Nu prea sînt sigur dacă întrebarea mea este în forumul potrivit dar încerc să o pun aici.
Am integrat un template pentru RapidWeaver într-un site.
Paginile care sînt curente primesc tagul class=“current” <a href=“pagina.html” rel=“self” class=“current”> și în navigație apare pentru pagina respectivă un punct roșu.
Subpaginile care sînt curente primesc și ele același tag class=“current” numai că punctul roșu este mai mic pentru că pagina superioară primește tagul class=“currentAncestor” și această pagină “mamă” are punctul roșu mai mare.
O mică demonstrație am pus-o la http://www.boangiu.de/test/index.html
Pe server se găsește o aplicație php care are mai multe pagini. Această aplicație este toată într-un dosar și în acest dosar nu este doar pagina “mamă” ci si paginile “copii“. Și pagina “mamă și paginile “copii” sînt documente php. (Această aplicație poate fi văzută la http://www.costel-marian.de/genealogy/index.php )
Codul de navigație al aplicației se face după sistemul:
<?php
echo "<li><a href=\"browsealbums.php\">$text[albums]</a></li>
";
echo "<li><a href=\"browsemedia.php\">$text[allmedia]</a></li>
";
echo "<li><a href=\"browsemedia.php?mediatypeID=histories\">$text[mnuhistories]</a></li>
";
echo "<li><a href=\"browsemedia.php?mediatypeID=documents\">$text[documents]</a></li>
";
echo "<li><a href=\"browsenotes.php\">$text[notes]</a></li>
";
?>
Întrebarea mea ar fi: ce code trebuie să bag eu în aceste linii pentru ca atunci cînd să zicem pagina browsealbums.php va deveni curentă să primească tagul class=“current”?
După cum observați mare programator nu sînt eu, și din cauza aceasta mai am o a doua întrebare, dar asta doar pentru mine, pentru a-mi verifica gîndurile:
În codul de mai sus aceste subpagini sînt înșiruite toate și se văd de fiecare dată de pe orice pagină din aplicație. Atunci cînd se trece de la o subpagină la o altă subpagină, pentru a o “clasifica” ca curentă, nu ar trebui cumva să intre într-o “buclă” (loop) după modelul?
dacă tu, pagina x ești curentă
atunci primeste class="current"
altfel
rămîi așa cum ești
Vă mulțumesc pentru ajutor.