Macbook pro 15’ early 2011 vs Macbook pro 13’ early 2015
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.03.08

Salut, as vrea sa fac un upgrade de la laptopul actual early 2011 de 15 inch (cel cu display mat) si configuratie i7 quad, 256 ssd, 8gb ram si placa video intel hd 512mb la un macbook pro early 2015 de 13 inch retina cu i5, 8gb de ram, 256 ssd si placa video intel iris 6100 1536mb.
In principal ma intereseaza un upgrade pentru portabilitate, evident ca cel de 13 inch este si mai subtire si mai mic, deci intra mai usor intr-un backpack de luat pe munte la pozat sau filmat.
Ma intereseaza totusi daca din punct de vedere al configuratiei o sa fie un upgrade sau nu? Pe photoshop nu cred ca o sa fie o problema, ambele configuratii duc fara probleme 2D.
Ma intereseaza cel mai tare FINAL CUT PRO X, unde actual laptop cu doar 512mb placa video nu prea face fata. 4k nu se pune problema sa editez. Credeti ca cel de 13 inch o sa fie mai bun sau o sa-l traga in jos procesorul?
multumesc mult de raspunsuri.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Cel de 13” nu e Pro, e pus numele sa sune asa mai bine.
Dual Core si chipset pentru Final Cut ? smile
Sari la 15” pentru editare.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

i5-ul de pe 13 inch e dual core dar fiecare core are cate 2 nuclee, deci tot o sa fie decent. Acum nu ma astept sa fie ca cel de 15 inch. Ma intereseaza mai mult portabilitatea si sa fie totusi mai bun ca vechiul meu macbook pro de 15. Ca procesor inteleg ca nu o sa fie nici-o diferenta, ba din contra. dar placa video oare nu e mai buna la 1,5 gb fata de 512gb cat are asta actuala?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

nu ma mai poate ajuta nimeni cu o parere, chiar nu stiu daca merita sa il vand pe al meu si sa mai pun inc ape atat sa trec la 13’ early 2015 sau sa ii inlocuiesc bateria si sa-l mai tin.
thx.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Pe hartie, un i7 2011 e mai bun ca un i5 2015, eu personal nu as trece la i5 pentru editare video.
13” 2015 e superior la ram, ssd, gpu, bluetooth, wifi, usb, thunderbolt. In schimb se incalzeste repede, are doar un ventilator si cu greu cred ca o sa faca fata la perioade lungi de rendering.
La GPU e clar ca o sa fie mai bun intel iris.

Diferente mari la editare nu cred ca o sa vezi la full hd, poate doar la 4k unde e ajutat mult de gpu modelul din 2015.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen