“Hi. I have a Imac 27 late 2013. Next week an apple certified service station will replace my old HDD with an Samsung 850 Pro. I asked them for the thermal sensor but they said it is not necessary for the iMacs beginning late 2013. Can anybody confirm this?
joergobst80 - 10/23/2015
Ok for all with a late 2013 27”. No thermal sensor is needed.”
Având în vedere lungimea și flexibilitatea cablului SATA + alimentare SATA din iMac, nu văd de ce nu s-ar potrivi mecanic în orice fel de adaptor 2,5” -> 3,5” ai pune ssd-ul.
Ai toleranță mai mare decât la pus faianța.
Conectorul SATA și cel de alimentare SATA este identic la unitățile 2,5” și 3,5”, dacă asta întrebai.
am gasit si video asta https://www.youtube.com/watch?v=hSChIAlXoDg
nu pare foarte foarte complicat, mai ales ca am chestiile alea de lipit ecranul de la ifixit.
Am mai deschis cu ajutorul cuiva un imac 2008 dar era prins cu magneti ecranul , mai destept parerea mea
Cu oleacă de răbdare și îndemânare nu-i complicat.
Cel mai delicat e la conectori, în rest e treabă de mecanic auto.
La ecranul vechi era doar sticla prinsă cu magneți, ecranul în șuruburi, iar între ele se aduna tot timpul praf, plus că ecranele alea se tot îngălbeneau.
Ăstea noi monobloc lipite cu dubluadeziv măcar n-am auzit să se fi îngălbenit vreunul. Greșesc ?
Cu oleacă de răbdare și îndemânare nu-i complicat.
Cel mai delicat e la conectori, în rest e treabă de mecanic auto.
La ecranul vechi era doar sticla prinsă cu magneți, ecranul în șuruburi, iar între ele se aduna tot timpul praf, plus că ecranele alea se tot îngălbeneau.
Ăstea noi monobloc lipite cu dubluadeziv măcar n-am auzit să se fi îngălbenit vreunul. Greșesc ?
Recomandarea mea ar fi ca inainte sa te apuci de dezlipit ecranul sa ai pregatit:
1.rola taiat adeziv(nu cutter/cutit/ata ori te mai miri ce)
2.pentru 27 inch adaptor 3,5 la 2,5(varainta metalica de cele mai multe ori potriveste la fix,cele din plastic de cele mai multe ori alte dimensiuni la suruburile de prindere) la 21,5 nu e nevoie de adaptor
3. kitul pentru relipirea ecranului.
Arunca un ochi pe tutoriale si desfa cu grija cablul de legatura LVDS.
Este foarte probabil ca ssd-ul dă fie mai mic decât vechiul hard disc, așa că e bine ca odată montat ssd-ul să faci o instalare pe curat.
Apoi, vei avea nevoie de o modalitate de a conecta vechiul hard disc ca disc extern, un rack usb cu alimentare este ce-ți trebuie.
Odată conectat vechiul disc, trebuie să “descui” partiția filevault, asta o faci din Disk Utility.
Odată descuiată și montată partiția de pe vechiul disc, folosești Migration Assistant să transferi datele.
am acasa adaptorul asta https://www.itgalaxy.ro/rack-uri-hdd/raidsonic/adaptor-ib-ac603a-u3-42337/ cred ca din cauza lui ssd-ul samsung 850 evo inregistreaza o viteza foarte mica fata de ce ar trebui sa fie, desi am conexiunea usb 3.0 merge maxim cu 180-190 mb read/writes ar trebui sa fie undeva la 500, deci nu recomand adaptorul ala, probabil e nevoie de unu care sa aiba o conexiune la curent.
Am operat și eu azi un iMac 21,5” 2012 pentru un amic, SSD și rami.
Am folosit ghidurile OWC de pe Youtube.
Pentru tăiat adezivul am folosit o bucată de plastic transparent de la un ambalaj de micro-sd card, s-a dovedit scula perfectă pentru operație
Asta pentru că sculele de desfăcut de pe Amazon încă n-au ajuns și a trebuit să-l desfac azi.
De ventuze zău nu-i nevoie, odată adezivul tăiat ecranul se ridică cu deștu.
Moment în care realizezi că ghidul OWC este făcut pe un iMac nou, în timp ce ăla în care tocmai te benoclezi e ca un sac de aspirator, plin de praf ...
Așadar și prin urmare adăugați un tub de aer comprimat la necesarul de scule. Eu am folosit aspiratorul. Cu mare grijă la încărcările statice, degetul mic pe carcasă
A naibii senzația de dinainte de lipit la loc ecranul, după ce-ai verificat de 10 ori dacă ai reconectat totul cum trebuie. Nu-i loc de întors.
Internet Recovery a decis că Mountain Lion este ce-i trebuie, apoi upgrade la Sierra, și gata Mac-ul își trăiește a doua tinerețe.