si probabil se va întâmpla, era doar o mică atenţionare, să se afle unde a coborât ştacheta Apple. [...]
Asemanator ma gandesc si eu si sunt de acord cu cele scrise. Mai demult, dupa ce mi-am luat primul MacBook Pro prin 2009, am zis ca in viitor voi trece complet pe produse Apple si nu voi mai folosi nimic altceva. Am fost foarte multumit de functionare si calitate, atat la hardware cat si la software. Insa in ultimii ani, dupa ce am vazut in jurul meu cati au probleme cu iMac, iPhone, iPad care au fost corect utilizate (de multe ori fiind vorba de defecte de fabricatie) si am vazut cum procedeaza Apple, ca da in schimb doar un produs refurbished, nu unul nou, mi s-a dus “pofta”. Adica dupa ce cumperi un produs foarte scump care dupa cateva luni cedeaza datorita unui defect de fabricatie, mai si primesti in schimb un alt produs folosit de altcineva o perioada (intr-adevar fara urme de utilizare), dar la care nu stii ce altfel de probleme mai intalnesti, nestiind cum a folosit celalalt proprietar produsul respectiv…
Stiu de exemplu un caz cand s-a predat un iPhone cu un defect electronic si s-a primit in schimb un iPhone refurbished la care butonul home s-a stricat dupa doar cateva saptamani, iar s-a predat iPhone-ul si s-a primit in schimb un alt iPhone refurbished, la care insa dupa un timp s-a stricat un buton de la volum… Deci din moment ce producatorul a vandut un produs cu defect de fabricatie, cu ce drept da la schimb un produs folosit, din moment ce nu proprietarul este de vina pentru defectul de fabricatie? Degeaba se testeaza bine functionarea produselor refurbished, cel putin la butoane fizice nu poti fi sigur ca vor mai rezista la atatea apasari cat rezista in mod normal un buton nou. Faptul ca se schimba carcasa si bateria, inca nu garanteaza ca produsul va functiona ca unul nou. Din punctul asta de vedere, chiar ar fi preferabil sa se repare telefoanele predate in service, ca proprietarii sa isi primeasca inapoi propriile telefoane, chiar daca reparatia ar dura cateva zile. Doar ca Apple nu ofera asa servicii… Noroc ca exista si service-uri independente de Apple, care fac reparatii si la nivel de componente electronice.
Despre fiabilitatea produselor Apple as spune si acum ca rezista (fizic) mai mult decat produsele altor producatori, insa asta doar in cazul in care cumparatorul este norocos si nu a prins un model cu defect de fabricatie sau defect de serie. Nu pot sa imi dau seama daca Apple de exemplu cu 10 ani in urma a facut produsele mai bine, sau atunci inca nu se raspandeau informatiile asa repede pe internet? Stiu ca si mai demult au fost diferite recall-uri si probleme de calitate / design (de ex. balamale crapate la MacBook-uri), dar mai nou parca s-au inmultit problemele utilizatorilor, sau poate ca diferenta este ca mai nou mai multi oameni isi publica pe internet problemele intalnite la diferite produse?