Pierdere conexiune intre mouse si calculator
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Constanta
Macuser din: 29.04.10

Buna ziua! Am un iMac 27” intel core i5 3,2 GHZ OSX 10.9.5. sistem operare El Capitan. De aproximativ 2 saptamani imi pierde conexiunea dintre mouse si calculator, poate fi de 3-4 ori pe minut ori la interval de 4-5 minute. Se blocheaza, apare simbolul mouse-ului cu “conection lost”, dau cateva clickuri si in aprox 4-8 secunde isi revine…. Am schimbat bateriile din mouse si tastatura gandindu-ma ca de la ele ar fi, dar fara succes. Uneori ma lasa 30 de minute fara sa se blocheze apoi il apuca nebunia…. Am vorbit deja cu cei de la iStyle dar mi-au recomandat sa il trimit in service. Din pacate in cateva zile plec din tara pana in luna martie, il voi trimite cand ma intorc, ma gandeam daca totusi pot sa-i fac ceva pana plec. Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Presupun că vorbim de un mouse bluetooth.
Ai ceva în apropiere care poluează spectrul radio de 3-4 ori pe minut la interval de 4-5 minute.

De aproximativ 2 săptămâni încoace tu sau vreun vecin ați dat drumul la căldură la centrala termică ?
Scânteia de la centrală este un killer profesionist de conexiuni wifi și bluetooth, dacă ești în apropiere.
Am avut la un moment dat un client cu firmă de apartament, access point-ul era pus în debaraua cu centrala, și murea fireless-ul pentru 5-10 secunde fix când se auzea centrala că aprinde flacăra.

Mai poate fi un cuptor cu microunde, telefon DECT sau altceva apărut recent în peisaj.

Mouse-ul usb cu fir e sfânt, la fel și rețeaua.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Maclean - 11 Octombrie 2016 09:19 AM

Presupun că vorbim de un mouse bluetooth.
Ai ceva în apropiere care poluează spectrul radio de 3-4 ori pe minut la interval de 4-5 minute.

De aproximativ 2 săptămâni încoace tu sau vreun vecin ați dat drumul la căldură la centrala termică ?
Scânteia de la centrală este un killer profesionist de conexiuni wifi și bluetooth, dacă ești în apropiere.
Am avut la un moment dat un client cu firmă de apartament, access point-ul era pus în debaraua cu centrala, și murea fireless-ul pentru 5-10 secunde fix când se auzea centrala că aprinde flacăra.

Mai poate fi un cuptor cu microunde, telefon DECT sau altceva apărut recent în peisaj.

Mouse-ul usb cu fir e sfânt, la fel și rețeaua.

Nimic din toate astea! Stau la casa si nu stiu in ce masura m-ar afecta ceva ce si-a montat un vecin, vorbim de minim 20 metri intre mine si ei. Nici telefoanele nu le mai tin langa el desi pana acum nu m-au deranjat cu nimic si am calculatorul de 2 ani….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

ia vezi pe aici, dand cautare pe google:
https://www.google.ro/search?client=safari&rls=en&q=bluetooth+mouse+imac+lost&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gws_rd=cr&ei=WcH8V46JAcbD6QS__L6QBg

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
macold - 11 Octombrie 2016 10:40 AM

ia vezi pe aici, dand cautare pe google:
https://www.google.ro/search?client=safari&rls=en&q=bluetooth+mouse+imac+lost&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gws_rd=cr&ei=WcH8V46JAcbD6QS__L6QBg

Inainte sa scriu aici am cautat pe google…. din solutiile pe care le-am gasit (2) am incercat faza cu hartiutele bagate in mouse intre baterii….. erau 2 tipi care au spus ca la ei a functionat, la mine nu, iar faza a doua cu resetare SMC si PRAM…. ma depaseste.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Eu am un mouse pe Bluetooth marca Windows. Se comportă identic atât pe OS X 10.10 cât și pe partiția de Windows 7 x64. Dacă pe OS X 10.10 își revine in decurs de 4-5 secunde, pe Windows am pățit că s-a blocat în timp ce lucram cu el. Mai rău, pe Windows nici nu mai revine. Uneori trebuie să restartez Windows-ul pentru a putea folosi mouse-ul, deși el apare în Device-uri.

Am pățit acest lucru atât când am locuit în Arad, dar și acum când m-am mutat în Deva, și am mutat computerul într-un spațiu comercial unde nu am: centrală termică, telefoane DECT, microunde etc.

Nu am nici dispozitive USB 3.0 în zonă.

Am un HDD extern pe USB 2.0. L-am pus cât mai departe posibil de mouse. Degeaba. Până și telefonul mobil îl țin la distantă de mouse. Degeaba. Experimentez aceste întreruperi atât pe WiFi cât și pe LAN.

Fără a avea cine știe ce cunoștințe tehnice, singura mea explicație este că sunt atât de multe aparate ce folosesc frecvențe radio apropiate cu mouse-ul, încât interferează oriunde ai pune computerul.

Cred, totuși, că revin la mouse-ul cu fir. Am vrut să scap de cabluri și chiar intenționam să cumpăr o tastatură Apple wireless. Acum, mi-a trecut.

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
arahnedea - 13 Octombrie 2016 08:24 AM

Eu am un mouse pe Bluetooth marca Windows. Se comportă identic atât pe OS X 10.10 cât și pe partiția de Windows 7 x64. Dacă pe OS X 10.10 își revine in decurs de 4-5 secunde, pe Windows am pățit că s-a blocat în timp ce lucram cu el. Mai rău, pe Windows nici nu mai revine. Uneori trebuie să restartez Windows-ul pentru a putea folosi mouse-ul, deși el apare în Device-uri.

Am pățit acest lucru atât când am locuit în Arad, dar și acum când m-am mutat în Deva, și am mutat computerul într-un spațiu comercial unde nu am: centrală termică, telefoane DECT, microunde etc.

Nu am nici dispozitive USB 3.0 în zonă.

Am un HDD extern pe USB 2.0. L-am pus cât mai departe posibil de mouse. Degeaba. Până și telefonul mobil îl țin la distantă de mouse. Degeaba. Experimentez aceste întreruperi atât pe WiFi cât și pe LAN.

Fără a avea cine știe ce cunoștințe tehnice, singura mea explicație este că sunt atât de multe aparate ce folosesc frecvențe radio apropiate cu mouse-ul, încât interferează oriunde ai pune computerul.

Cred, totuși, că revin la mouse-ul cu fir. Am vrut să scap de cabluri și chiar intenționam să cumpăr o tastatură Apple wireless. Acum, mi-a trecut.

Cu stimă,
Sebastian

Cand am cumparat iMac-ul am avut chiar de la inceput o problema cu el ce a fost ulterior rezolvata in service dar in momentul cand a aparut problema trebuia sa-i dau o comanda din tastatura (am tastatura wireless) ca sa se deschida o optiune de unde urma sa stabilesc anumite comenzi…. ori calculatorul era deschis dar monitorul nu arata nimic si implicit nu functiona nici tastatura, atunci a fost prima data cand am regretat ca nu am tastatura cu fir…. Referitor la mouse, nu am avut niciodata probleme cu el pana acum 2-3 saptamani si sunt la al doilea iMac (cam 7-8 ani) nici vorba de vreo interferenta ori alte dispozitive….. Il trimit in service si vad acolo ce e de facut…. Va multumesc pentru raspuns!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Chestia cu pus hârtiuțe la baterii ar fi de înțeles dacă bateriile ar fi poziționate sub mouse. În cazul meu, bateriile sunt poziționate sus, sub palmă, unde sunt butoanele.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Intre baterii / acumulatori, in caz ca n-are sau s-a degradat izolatia de pe anod -> scurt.

Semnătură