Ma gindesc sa cumpar o imprimata laser color pentru pozele mele.
Cred ca as printa la 20 buc/luna pentru a le oferi cunoscutilor etc.
Are cineva o asemenea imprimanta,sfaturi despre consumabile daca se usuca ca la cele inkjet costuri sau altceva?
- Imprimantele laser ieftine nu sunt DELOC bune pt poze
- O imprimata laser cu 6 nuante de culoare costa mult prea mult
- Inkjet se usuca repede
- dye-sublimation sunt prea scumpe per poza
- Un Xerox Phaser (thermal transfer) este scump si imens aparatul
Pune pozele pe stick si mergi la cel mai apropiat atelier foto - ieftin si repede.
Si eu m-am gandit mai demult la Canon Selphy, ii fain sa iti poti face pozele acasa cu aceasi calitate ca la un laborator foto. Insa pretul per poza este cel putin de 2 ori cat pretul de la un laborator foto (calculand cu pretul actual din Arad), fara sa luam in calcul si pretul de achizitie al aparatului in sine. Totusi, daca doar rar vrei sa faci poze si daca conteaza sa poti face poze pe loc, oriunde ai fi (de ex. la diferite evenimente), atunci totusi nu este rau sa ai un Canon Selphy.
1. Nu toate inkjet-urile se usucă. Eu am un Brother de vreo câțiva anișori care se deschide de nebun să-și curețe capurile daca nu printez la ea câteva zile. Nu contează că e închisă, dacă e în priză ea va avea grijă ca regulat să își facă întreținerea. Uneori o apucă inclusiv noaptea și să te ții “vorbe de duh”. Din păcate nu scoate o calitate grozavă la poze așa că nu ți-o pot recomanda.
2. Ca posesor de Canon Selphy îți recomand să fii rezervat. Canon are uneori o politică “jegoasă” în privința driverelor iar imediat ce au lansat un model nou mai au prostul obicei să nu mai ofere drivere pentru generațiile anterioare. Am si acum în birou o imprimanta Canon pe care nu am folosit-o decât un am pentru că mărețul Canon nu a dorit să facă driver x64. Referitor la Selphy, eu am luat de pe amazon generația 900 pentru că la vremea aceea generația 800 care se găsea în magazinele din RO nu avea driver de Windows 8. În plus, driverele oficiale de Windows 10 pentru Selphy le-au lansat abia în vara lui 2016 (cu o întârziere de un an).
Io folosesc cu succes HP Color LaserJet CP2025 duplex
Destul de ieftin refill (undeva la 90 de lei) are 4 cartușe CMYB, la cateva poze pe luna fac refill la 2 ani…
O calitate acceptabila a pozelor.
Pe de alta parte, mi se pare periculoasa obsesia asta generala de a avea tot ce-ti trebuie in casa, chiar daca-ti trebuie extrem de rar. Ceva gen cum au facut aia coada la bormasini acum cativa ani.
Pe de alta parte, mi se pare periculoasa obsesia asta generala de a avea tot ce-ti trebuie in casa, chiar daca-ti trebuie extrem de rar. Ceva gen cum au facut aia coada la bormasini acum cativa ani.
Pai bormasina este o chestie esentiala, daca ai vecini pe care nu ii suporti…
Mai ales dupa intimplarea petrecuta la mine:
angajez meserias sa renoveze,un cunoscut….dupa ce 2 zile vine cu bormasina lui..i=o da lu frate-so si imi zice daca am bormasina…iam zis ca nu…la care asta: pai ce gospodar esti tu mah..???sa ani un spaclu o bormasina..in casa?!?!
iam dat replica cum ca daca aveam nu-l mai angajam sa faca bani….FUCK-OFF!!!!