Eu nu sunt foarte impresionat de aceasta versiune, are cateva imbunatatiri care pare ok si o gramada inutile:
1. Siri - chiar nu stiu la ce foloseste, nu merge foarte bine in Romania si oricum nu ma vad tipand la computerul meu intr-un spatiu openspace al birou.
2. Universal clipboard - asta este un feature interesant si mi se pare destul de util, sa poti da copypaste de pe un mac pe un alt device cu ios.
3. Login cu Apple watch - un feature aproape inutil
4. Apple Pay—la noi nu merge un feature si mai inutil ca SIRI.
In plus din punct de vedere stabilitate, nu vad o mare diferenta fata de versiunea precedenta. Upgrade-ul a mers usor fara probleme si majoritatea aplicatiilor functioneaza cu exceptia unor extensii mai vechi. Eu nu am facut un clean install de vreo 8 ani. Tot timpul am mutat sistemul de operare de la un mac la altul cand am facut upgrade de hardware. Dar am si alte mac-uri unde am facut clean install si nu vad o diferenta.
Am vazut insa ca in console log apar foarte multe erori, majoritatea au legatura cu opendirectoryd, commcenter si loginwindow.
Este gratis asa ca nu vad ce rau sa faca un update insa ca si evolutie de OS este aproape zero. Apple nu mai face eforturi in dezvoltarea acestui sistem de operare probabil ca este in maintance mode si in curand va fi inlocuit de o versiune hibrid de iOS.
Eu nu sunt foarte incantat de aceasta directie dar asta este daca asta isi doreste lumea asta o sa primim.
1. Siri l-am dezactivat si eu, am pe iphone si watch, e de ajuns
2. sa copiezi de pe mac pe ifon si inapoi simplu… e fantastic. Nu mai am nevoie sa copiez intrun note salvat pe icloud, sau sa-mi trimit imess mie.
3. Login with apple wathc e magic. Parola serioasa aveam, nu mai e nevoie sa o scriu, si la munca pot sa pun screensaver la un minut si sa nu ma mai enervez cu parole
4. alegeam sa platesc pe ifon numai pentru apple pay (e.g. kickstarter), daca scap de nenorocirea aia de visa verification la fiecare plata, de bagat paypal sau mai rau card si adresa, si voi putea sa platesc pe net cum platesc la supermarket (cu ceasul si apple pay…) eu o sa fiu foarte multumit. 98% din platile pe cumparaturi la fac pe net, inclusiv timbrele pentru posta, livrarea acasa de mancare si de ale casei, electronice, aproape tot. Daca vor adauga comercientii apple pay in plus de paypal… si mai bine. Fara parola si fara sa-mi fac griji ca imi iau contul si-mi cheltuiesc banii.
1. Siri l-am dezactivat si eu, am pe iphone si watch, e de ajuns
2. sa copiezi de pe mac pe ifon si inapoi simplu… e fantastic. Nu mai am nevoie sa copiez intrun note salvat pe icloud, sau sa-mi trimit imess mie.
3. Login with apple wathc e magic. Parola serioasa aveam, nu mai e nevoie sa o scriu, si la munca pot sa pun screensaver la un minut si sa nu ma mai enervez cu parole
4. alegeam sa platesc pe ifon numai pentru apple pay (e.g. kickstarter), daca scap de nenorocirea aia de visa verification la fiecare plata, de bagat paypal sau mai rau card si adresa, si voi putea sa platesc pe net cum platesc la supermarket (cu ceasul si apple pay…) eu o sa fiu foarte multumit. 98% din platile pe cumparaturi la fac pe net, inclusiv timbrele pentru posta, livrarea acasa de mancare si de ale casei, electronice, aproape tot. Daca vor adauga comercientii apple pay in plus de paypal… si mai bine. Fara parola si fara sa-mi fac griji ca imi iau contul si-mi cheltuiesc banii.
În afară de o nevoie urgentă de a folosi noile versiuni Numbers, Pages, Keynote eu nu văd un motiv serios de a trece acum la Sierra.
Mai vorbim la 10.12.1 sau acușica când apar noile Mace care n-or să ruleze decât de la Sierra în sus.
Review-ul Arstechnica era foarte favorabil dar în practică tot aud de diverse dume.