Adaptor video
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 07.03.07

Buna ziua,
as dori o mica indrumare,am un mac tip iMac 20-inch, Early 2008 si doresc sa pot vedea pe tv samsung prin hdmi imaginile de pe mac..am gasit acest adaptor
http://www.emag.ro/adaptor-a-mini-displayport-hdmi-negru-dphdmio-b/pd/DMQC7MBBM/?ref=similar-macuser_center-1_1&recid=iu5bw0kt-h8qzqtqz9tx-C.c17_a185.S.SIMILAR-13lkh7b
se poate folosi?transmite si sunet? ce setari trebuie sa fac pe PC mac?
Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

Salut, nu e bun.
Ceea ce ai tu nevoie se numeste adaptor Mini-DVI la HDMI. Adaptorul mentionat de tine este Mini Displayport la HDMI si nu se potriveste.
Ceva de genul asta iti trebuie: https://www.okazii.ro/adaptor-mini-dvi-tata-to-hdmi-mama-qoltec-50519-a184843613

Cat despre sunet, nu transmite nici un fel de adaptor si sunet pe iMac early 2008, ai nevoie de un cablu separat.
Ceva de genul asta: https://www.olx.ro/oferta/cablu-jack-3-5mm-2rca1-5-metri-telefon-tableta-smart-tv-led-lcd-laptop-ID4zFpy.html#4e87e4642d
(Jack-ul intra in iMac si RCA-urile in TV, doar sa te asiguri ca suporta TV-ul tau sa primeasca semnal video prin HDMI si in paralel si audio prin RCA, putin probabil insa)

SAU, daca ai timp sa stai sa sapi pe net, cauti adaptor de la Mini-DVI la DVI + adaptor de la DVI la HDMI (adaptorul din urma sa includa si intrare audio, daca exista asa ceva. Sigur exista adaptor de la VGA la HDMI care sa primeasca pe langa intrarea video VGA si sunet si sa le scoata impreuna prin HDMI, dar DVI + audio si sa le scoata pe amandoua prin HDMI n-am vazut)

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti
Macuser din: 07.07.09

pe ebay se gasesc ceva convertoare cu intrare vga si rca pentru sunet si iesire pe hdmi; vinzatorii le lauda ca fac si ceva upscaling dar eu nu prea le-as acorda incredere . Televizorul daca nu are optiune de monitor nu va accepta imagine pe hdmi si sunet pe rca ,ar ramine solutia sa dai imagine prin hdmi pe televizor si sunetul sa il dai printr-o statie .

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti
Macuser din: 07.07.09

nu stiu daca e cea mai buna solutie dar sa nu zicem ca nu exista http://www.ebay.co.uk/itm/VGA-To-HDMI-Converter-1080p-HD-Adapter-Cable-With-Audio-For-HDTV-PC-Laptop-TV-/182146611412?hash=item2a68c8b8d4:g:UucAAOSwH6lXRW6Z

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti,Vanghelistan
Macuser din: 06.10.06

Mai ai o problema.Presupunând că vei găsi un adaptor vga-hdmi(și sunt destule, am cumpărat din China de pe situri de tip AliBaba si le-am folosit cu un real succes) ca să te uiți pe televizor pe hdmi, va trebui să scoți din Imac o rezoluție strictă de video:480p, 720p,1080i sau p.Tv-urilor nu prea le plac rezoluțiile de computer prin portul hdmi.

Semnătură 

MBP Late 2016 2.9 Quadcore I7,AMD Radeon Pro,512 SSD
IPhone 7 128 Gb, IOS 10.1
Iphone 6 64 Gb, IOS 9.1.2
Iphone 5S
Iphone 4S
Ipad….
Aprilia Mojito

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 07.03.07

In primul rand,multumesc la toti!
In al doilea,nu pot folosi reteaua locala pe care o am de la telekom? routerul dat de ei este si wi-fi,iar PC imac e andocat prin cablu la el,tv-ul un samsung led are un adaptor smart tv conectat si el la retea prin wi-fi ..oare se poate face oarece combinatie..sa pot transmite de pe imac pe tv?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Faversham, UK
Macuser din: 24.06.06
lica - 13 Octombrie 2016 08:27 AM

[...]nu pot folosi reteaua locala pe care o am de la telekom? routerul dat de ei este si wi-fi,iar PC imac e andocat prin cablu la el,tv-ul un samsung led are un adaptor smart tv conectat si el la retea prin wi-fi ..oare se poate face oarece combinatie..sa pot transmite de pe imac pe tv?

Ceea ce vrei tu sa faci se numeste AirPlay Mirroring; din pacate, insa, cu iMac-ul pe care il ai nu vei putea niciodata obtine asa ceva - daca nu ma inseala memoria, pentru AirPlay Mirroring este nevoie de sisteme post-2011.

Si inca o veste proasta: poti sa ai si utlimul model de Samsung, daca nu ii conectezi un Apple TV sau, cu rezultate limitate, in sensul ca e nevoie de iTunes, un Raspberry Pi (sau similar) + OSMC, AirPlay Mirroring este practic imposibil.

Semnătură 

Valentin Voica
(MacBook 13.3” Mid 2006 - 1.83 GHz Intel Core Duo, 2 GB RAM, 60 GB HDD)
(MacBook Air 13.3” Early 2015 - 2.2 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD)